fbpixel

Search icon
Search
More to Love: 6 ιδέες για έναν ανεπανάληπτο χειμώνα
MAGAZINE

More to Love: 6 ιδέες για έναν ανεπανάληπτο χειμώνα

Αφιερώστε τον κατάλληλο χρόνο στον εαυτό σας


O Δεκέμβριος μας θέλει πρόθυμους να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να δώσουμε μια ευκαιρία σε δοκιμές νέων πραγμάτων κι εμπειριών. Μια ξεχωριστή μυρωδιά από ένα κερί, ένα design object ή μια καινούρια συνήθεια είναι αυτό που χρειαζόμαστε για τον τελευταίο μήνα της χρονιάς. 

A Vintage Effect

fauteuil-petit-michel-2681-copy-IMS5y.jpg
Πολυθρόνα Jnl, Μοda Bagno Concept Store

Δεν υπάρχει τίποτα πιο κομψό κι ελκυστικό από ένα σπίτι διακοσμημένο με αντίκες. Μπορεί να τις έχετε αγοράσει ή να τις αποκτήσατε ως οικογενειακά κειμήλια, αυτήν τη σεζόν, όμως, στολίστε τες με λουλούδια ή κεριά, με στολίδια, ρόδια ή μπολ με καρύδια. Βάλτε πρασινάδες, κισσούς και κρατήστε τα για όσο διαρκέσει ο χειμώνας.

Stylish Manners

2.jpg

Σε αντίθεση με τη μόδα, η εθιμοτυπία στο στρώσιμο του τραπεζιού παραμένει η ίδια κάθε εποχή και χρόνο. Η γνώση μερικών απλών κανόνων θα προσθέσει αξία στις προσωπικές και επαγγελματικές σας συναντήσεις και θα διασφαλίσει ότι οι προσκεκλημένοι σας θα είναι πάντα χαρούμενοι όταν τους καλείτε. Ακολουθώντας τους, προσθέστε τις δικές σας πινελιές κι αναδείξτε το προσωπικό σας στιλ. Και η συνήθεια αυτή δε χρειάζεται να εφαρμόζεται μόνο όταν περιμένετε επισκέπτες! Είναι μια καλή αφορμή για ν’ αρχίσετε να εκπαιδεύετε τα παιδιά σας στους τρόπους του τραπεζιού και στο πώς να τρώνε σωστά.

The Candle Bible

jml-fy23-epf-superhero-onwhite-home-candle-special-candle-lid-ge-rgb-72.jpg
Αρωματικό κερί English Pear & Freesia της Jo Malone, Attica - The Department Store

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις που αφορούν στην τοποθέτηση κεριών σ’ ένα τραπέζι; Κι όμως, κρατήστε σημειώσεις! Πρώτον, δεν πρέπει ποτέ να τα χρησιμοποιούμε σ’ ένα μεσημεριανό γεύμα. Δεύτερον, μερικοί άνθρωποι αγχώνονται πραγματικά αν δουν ένα art de la table με ολοκαίνουργια κεριά με λευκά φυτίλια. Γι’ αυτό και καλό θα ήταν να τα κάψετε λίγο πριν από το δείπνο, για να μη φαίνονται «στημένα» για την περίσταση. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε αρωματικά κεριά σε μια τραπεζαρία, καθώς εμποδίζουν στην απόλαυση του γεύματος και «μπλέκονται» οσφρητικά με τα αρώματα των πιάτων.

No More Food Waste

shutterstock-1398729434.jpg

Η τεράστια σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή ο πλανήτης. Πλέον, οφείλει να γίνει πρωταρχικής σημασίας το ενδιαφέρον μας για τη μείωση του food waste κατά τη διάρκεια της μαγειρικής, αλλά και για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που φέρει ένα πιάτο. Επιλέγουμε να ακολουθούμε την εποχικότητα σε φρούτα και λαχανικά και την εντοπιότητα σε ό,τι αφορά το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά.

Exfoliation is Key

shutterstock-1932692258.jpg

Εάν η περιποίηση του δέρματος και το μακιγιάζ σας εφαρμόζονται πάνω σε στρώματα νεκρών κυττάρων, η πιθανότητα ξεφλουδίσματος αυξάνεται. Φροντίστε να κάνετε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα, για να απαλλαγείτε από αυτά. Έτσι θα απορροφούνται και καλύτερα όλα τα συστατικά της κρέμας σας.

Seal it With a Kiss

screen-shot-2022-11-03-at-20730-pm.jpg
Κραγιόν Lancôme, Hondos Center

Αγαπημένα μου κραγιόν, που προτείνω για εσάς ή τις φίλες σας αυτήν την εποχή, είναι της ελληνικής εταιρίας Grigi, τα υπέροχα Matte Long Stay Liquid Lipstick στα νούμερα 50 και 12, αλλά τα Lipstick Pro 528 και Matte Lipstick Pro 32 - μπορείτε να παραγγείλετε απευθείας στο site της. Το L’absolu Rouge της Lancôme, από την άλλη, αποτελεί διαχρονική λατρεία. Σε drama matte υφή στην απόχρωση 410 και βελούδινο στις κρεμ επιλογές 347, 350, 368 και 250, θα αναβαθμίσει το look του μακιγιάζ σας και θα σας κάνει να δείχνετε απλά ακαταμάχητη.

See more: www.mariapagonaki.com

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022