fbpixel

Search icon
Search
O φετινός «χάρτης» της πόλης για το ιδανικό outdoor dining
CITY VIBES

O φετινός «χάρτης» της πόλης για το ιδανικό outdoor dining

Τα στέκια της Θεσσαλονίκης με ειδυλλιακούς εξωτερικούς χώρους και αυλές για φθινοπωρινά gatherings


O νέος μήνας στην πόλη φέρνει κι επίσημα την φθινοπωρινή αύρα του. Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να αναβαθμίζει στο «μενού» των dining προτάσεων της, και δεν ξεχνάει πως το κλίμα της, επιτρέπει υπέροχα gatherings σε ειδυλλιακούς εξωτερικούς χώρους. Έχοντας κατά νου τις πιο top γευστικές επιλογές, δημιουργήσαμε τον πιο trustworthy οδηγό για να εξερευνήσετε τη γαστρονομική σκηνή της πόλης, απολαμβάνοντας αγαπημένα, αλλά και νέα πιάτα στις πιο κομψές αυλές της πόλης. 

Μέσα σε μια μαγική ατμόσφαιρα αφήστε τον ανήσυχο παλμό της πόλης να σας παρασύρει! 

Clochard 

clochard-017.jpg
Φωτογραφία: Έκτορας Νικολάκης

To ιστορικό στέκι της Θεσσαλονίκης, που στόλιζε ως «κόσμημα» για πάνω από 40 χρόνια την Προξένου Κορομηλά, άνοιξε και πάλι τις πύλες του και υποδέχεται το κοινό σε νέα διεύθυνση που δεν είναι άλλη από το ισόγειο του εξαιρετικού ξενοδοχείου Excelsior στην Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23. Με ανανεωμένη διάθεση, αλλά και άριστες γνώσεις υψηλής γαστρονομίας, το Clochard προσφέρει τα εμβληματικά πιάτα του με ένα updated twist στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου. Δημιουργώντας την τέλεια γωνία για gatherings σε έναν χώρο με προσεγμένη αισθητική και μοντέρνο design, το iconic restaurant της πόλης επανεφευρίσκει τον εαυτό του. Παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με μεγάλη προσοχή στις πρώτες ύλες, σύγχρονες τεχνικές και φυσικά νέες προσθήκες στο μενού του εστιατορίου που δεν επιτρέπεται να μην επισκεφτείς αν βρεθείς στη Θεσσαλονίκη!

Duck Private Cheffing

aules-thessaloniki.jpg

Μια ιδιαίτερη, outdoor fine dining εμπειρία στα ανατολικά της πόλης, θα βρείτε στο Duck Private Cheffing, στη Χάλκης 13 στην Πυλαία με Χορτιάτη. Υψηλή ποιότητα κι ένα μενού άρτια προσεγμένο από πιάτα με φρέσκα ψάρια, εκλεκτά κρέατα και καλές πρώτες ύλες, συμπληρώνουν τον stylish διαμορφωμένο χώρο του Duck. Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον θα «χαθείτε» στον θεσπέσιο κήπο του και θα ταξιδέψετε στην «αυλή του παραδείσου» μέσα από χρωματιστά λουλούδια και eclectic διακόσμηση. Σε συνδυασμό με τις εξαίσιες γεύσεις του θυμίζει ότι το καλό φαγητό μπορεί να συνδεθεί με την παράδοση, αλλά και την πολυτέλεια. Με μεράκι για τη μαγειρική, πριν από 6 χρόνια η η ιδιοκτήτριά του chef Ιωάννα Θεοδωρακάκη δυνάμωσε τη γαστρονομική σκηνή της πόλης. Τα μάγουλα μόσχου με πουρέ μελιτζάνας, το θεϊκό καρπάτσιό του και η πάπια με πουρέ καρότου και σάλτσα σύκου βρίσκονται στα don't miss πιάτα του!

