fbpixel

Search icon
Search
Μini getaway: 5+1 προορισμοί μια «ανάσα» από τη Θεσσαλονίκη για την ημέρα των Φώτων
TRAVEL

Μini getaway: 5+1 προορισμοί μια «ανάσα» από τη Θεσσαλονίκη για την ημέρα των Φώτων

Μοναδικά μέρη που αξίζει να εξερευνήσετε


Έχοντας αποχαιρετήσει το 2021 οριστικά, όλοι μας έχουμε την ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα και να κοιτάξουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Να ονειρευτούμε, να θέσουμε στόχους και να παλέψουμε γι' αυτούς. Να στρέψουμε το βλέμμα μας στον ήλιο και να οργανώσουμε τη ζωή μας, όπως ακριβώς τη θέλουμε. Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να ξεφύγει και να απολαύσει την κάθε στιγμή, δημιουργώντας αναμνήσεις με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και προσπαθήστε, αυτή τη χρονιά, να μην αφήσετε ούτε λεπτό να πάει χαμένο! Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει το 2022 από ένα short trip; 

Εμείς ξεχωρίσαμε 6 must-visit μέρη που βρίσκονται μία... ανάσα από τη Θεσσαλονίκη κι εσείς, το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να επιλέξετε τον ιδανικό για εσάς και να απολαύστε το ταξίδι σας.

Μαγευτικά τοπία, γραφικοί προορισμοί!

Καστοριά

shutterstock-1740578309.jpg

Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μεγάλο υψόμετρο ανάμεσα σε δύο βουνά, έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο τον χαρακτήρα της και φημίζεται για τον γραφικό της χαρακτήρα. Η Καστοριά, είναι μία από τις πιο αγαπημένες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, που παραδοσιακά συγκεντρώνει πλήθος κόσμου κι αποτελεί πόλο έλξης. Μία βόλτα στους γραφικούς δρόμους της, προκειμένου να θαυμάσετε από κοντά τα επιβλητικά αρχοντικά και τα πλακόστρωτα καλντερίμια θα πρέπει να έχει θέση στη λίστα σας, όπως κι ένας περίπατος στην παλιά πόλη. Πρόκειται για ένα μέρος γεμάτο με αξιοθέατα και μαγευτικά τοπία κι αν επιλέξετε να την επισκεφθείτε, θα πρέπει να συνδυάσετε το ταξίδι σας με μία βόλτα στη λίμνη Ορεστιάδα. Το φυσικό τοπίο θα σας μαγέψει, ενώ πραγματικά αξίζει να παραμείνετε εκεί μέχρι και το ηλιοβασίλεμα, καθώς η εικόνα που θα συναντήσετε θα μείνει για πάντα αποτυπωμένη στο μυαλό και την καρδιά σας. Φυσικά, επιβάλλεται να βρεθείτε στο Σπήλαιο του Δράκου, αλλά και στο μοναστήρι της Παναγιά της Μαυριώτισσας.

Το stay: Αν αυτό που ζητάτε από την εξόρμησή σας είναι η απόλυτη χαλάρωση κι η ξεκούραση, μακριά από την πολυκοσμία, τότε το Limneon Resort & Spa μοιάζει ιδανική επιλογή! Το πανέμορφο αυτό θέρετρο θα σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε κι ακόμη περισσότερα, καθώς διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες suites, αλλά κι ένα υπερσύγχρονο spa, όπου μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα. 

248311249-949460505990388-6217522240288266244-n.jpg
Limneon Resort & Spa


To
eat: Θέλετε να γευτείτε μοναδικά πιάτα και να ταξιδέψετε σε διάφορα μέρη του κόσμου, δοκιμάζοντας πολλές διαφορετικές συνταγές, σε έναν άκρως εντυπωσιακό, baroque χώρο; Το Γράδα bistrot restaurant φαντάζει ιδανικό, καθώς σε αυτό θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε την ελληνική, αλλά και την παγκόσμια κουζίνα, ενώ όλα τα πιάτα συνδυάζονται με ιδιαίτερα ποτά και cocktails.

