fbpixel

Search icon
Search
London Fashion Week: Μας αποχαιρετά μ' ένα εντυπωσιακό fashion show της Victoria Beckham
TRENDS & CATWALKS

London Fashion Week: Μας αποχαιρετά μ' ένα εντυπωσιακό fashion show της Victoria Beckham

Κι ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε στην Εβδομάδα Μόδας


Ο μήνας της μόδας έχει ξεκινήσει κι εμείς περιμένουμε με αγωνία να παρακολουθήσουμε τα shows των διάσημων σχεδιαστών, τα οποία θα μας συστήσουν τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022. Μετά την Νέα Υόρκη, σειρά είχε το Λονδίνο, το οποίο μας χάρισε μία σειρά από εντυπωσιακές συλλογές, εκκεντρικές παρουσιάσεις και ιδιαίτερα σχέδια. Μέχρι και την τελευταία μέρα διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον μας, καθώς η Victoria Beckham «έκλεψε» τις εντυπώσεις με τις μοναδικές τις δημιουργίες. Τη σκυτάλη από σήμερα παίρνει το Μιλάνο, όπου τα μεγαλύτερα ονόματα της fashion σκηνής είναι έτοιμα για shows που θα δυσκολευτούμε να ξεχάσουμε.

Victoria Beckham

beckham-1.jpg

Σήμερα έγινε ξεκάθαρο από που άντλησε έμπνευση η fashion designer για τα κομμάτια της καινούριας της συλλογής, κι αυτό δεν είναι άλλο από τον επί χρόνια σύζυγό της David Beckham, ο οποίος εμφανίστηκε στην επίδειξη μ’ ένα μπλε chambray πουκάμισο. Ακριβώς σαν αυτά που υπήρχαν στην collection. Άλλωστε, όπως είχε αναφέρει και η ίδια: «Τα υπερμεγέθη πουκάμισα chambray είναι πολύ David, με ένα φαρδύ παντελόνι και μια όμορφη ζώνη. Θέλεις να γίνεις αυτό το άτομο. Ο David ντύνεται πάντα. Πάντα κάνει μια προσπάθεια. Όταν είμαστε διακοπές στην Ευρώπη, έχει μια πολύ προσεγμένη εμφάνιση, η οποία με κάνει να θέλω να φορέσω κι εγώ αυτά τα κομμάτια. Είναι μια κοινή βαλίτσα». Έτσι κι αλλιώς το ανδρικό στοιχείο ήταν πάντοτε ισχυρό στις συλλογές της Victoria Beckham. Ωστόσο, παρόλη τη πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζει το brand της θα είναι πάντοτε πολύ τολμηρή.

beckham-2.jpg

Σ’ αυτήν τη συλλογή, είδαμε μεταξωτά φορέματα τυπωμένα με εικόνες άλλων φορεμάτων, τα οποία δημιουργούσα διάφορες ψευδαισθήσεις και μία από αυτές ήταν ότι τα μοντέλα φαίνονταν πολύ πιο αδύνατα απ’ ότι στην πραγματικότητα. Ένα μεταλλικό scuba jersey έμοιαζε με υδραργυρική ασημένια πανοπλία έκανε την εμφάνισή του και σε φούστας μέχρι το γόνατο. Όσον αφορά τα πουκάμισα του Beckham έγινε ξεκάθαρο ότι μία συνεργασία των δυο τους είναι πολύ κοντά. Άλλωστε τη δυναμική του David στον χώρο της μόδας δε μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς…

Simone Rocha

simone-1.jpg

Η Simone Rocha υποδέχθηκε το κοινό της στη μεσαιωνική εκκλησία του St Bartholomew the Great στην Πόλη του Λονδίνου με σκοπό να παρακολουθήσουν μια πομπική παράσταση που άντλησε έμπνευση από τις τελετουργίες κι όλη τη διαδικασία του να φέρεις ένα μωρό στη ζωή. Νέα ξεκινήματα και τρυφερότητα ήταν μερικά από τα μηνύματα που ήθελε να περάσει η σχεδιάστρια μέσω τις παράστασης της.

