fbpixel

Search icon
Search
Tι πρέπει να κάνετε με την περιποίηση προσώπου σας για να έχετε τέλειο αποτέλεσμα
FACE & BODY

Tι πρέπει να κάνετε με την περιποίηση προσώπου σας για να έχετε τέλειο αποτέλεσμα

Ακολουθήστε βήμα προς βήμα τις πιο σημαντικές προτάσεις


H σωστή περιποίηση και ο τρόπος που χειρίζεσαι προϊόντα και επιδερμίδα προσώπου είναι η αρχή και η βάση μιας ωραίας τακτικής για να δείτε μια υπέροχη αλλαγή. Δεν αρκεί μόνο να λέτε ότι θέλετε πιο λαμπερό πρόσωπο που να ξεχωρίζει για την σφριγηλότητα και φρεσκάδα του. 

Δείτε λοιπόν, τι να κάνετε με την περιποίηση προσώπου σας για να έχετε το τελειότερο αποτέλεσμα!

Δώστε χρόνο στο κάθε νέο πρωτόκολλο περιποίησης

Επιστήμονες, κοσμητολόγοι, δερματολόγοι και ειδικοί της ομορφιάς επιμένουν σε κάθε φάση συζήτησης να πουν τα αυτονόητα. Μη βιάζεστε να δείτε διαφορά σε επιδερμίδα και πρόσωπο με το «χαίρω πολύ». Λίγες ημέρες ή και λίγες εβδομάδες δεν αρκούν για να μειώσετε ρυτίδες, ατέλειες κλπ. Ακόμη και τα πιο επαναστατικά και υπερυμπυκνωμένα προϊόντα (που τα λες και δραστικές θεραπείες) θέλουν το χρόνο τους (τουλάχιστον μήνα) για να αποδείξουν κι επιδείξουν αποτελεσματικότητα. Μπορεί με γυμνό μάτι, η πρώτη εικόνα, στην ουσία η υφή κι ο τόνος της επιδερμίδας να αλλάξει γρήγορα, αλλά για πιο συνολική αλλαγή και βελτίωση δώσε χρόνο στο όποιο νέο σας πρωτόκολλο ή όποιο προϊόν εισχωρεί στην καθημερινότητα και ρουτίνα σας (ακόμη κι αν αυτό είναι ένα απλό προϊόν καθαρισμού).

shutterstock-1024226080.jpg

Αποφύγετε τον συνδυασμό δραστικών συστατικών

Είμαι η πρώτη που πιστεύω και υποστηρίζω ότι η ομορφιά είναι στους συνδυασμούς και στις παρέες αλλιώτικων προϊόντων περιποίησης, αλλά πρέπει να είστε σίγουρες για το combo που κάνετε. Εδώ η συμβουλή ειδικού είναι απαραίτητη, καθώς πιθανόν να υπερβάλλετε πάνω στον ενθουσιασμό σας να δοκιμάσετε ότι έχετε στο μπάνιο ή στο μπουντουάρ σας, φορτώνοντας έτσι υπερβολικά την επιδερμίδα σου κι αντί αυτή να καλυτερεύει να της προκαλείς προβλήματα (ξηρότητα, ευαισθησία κ.α). Για παράδειγμα δε νοείται να συνδυάσετε τη βιταμίνη C με τη ρετινόλη. Είναι 2 υπέροχα συστατικά (τελείως δραστικά και πολύτιμα) κι ενώ μεμονωμένα έχουν ευεργετικές ιδιότητες, μαζί όχι μόνο δεν εξυπηρετούν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί ευαισθησίες. Γι’ αυτό και η χρήση της βιταμίνης C συνίσταται το πρωί (πριν το αντηλιακό σου) και η χρήση της ρετινόλης το βράδυ.

Το πιο σημαντικό στην κάθε ρουτίνα περιποίησης που επιλέγετε κατά καιρούς να υιοθετήσετε είναι να παρατηρείτε το πως νιώθετε κάθε φορά που συνδυάζετε προϊόντα και συστατικά και οπωσδήποτε να ακολουθείτε τις ανάγκες σας κι όχι τα όποια trends.

shutterstock-1111004135.jpg

Αλλάξτε χρόνιες συνήθειες, αλλά -που και που- και προϊόντα

Η πιστότητα ατελείωτα χρόνια στα ίδια προϊόντα και τις ίδιες συνήθειες δεν είμαι σίγουρη ότι μπορεί να δουλέψει το ίδιο αποτελεσματικά. Αν λοιπόν είστε μια τέτοια περίπτωση που δεν αλλάζετε εύκολα προϊόντα που αγαπάτε να χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια, παρατηρήστε την επιδερμίδα σου. Αν θέλετε μια αλλαγή στην αίσθηση, όψη, υφή κλπ ίσως να έχετε αναπτύξει το γνωστό είδος μιας ωραιότατης ανοσίας στα συστατικά και τη δράση τους, ενώ οι ανάγκες σας κάπως αλλάζουν ξέρετε… Οπότε, θα σου πρότεινα να διακόψετε για λίγο χρονικό διάστημα μια αγαπημένη σας κρέμα ή έναν λατρεμένο σας ορό και να επανέλθετε σ’ αυτά αργότερα. Μια αλλαγή πάντα είναι ανανεωτική και χρήσιμη.

Σ’ άλλα απαραίτητα, ο καθαρισμός του προσώπου είναι το πιο σημαντικό βήμα για τέλεια και λαμπερή επιδερμίδα. Και το ξέρετε! Κι είμαι σίγουρη ότι πια δεν προσπερνάτε αυτό το τόσο must βήμα. Και θέλετε πάντα χρόνο γι’ αυτόν. Μη βιάζεστε λοιπόν. Ας έχετε επίγνωση σ΄αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα της ημέρας, που βοηθάτε την επιδερμίδα σας να καθαρίσει και να τονωθεί. 

Τσεκάρετε τώρα στο Beauty Diaries τα 3 πιο εύκολα λάθη που κάνεις με τον καθαρισμό σας όταν βιάζεστε και δώστε μεγαλύτερη προσοχή, ώστε να μην υποκύπτετε σ’ αυτά. Καθώς και όλα τα απαραίτητα dos, και πολλά ακόμη θέματα ομορφιάς.