Ελατοχώρι

elatoxori.jpg

Αποτελεί έναν από τους ωραιότερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας και κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, από κάθε γωνιά της χώρας. Το Ελατοχώρι θα σας μαγέψει με την άγρια, ορεινή ομορφιά του και τα κατάφυτα δάση του, που σε συνδυασμό με το γραφικό του χαρακτήρα, το καθιστούν ιδανική επιλογή για αυτή τη περίοδο. Βρίσκεται στους πρόποδες των Πιερίων Όρων σε υψόμετρο 1000 μέτρων, σε κοντινή απόσταση από την Κατερίνη, αλλά κι από το χιονοδρομικό κέντρο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης. Το καταπράσινο αυτό χωριό, θα σας εντυπωσιάσει από το πρώτο λεπτό της άφιξής σας με τον γραφικό του χαρακτήρα! Στο παλιό Ελατοχώρι, θα συναντήσετε κτίρια με μοναδική αρχιτεκτονική και μία μεγάλη πλατεία, όπου δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ένα ιστορικό κτίσμα που χρονολογείται από τα μέσα του 17ου αιώνα, ενώ στην πλακόστρωτη πλατεία του Νέου οικισμού υπάρχουν πολλά γραφικά μαγαζάκια και ταβέρνες, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις πιο νόστιμες λιχουδιές του τόπου, αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο. Last but not least, μία βόλτα στο χιονοδρομικό, είτε για να κάνετε ski, είτε για να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα στο σαλέ, αποτελεί must!

Το stay: Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, ζεστό περιβάλλον, ορεινό τοπίο. Το Alseides Boutique Hotel ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αισθητική του και διαθέτει deluxe δωμάτια, που αφήνουν ικανοποιημένους ακόμη και τους πιο απαιτητικούς guests. Plus: Must-visit αποτελεί το spa του ξενοδοχείου, όπου εκτός από μία σειρά από ολοκληρωμένες θεραπείες, στη διάθεσή σας θα είναι το hammam, το υδρομασάζ κι η sauna.

242830106-888580812095074-3022420514869819752-n.jpg
Alseides Boutique Hotel


To
eat: Μία εκδρομή στο Ελατοχώρι θα πρέπει να συνδυαστεί με καλό φαγητό και δεδομένου ότι η περιοχή φημίζεται για τα πεντανόστιμα κρέατά της, να είστε σίγουροι πως θα απολαύσετε μοναδικές γεύσεις! Το Τζιβαέρι, αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια, που αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες εδώ και χρόνια. Το ζεστό περιβάλλον, η άρτια εξυπηρέτηση και τα τοπικά εδέσματα που θα πάρουν θέση στο τραπέζι σας, θα σας κάνουν να λατρέψετε το συγκεκριμένο μέρος!

Δράμα

drama.jpg

Η Δράμα είναι μία πόλη που ξεχωρίζει για την πλούσια βλάστηση και την εντυπωσιακή ομορφιά της και δεν αποτελεί έκπληξη, το γεγονός ότι θεωρείται go to προορισμός για τους γνήσιους φυσιολάτρες. Το δάσος της Ελατιάς συγκεντρώνει επίσης αρκετούς επισκέπτες, όπως και το σπήλαιο Αγγίτη. Αν πάλι θέλετε να απολαύσετε την παραμονή σας στην πόλη και να γνωρίσετε τα μαγευτικά αξιοθέατά της, στη λίστα σας θα πρέπει να βρίσκεται μία βόλτα στον Δημοτικό Κήπο. Πρόκειται ουσιαστικά για μία τεράστια όαση πρασίνου, όπου θα συναντήσετε μεταξύ άλλων και τις 100 πηγές που αναβλύζουν κρυστάλλινα νερά. Τα παλιά, διατηρητέα κτίρια χαρίζουν μία διαφορετική ατμόσφαιρα στην πόλη, όπως και τα βυζαντινά τείχη στη βόρεια συνοικία της, γύρω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Εξίσου δημοφιλές, είναι και το σπήλαιο της Αλιστράτης, που θεωρείται μοναδικό στο είδος του και συγκεντρώνει επισκέπτες από πολλά διαφορετικά μέρη, που σπεύδουν σε αυτό, για να θαυμάσουν από κοντά την ομορφιά του.

Το stay: Πώς θα σας φαινόταν η διαμονή σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στην «καρδιά» της Δράμας; Το Hydrama Grand Hotel βρίσκεται μπροστά ακριβώς στον μαγικό υδροβιότοπο της Αγίας Βαρβάρας, που ανήκει στα 60 καλύτερα πάρκα της Ευρώπης και διαθέτει εντυπωσιακές suites για όλα τα γούστα, που προσφέρουν την πιο μαγευτική θεά, που κόβει την ανάσα. Εφόσον το επιλέξετε για τη διαμονή σας, πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε και το Crystal Cave Spa, το υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας και ομορφιάς, για να απολαύσετε τις θεραπείες που υπάρχουν στον πλούσιο κατάλογο, ενώ must-try αποτελεί και μία βόλτα στο Warehouse Wine Cellar, όπου θα συναντήσετε τις πιο γνωστές ετικέτες κρασιού.