simone-2.jpg

Από το σκοτάδι του αρχαίου σκηνικού βγήκαν οι γυναίκες της Rocha, ντυμένες με στρώματα από λευκό brola, angelise, δαντέλα και τούλι. Οι ώμοι τους ήταν «ντυμένοι» με σάλια βάπτισης, οι ογκώδεις φούστες τους είχαν σατέν κορδέλες και τα κεφάλια τους κοσμούσαν μαργαριτάρια. Ανάμεσα στις μετα-γεννησιακές λεπτομέρειες ήταν τα σουτιέν θηλασμού -μερικά από αυτά διακοσμημένα με κοσμήματα. Ο Rocha κατέληξε να παρουσιάσει υπέροχα παλτά από υφάσματα που έμοιαζαν με παλαιά eiderdowns, ένα με λεβάντα και ένα άλλο με μπροκάρ. Μεγάλα λευκά βαμβακερά περιλαίμια με φτερωτές άκρες έμοιαζαν με κλινοσκεπάσματα και εκκλησιαστικά υφάσματα. Τα κόκκινα και μαύρα vinyl jackets και οι μπότες με κορδόνια αντιπροσώπευαν κάτι πιο σκοτεινό για τον τοκετό.

Erdem

erdem-1.jpg

Από τότε που ο Erdem Moralioglu μετακόμισε στο νέο του σπίτι στο Bloomsbury έχουμε παρατηρήσει έναν πιο ταπεινό και σεμνό χαρακτήρα. Η 15η anniversary collection και η πρώτη μετά την εμφάνιση της πανδημία έκανε ξεκάθαρη αυτή τη διχοτόμηση. Παρουσιάστηκε στην κιονοστοιχία του Βρετανικού Μουσείου (στο Bloomsbury) και το οραματίστηκε μέσα από τις γκαρνταρόμπες των καλύτερων του Bloomsbury: την Edith Sitwell και την Ottoline Morrell, τα πνεύματα των οποίων θα μπορούσε εύκολα να συναντήσει σε μια από τις βραδινές του βόλτες στην πλατεία Bedford.

erdem-2.jpg

Αυτή η συλλογή δεν ήταν διαφορετική. Ενώ οι σιλουέτες του ήταν φτιαγμένες σύμφωνα με το πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα, ο Moralioglu τα «διαστρέβλωσε» από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις. Ένα λεπτό λουλουδάτο κέντημα έμοιαζε σχεδόν με industrial chain μοτίβο, οι καπιτονέ λουλουδένες φούστες ήταν κάπως λάθος, αλλά πολύ cool και τα δαντελένια φορέματα μεταμορφώθηκαν σε. Παράλληλα παρουσίασε τα φοβερά ρομαντικά ανδρικά ρούχα που κυκλοφόρησε αυτό το καλοκαίρι-αυτές οι τακτικές δημιούργησαν μια αίσθηση και ευαισθησία που μιλούσαν για τη μετα-πανδημική όρεξη και για μια ήπια μεγαλειώδη χειρονομία. Πριν ξεκινήσει η παράσταση, ο fashion designer έπαιξε μια ηχογράφηση του Sitwell που απαγγέλλει το ποίημα «Αστρονόμοι και κηπουροί» από το 1953.

Molly Goddard

molly-1.jpg

Όπως και η Simone Roche έτσι και η Molly Goddard έκαναν την επιστροφή τους στη νέα σεζόν με βρέφη. Η κόρη της σχεδιάστριας γοήτευε τους παρευρισκομένους ενώ η μητέρα της εξηγούσε πως η εγκυμοσύνη την έκανε να σκεφτεί τα ρούχα ενός μωρού. Ωστόσο, πιο αξιοσημείωτη είναι η διαφοροποίησή της από τα ρούχα για τις εξόδους. Αντί για show, γύρισε ένα βίντεο στο στούντιό της που δείχνει τι μπορούν να φορούν οι άνθρωποι της Molly Goddard από το πρωί.

molly-2.jpg

 Εξαιρετικά ήταν τα wide-leg jeans. Neon-bright πουλόβερ Guernsey και πλεκτές ζακέτες Aran. Ανδρικά ενδύματα - συμπεριλαμβανομένων trench coats, stripy sweaters και ballet flats ήταν μερικά από αυτά που έχουμε ξεχωρίσει. Για την επόμενη σεζόν, η Goddard στοχεύει ξανά σ’ένα πλήρη runway show.