ERGON Agora

184784244-134383868684213-4367948265790171269-n.jpg

Σε μια άκρως ειδυλλιακή τοποθεσία -ιδανική για να απολαύσετε το sunset στα ανατολικά της πόλης-, με υπέροχο φωτισμό και ατμοσφαιρική αίσθηση το σχετικά πρόσφατο εγχείρημα της οικογένειας του Ergon, έχει την ταυτότητα ενός αυθεντικού "grocerant". Ένα μοναδικό ντελικατέσεν/μάρκετ με εκλεκτά τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε για το σπίτι, αλλά και να δοκιμάσετε in the house στην ολοκαίνουρια μαγική αυλή που καταλήγει το κατάστημα. Δίπλα στη θάλασσα, τo hot στέκι στον δρόμο του αεροδρομίου θα σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές στον outdoor χώρο του με τις αναπαυτικές σεζλόνγκς του. Δοκιμάστε τα ελληνικότατα πιάτα του -μην παραλείψετε το ντάκο του με παξιμάδια χαρουπιού-, τα αρωματικά κοκτέιλ του δια χειρός της Vogatsikou 3 και τους υπέροχους γλυκούς «πειρασμούς» του Jerry Food Truck. Σίγουρα μία ανεπανάληπτη εμπειρία για υπαίθριο dining.

L' Albero

228178688-815131869179328-8580976972131468047-n.jpg

Το νέο in στέκι της πόλης στη Φιλίππου 17 υποδέχεται το κοινό στη γεμάτη «ζεστασιά» αυλή του -που θυμίζει κάποιο στενό της Ρώμης- από νωρίς το μεσημέρι, μέχρι και τα μεσάνυχτα. Με το όνομά του να σημαίνει «δέντρο», ξεχωρίζει για τη γήινη διακόσμησή του, και τις πράσινες λεπτομέρειες στον εξωτερικό χώρο του, όπου μπορείτε να γευματίσετε, αλλά και να πιείτε το κρασί σας, είτε για ένα επαγγελματικό ραντεβού είτε για μια προσωπική συνάντηση. Περικλύοντας τη μαγεία της φύσης και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, καταφέρνει και σας αποσπά από το αστικό τοπίο. Στα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε συμπεριλάβετε το κρεμώδες ριζότο του και την αφράτη πάβλοβά του.

Mariel

202040337-132088392342090-6125338075348026187-n-OoXFV.jpg

Η εμπειρία Mariél θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα ταξίδι αισθήσεων στα γραφικά σοκάκια της πολύχρωμης Ισπανίας. Μια όαση απόδρασης από το αστικό τοπίο στο Πανόραμα και συγκεκριμένα στην Παπαδοπούλου 16, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει εξεζητημένες γεύσεις μεσογειακής κουζίνας με ισπανικό ταπεραμέντο, συνδυάζοντας αρμονικά με το κατάλληλο house cocktail ή με ένα ποτήρι κόκκινου κρασιού από σπάνιες ετικέτες ελληνικού, ισπανικού και παγκόσμιου αμπελώνα. Θυμίζοντας ισπανική hacienda, το ψιλό χαλίκι της αυλής του σε συνδυασμό με το «θερμό» χρώμα του εξωτερικού μπαρ του θα σας χαρίσει τις πιο ατμοσφαιρικές φθινοπωρινές στιγμές. Το μενού του, υπό την επιμέλεια του σεφ Ανδρέα Κλαυδιανού θα σας μεταφέρει στη Μεσόγειο. Δοκιμάστε το φανταστικό Kazablanka Kebab, ένα πιάτο από φιλέτα μοσχαριού, guanciale και ζυμωμένο κιμά από μοσχάρι και λαχανικά με μπαχαρικά μέσης Ανατολής, περασμένα σε σούβλα συνοδεύονται από salsa γιαούρτι, αλλά και το must-try in house cocktail του, "Illusion" εάν είστε λάτρεις της καρύδας!