28763378-157995478350442-535001209656836096-n.jpg
Hydrama Grand Hotel


To
eat: Για τους λάτρεις των θαλασσινών, ιδανική επιλογή αποτελεί το εστιατόριο Εντράδες, όπου θα ζήσετε μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Τέλειο φαγητό, ιδιαίτερες γεύσεις και παρασκευές με μεράκι κι αγάπη, από ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν. Χρειάζεται κάτι περισσότερο; Αφήστε τις γεύσεις να σας ταξιδέψουν και δοκιμάστε τους πιο νόστιμους κι ολόφρεσκους μεζέδες σε ένα ζεστό περιβάλλον.

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

3-m15Nh.jpg

Αποτελεί έναν από τους πιο hot και δημοφιλείς προορισμούς τους χειμερινούς μήνες κι αν ψάχνετε το ιδανικό μέρος για να περάσετε την ημέρα των Φώτων, τότε ίσως θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο να τον επισκεφθείτε! Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος προσφέρεται για ένα σύντομο, χαλαρωτικό break και μοιάζει ιδανική επιλογή για εσάς που θέλετε να συνδυάσετε τη χαλάρωση και την ξεκούραση, με τις διασκεδαστικές δραστηριότητες. Τα γραφικά καλντερίμια, οι ξενώνες, τα σοκάκια και τα παραδοσιακά κτίσματα συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό και σε αυτό, έρχεται να προστεθεί κι η μαγευτική θέα στη λίμνη Βεγορίτιδα. Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός, βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν σε υψόμετρο 1200 μέτρων κι απέχει μόλις 28 χιλιόμετρα από την Έδεσσα, ξεχωρίζοντας για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, αλλά και τα πετρόχτιστα σπίτια που ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε μία άλλη εποχή.

Το stay: Αν αυτό που ζητάτε από αυτό το mini break είναι χαλάρωση και πλήρης αποφόρτιση, το Miramonte Chalet Hotel είναι ακριβώς ό,τι ψάχνετε. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό art hotel, που είναι κτισμένο στον παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου Ν.Πέλλας και διαθέτει ευρύχωρες suites, αλλά κι ένα υπερσύγχρονο spa. Μεταξύ άλλων, εκεί μπορείτε να απολαύσετε ένα άκρως χαλαρωτικό massage σε συνδυασμό με τη sauna, τη θερμαινόμενη πισίνα και το prive τούρκικο hammam και το σίγουρο είναι πως δε θα σας απογοητεύσει!

26871029-556738168012657-3518689559686676480-n.jpg
Miramonte Chalet Hotel


To
eat: Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος αποτελεί must-visit προορισμό τόσο για τα μαγευτικά του τοπία, όσο και για το καλό φαγητό. Η ταβέρνα Ασάγκα, φημίζεται για το τσουπλέκι και το μπάτσο σαγανάκι, που συνοδεύονται από τις πιο εκλεκτές ετικέτες κρασιού και πραγματικά, αξίζει να έχει μία θέση στην must-visit λίστα σας, εφόσον επισκεφθείτε το συγκεκριμένο μέρος.

Λίμνη Κερκίνη

shutterstock-1107580853.jpg

Κατέχει μία θέση στους 10 υγροβιότοπους διεθνούς σημασίας της Ελλάδας κι έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο. Η λίμνη Κερκίνη έχει πολλά, διαφορετικά «πρόσωπα» κι αποτελεί must-visit προορισμό για όλους! Στο βορειοδυτικό της τμήμα, θα συναντήσετε τα μικρά χωριουδάκια, που μαγεύουν τους επισκέπτες με τον γραφικό τους χαρακτήρα, ενώ εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, αξίζει να προσθέσετε στο πρόγραμμά σας και μία βαρκάδα στα νερά της. Τα χρωματιστά νούφαρα, οι ιτιές και τα δεκάδες εντυπωσιακά πουλιά που κατακλύζουν την λίμνη συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό κι ένα φυσικό τοπίο, που εντυπωσιάζει ακόμη κι αυτούς που δε δηλώνουν λάτρεις της φύσης. Μία βόλτα στον Λιθότοπο, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τη θέα που κόβει την ανάσα, θα πρέπει επίσης να βρίσκεται στη λίστα σας, όπως και μία επίσκεψη στα Άνω και την Κάτω Πορόια. Περπατήστε στα σοκάκια τους κι αφήστε το μυαλό και το σώμα σας να ταξιδέψουν!

