fbpixel

Search icon
Search
Νέα μίνι σειρά ντοκιμαντέρ της Serena Williams αφιερωμένη στη θρυλική πορεία της στα γήπεδα του τένις
PEOPLE & MOMENTS

Νέα μίνι σειρά ντοκιμαντέρ της Serena Williams αφιερωμένη στη θρυλική πορεία της στα γήπεδα του τένις

Ο προσωπικός απολογισμός των εμφανίσεών της και οι κομβικές στιγμές στη ζωή της


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Serena Williams, η κορυφαία αθλήτρια τένις έχει διαγράψει μια θρυλική καριέρα στον χώρο των γηπέδων. Με συνολικά 39 τίτλους Grand Slam και 4 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν κάτι περισσότερο από δεδομένη η παραμονή της ως νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης για 319 εβδομάδες.

Έχοντας, πριν πέντε χρόνια, παρουσιάσει στο ντοκιμαντέρ "Being Serena" του HBO, αποκλειστικές behind-the-scenes στιγμές της ζωή της εντός και εκτός γηπέδου, μοιραστεί το θαύμα της μητρότητας και του γάμου της, έρχεται μία νέα σειρά ντοκιμαντέρ οκτώ επεισοδίων, το "In the Arena: Serena Williams". Η αποκάλυψη πραγματοποιήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca 2024 στις 13 Ιουνίου 2024, όπου η Williams παρευρέθηκε για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα των πρώτων 2 επεισοδίων της επερχόμενης σειράς.

f.png
H Serena Williams στην πρεμιέρα του "In The Arena: Serena Williams"


Το 1ο επεισόδιο ξεκινά με σύντομη αφήγηση της παιδικής ηλικίας των stars του τένις Serena και Venus Williams πριν εμβαθύνει στο ερώτημα που αντιμετώπισαν καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας τους: Πώς είναι να παίζεις εναντίον της αδερφής σου; Σήμερα, η Serena επαινείται ως η «μεγαλύτερη όλων των εποχών» στο τένις (και ίσως σε όλα τα αθλήματα). Αλλά για εκείνη, «ήταν όλα σχετικά με την Venus». Σε αντίθεση με την απόδοσή της στο γήπεδο, η 42χρονη αθλήτρια φαίνεται ανασφαλής όταν πρόκειται για τη μεγαλύτερη αδερφή της και συζητά επανειλημμένα όλους τους τρόπους με τους οποίους η Venus ήταν καλύτερη, μεγαλύτερη και ισχυρότερη.

Η 23 φορές πρωταθλήτρια Grand Slam μοιράζεται τη συναισθηματική αναταραχή του πώς ήταν να ξεκινά την καριέρα της παράλληλα με τη δόξα της αδελφή της και ακόμη χειρότερα, στο τέλος να την ξεπερνά. «Στην πραγματικότητα ποτέ δεν πίστευα ότι ήμουν καλή στο τένις. Πρέπει να καταλάβετε, μεγάλωνα δίπλα στη Venus Williams», λέει η Serena στο 1ο επεισόδιο.

Το Γαλλικό Open του 2002 επηρέασε τη σχέση των δύο αδελφών στο γήπεδο.

Η Venus και η Serena έπαιξαν μεταξύ τους τέσσερις φορές το 2002. Η πρώτη τους συνάντηση της χρονιάς έγινε στους ημιτελικούς του NASDAQ-100 Open. Η Serena κέρδισε τον αγώνα με 6-2, 6-2, μόλις τη δεύτερη νίκη επί της αδερφής της στην καριέρα της και την πρώτη από το 1999. Η ήττα της Venus περιγράφηκε ως «νωθρή» και τερμάτισε το σερί των 22 διαδοχικών αγώνων και τριών συνεχόμενων τίτλων στη διοργάνωση. Η επόμενη συνάντησή τους ήταν η δεύτερη σε τελικό Grand Slam και η δεύτερη σε χωμάτινα γήπεδα. Στο Roland Garros, η Serena νίκησε τη Venus σε έναν «δύσκολο» αγώνα με 7-5, 6-3. Το Grand Slam ήταν το πρώτο για τη Serena μετά από τρία χρόνια. Ένα μήνα αργότερα, οι αδελφές Γουίλιαμς συναντήθηκαν ξανά σε τελικό Grand Slam, στο Wimbledon. Και πάλι, η Serena ήταν η νικήτρια με 7-6(4), 6-3 και η νίκη έφερε τη Serena πίσω από την αδερφή της στην κορυφή της κατάταξης.

kentriki-fotoghrafia-1.webp


Ο 4ος και τελευταίος αγώνας της χρονιάς έγινε στον τελικό του US Open, σε έναν αγώνα όπου ο νικητής θα έπαιρνε όχι μόνο το τρόπαιο αλλά και το Νο.1 της κατάταξης. Η Serena κέρδισε τον αγώνα με 6-4, 6-3 με μια «καταιγιστική» επίδειξη τένις. «Ποιος θέλει να χάσει τέσσερις (φορές) στη σειρά; Δεν είναι αυτό για το οποίο εκπαιδεύτηκα. Αμφιβάλλω αν θα έχανα από κάποιον άλλο», λέει η Venus για την αντιπαλότητά της με την αδελφή της. «Μισούσα να παίζω με τη Venus. Ήταν βασανιστήριο», λέει η ίδια. Ωστόσο, εκείνη τη χρονιά, οι αδελφές είχαν χωριστεί περισσότερο από ποτέ από τα προγράμματά τους, κάτι που η Serena λέει ότι της επέτρεψε να σταματήσει να σκέφτεται την επιτυχία της αδελφής της. «Τελικά έδωσα στον εαυτό μου την άδεια να είμαι σπουδαίος... να γίνω η Serena», αναφέρει.

Info: Το πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ οκτώ επεισοδίων κάνει πρεμιέρα στις 10 Ιουλίου στο ESPN, ακολουθούμενο και από τα οκτώ επεισόδια στην πλατφόρμα ροής ESPN+.