Μονμάρτη Wine Bar

236096909-133265302324655-344044359678272747-n.jpg

Δίνοντας «αέρα» Παρισιού στη Σοφούλη της Καλαμαριάς, το Μονμάρτη συνδυάζει μοναδικά όλα όσα θα έπρεπε να έχει ένα wine bar. Μεγάλη ποικιλία από ετικέτες κρασιών, εκλεκτές γεύσεις και φυσικά ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Σε έναν χώρο που ξεχωρίζει για την ειδυλλιακή αίσθηση που προσφέρει, το περίφημα bar & restaurant σας υποδέχεται στην πράσινη αυλή του με χαμηλό φωτισμό και άρτια αισθητική. Οι γήινες αποχρώσεις του σε συνδυασμό με την περίτεχνη κι επενδυμένη από φυτά οροφή του, θα σας επιτρέψει να απολαύσετε γαστρονομικές προτάσεις αυθεντικής mediterranean cuisine αλλά και ένα άκρως ενδιαφέρον brunch μέχρι αργά το μεσημέρι. A must-try!

Πσαράς Ιχθυοπωλείον

182768416-2925971654396490-2740677078760465917-n.jpg

Στην καρδιά της Άθωνος, στη Μητροπολίτου Γενναδίου 7, το πιο διάσημο ιχθυοπωλείο της Θεσσαλονίκης μας έχει ετοιμάσει ήδη από το καλοκαίρι μια ευχάριστη έκπληξη. Ο θρυλικός Πσαράς από το 1928, που ξεκίνησε όταν ο παππούς Ζαχαρίας άρχισε να οργώνει τις θάλασσες, και συνεχίζει μέχρι και σήμερα, με την οικογένεια Παπαδοπούλου να έχει συνδέσει το όνομα της με το φρέσκο, ποιοτικό ψάρι δίνει άλλη διάσταση στην έννοια ψαροταβέρνα. Ένα γραφικό ταβερνάκι, που προσφέρει τα πιο νόστιμα, παραδοσιακά πιάτα με ένα fine dining twist σε ένα πλακόστρωτο πεζόδρομο, όπου το απαλό αεράκι φέρνει μαζί μια νότα καλοκαιριού στο φθινόπωρο.

Αναντάμ Παπαντάμ

93418527-3627079754033982-3790740514861481984-n.jpg

Το πλέον updated gastrobar της Πυλαίας, στην Πολυτεχνείου 13 υποδέχεται το κοινό σε κατάφυτη εντυπωσιακή αυλή με τις χαρακτηριστικές του ροτόντες. Στα δυνατά του χαρτιά υπολογίζεται φυσικά το κλίμα και οι άνθρωποί του, η άριστη εξυπηρέτησή του, αλλά και οι εμπνευσμένες από τη Μεσόγειο γεύσεις του. Ένα καταπράσινο σκηνικό, που το ζητάει η φθινοπωρινή εποχή και το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε για ν’ απολαύσετε εκεί ποτό, κρασί, αποστάγματα, αλλά και cocktails. Απολαύστε μεταξύ άλλων, νόστιμο ψάρι και θαλασσινά σε διάφορες παραλλαγές, λαχταριστούς μεζέδες, πληθωρικές σαλάτες, γευστικές πίτες με χειροποίητο φύλλο. Don't miss: Το εξαιρετικό φιλέτο τσιπούρας του με ντοματόρυζο.

Συν-Τροφη 

111358360-163817885355708-7366220927124016814-n.jpg

Ένα αστικό καφενείο για αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες στο κέντρο της πόλης, στη Δόξης 9 και Ναυμαχίας Έλλης επαναπροσδιορίζει τους urban ρυθμούς στον outdoor χώρο του. Με rustic στοιχεία και μίνιμαλ διάθεση, στα ξύλινα τραπεζάκι του θα βρει κανείς την αγαπημένη αίσθηση που προσφέρουν τα Λαδάδικα: την αυθεντική Θεσσαλονίκη. Αll time favorite συνταγές συνδυάζονται με μοντέρνες πινελιές με ευρωπαϊκό αέρα και τη σιγουριά των homemade τακτικών. Με πρώτες ύλες και την ποιότητα αγνών προϊόντων, οι food experts του καταστήματος σας καλούν να δώσετε μια γευστική ευκαιρία στα πεντανόστιμα θαλασσινά ή κρεατικά και να τα συνοδέψετε με τις πλούσιες σαλάτες και τα extras από λαχανικά.

Κεντρική Φωτογραφία: L' Albero