fbpixel

Search icon
Search
Meghan Markle & Πρίγκιπας Harry: Για δεύτερη φορά γονείς -η ιστορία πίσω από το όνομα της νεογέννητης κόρης τους
PEOPLE & MOMENTS

Meghan Markle & Πρίγκιπας Harry: Για δεύτερη φορά γονείς -η ιστορία πίσω από το όνομα της νεογέννητης κόρης τους

Το ζευγάρι πλέει σε πελάγη ευτυχίας με αφορμή το χαρμόσυνο αυτό γεγονός


Τις τελευταίες ώρες, οι media πλατφόρμες κατακλύζονται από την ευχάριστη είδηση για τη Meghan Markle και τον Πρίγκιπα Harry. Στις 4 Ιουνίου, το -πρώην- royal ζευγάρι έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, με το γεγονός να γίνεται ένα από τα πιο ευχάριστα νέα του τελευταίου καιρού. Την χαρμόσυνη είδηση έκανε γνωστή ένας από τους εκπροσώπους του Δούκα και της συζύγου της.

Άλλη μια φορά, λοιπόν, που το λατρεμένο ζευγάρι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καθώς έχει τον τρόποι να απασχολεί πάντα τα μέσα ενημέρωσης αλλά και τον Τύπο. Αυτήν τη φορά, πρόκειται για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της Meghan και του Harry, που πριν από μερικές μέρες ήρθε στον κόσμο και από τότε ολοένα και περισσότερα νέα έρχονται στη δημοσιότητα. 

Ας δούμε μία προς μία τις λεπτομέρειες που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το ευτυχές αυτό γεγονός!

First Things First

2-y8FES.jpg

Το μωρό γεννήθηκε στο νοσοκομείο Santa Barbara Cottage στην Καλιφόρνια, το πρωί της Παρασκευής, ενώ ο Harry ήταν παρών στον τοκετό. Το νεογέννητο είναι όγδοο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, σύμφωνα με το Associated Press, ενώ έχουν επιστρέψει ήδη μαζί με τη Meghan στο σπίτι, απολαμβάνοντας στο έπακρο τις πρώτες στιγμές μαζί με το νέο μέλος της οικογένειάς τους. Να πούμε στο σημείο αυτό, πως έχουν επίσης έναν γιο -τον δύο ετών Archie-, ενώ την ανακοίνωση για το δεύτερο παιδί έκαναν από κοινού τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για τη γέννηση του μωρού, η Meghan και ο Harry μοιράστηκαν τα εξής λόγια: «Στις 4 Ιουνίου ευλογηθήκαμε με τον ερχομό της κόρης μας, Lili. Είναι περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να φανταστούμε και νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την αγάπη και τις προσευχές που νιώσαμε από όλο τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε για την καλοσύνη και την υποστήριξη αυτή την τόσο ιδιαίτερη στιγμή για την οικογένειά μας».

Παράλληλα, o εκπρόσωπος του ζευγαριού δήλωσε: «Ο Δούκας και η Δούκισσα σας ευχαριστούν για τις θερμές ευχές και τις προσευχές σας καθώς απολαμβάνουν αυτή την ξεχωριστή στιγμή ως οικογένεια. Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί είναι σε εξαιρετική κατάσταση και βρίσκονται στο σπίτι της».

The Name

5-LlYlz.jpg

Πέρα από την είδηση της γέννας, αυτό που μάθαμε επιπλέον είναι και το όνομα που δόθηκε στο μωρό. Η μικρή πήρε το όνομα όνομα Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor, προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ, της οποίας το χαϊδευτικό είναι Lilibet αλλά και της μητέρας του Harry, Πριγκίπισσας Diana. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που ο Harry επιλέγει να μιλάει δημόσια για το πόσο πολύ λάτρευε τη μητέρα, αλλά και για το πόσο του είχε στοιχίσει ο ξαφνικός θάνατός της. Η μεταξύ τους σχέση ήταν ένα πραγματικό πρότυπο για την αγάπη που τρέφει μια μητέρα για το παιδί της και το αντίστροφο.

Μαζί με όλους τους υπόλοιπους, η Βασίλισσα Ελισάβετ, ο αδερφός του Harry, η Kate, καθώς και όλη η βασιλική οικογένεια δηλώνουν «ευτυχισμένοι» για τη γέννηση της μικρής Lilibet Diana, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια και τις ευχές τους στο ζευγάρι, μέσω του λογαριασμού The Royal Family, στο Instagram.

«Συγχαρητήρια στον Δούκα και τη Δούκισσα του Sussex για τη γέννηση της Lilibet Diana! Η Βασίλισσα, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης και ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge είναι ενθουσιασμένοι με τα νέα», έγραψαν. 

The New Reality

8-t7hf3.jpg

Μιας και πλέον η καθημερινότητά τους εντάσσεται σε νέα τροχιά -πιο απαιτητική δεδομένου ότι θα υπάρχει ένα νεογέννητο κι ένα μικρό παιδί μέσα στο σπίτι- το ζευγάρι έθεσε νέα standars στην καθημερινότητά του, που από εδώ και στο εξής φαίνεται πως θα είναι πιο ευτυχής από ποτέ άλλοτε. Όπως μαθαίνουμε, ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex θα αφήσουν για λίγο τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, προκειμένου να αφοσιωθούν στο νέο μέλος της οικογένειάς τους. 

Πιο συγκεκριμένα, το ζευγάρι αποφάσισε να πάρει γονική άδεια αμέσως μετά τη γέννηση της κόρης του, έτσι ώστε να έχουν χρόνο να δεθούν ως οικογένεια και να περάσουν ανενόχλητοι τις όμορφες αυτές οικογενειακές στιγμές μαζί με τον Archie. Όπως έγραψαν στο Archewell website τους, αντίθετα με τη γέννηση του Archie με τον Harry να ταξιδεύει για προγραμματισμένη επίσκεψη του Παλατιού λίγες μέρες μετά, αυτήν τη φορά επέλεξαν να μείνουν σπίτι. 

Ακόμα, από κοινού ευχαρίστησαν τον κόσμο για τις όμορφες ευχές του, προτρέποντάς τον αντί για δώρα να στηρίξουν τους οργανισμούς που εργάζονται για τα δικαιώματα των κοριτσιών και των γυναικών, όπως τα Girls Inc, Harvest Home, CAMFED και Myna Mahila Foundation. Άλλη μια φορά, λοιπόν, που φανέρωσαν τη φιλανθρωπική υπόσταση που τους διακατέχει, βοηθώντας όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.