Το stay: Θέλετε να μείνετε σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, που θα σας προσφέρει όλες τις ανέσεις; Το Elpida Resort & Spa είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε και μεταξύ άλλων διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια και suites, που εξυπηρετούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς guests. Φυσικά, το spa, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο χώρο, προσφέρει μία σειρά από υπηρεσίες που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την πίεση και το άγχος, απολαμβάνοντας θεραπείες από τους experts του χώρου.

1-nGCL7.jpg
Elpida Resort & Spa


Το
eat: Συνδυάστε το ταξίδι σας με μία βόλτα στην πόλη των Σερρών και κάντε μία μικρή στάση στο εστιατόριο Ελλήνων Γεύσεις. Αφήστε τον πλούσιο κατάλογο να σας ταξιδέψει κι επιλέξτε τα αγαπημένα σας πιάτα. Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα πιο νόστιμα κι ολόφρεσκα θαλασσινά, αλλά και λαχταριστά ζουμερά κρέατα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Γνωρίστε την ελληνική κουζίνα, όπως δεν την έχετε γευτεί ποτέ ξανά κι αφεθείτε στο απόλυτο γαστρονομικό ταξίδι.

Βόλος

shutterstock-792263716.jpg

Μία πόλη διαφορετική από όλες τις άλλες... Ένα μέρος που θυμίζει σε πολλά τη Θεσσαλονίκη κι αποτελεί πόλο έλξης κάθε εποχή του χρόνου. Ο Βόλος κατέχει μία θέση στις καρδιές όλων μας κι όχι αδίκως! Αν θέλετε να οργανώσετε ένα mini getaway, φαντάζει -πάντα- ιδανική επιλογή, καθώς συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα. Περπατήστε στα γραφικά δρομάκια του, απολαύστε μία βόλτα στο λιμάνι και φυσικά, καθίστε στα μικρά, παραδοσιακά τσιπουράδικα, για να απολαύσετε όλους τους τοπικούς μεζέδες και τις πεντανόστιμες λιχουδιές, που θα σας κλέψουν την καρδιά. Για τους λάτρεις του βουνού, το ταξίδι στον Βόλο, συνδυάζεται με μία εκδρομή στο Πήλιο, που δεσπόζει πάνω από την πόλη με τα γραφικά του χωριά. Ο Βόλος προσφέρει αμέτρητες επιλογές για όσους τον επισκέπτονται κι αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας, αξίζει πραγματικά να τον επιλέξετε. Θα τον λατρέψετε από την πρώτη κιόλας στιγμή...

Το stay: Διαμονή στο κέντρο του Βόλου, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Παγασητικού Κόλπου. Αυτό ακριβώς θα σας προσφέρει το Domotel Xenia. Η υψηλή αισθητική, το σύγχρονο design κι ο μοναδικός του χαρακτήρας, σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση συνθέτουν ένα ειδυλλιακό περιβάλλον ηρεμίας και χαλάρωσης, που μοιάζει ιδανικό για κάθε ταξιδιώτη. Επιλέξτε μία από τις suites του ξενοδοχείου κι απολαύστε τη διαμονή σας. Αν ανήκετε στους wellness-lovers, αξίζει να επισκεφθείτε και το spa για την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης και ξεκούρασης.

dxv-spaslide11-min-1.jpg
Domotel Xenia


Το
eat: Η πόλη του Βόλου φημίζεται για τα αμέτρητα τσιπουράδικα, όπου σερβίρονται όλες τις ώρες της ημέρας πεντανόστιμοι μεζέδες, αλλά αν θέλετε να δοκιμάσετε τα πιο λαχταριστά πιάτα, που δύσκολα θα συναντήσετε αλλού, ένας είναι ο προορισμός! Ο Φλόκος, προσφέρεται για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τους πιο νόστιμους κι ολόφρεσκους, θαλασσινούς μεζέδες... Μύδια, στρείδια, γαρίδες, καλαμαράκια αλλά και πολλά, σπάνια ψάρια, είναι μερικά μόνο από τα εντυπωσιακά πιάτα που συναντά κανείς στον κατάλογο του μαγαζιού και πραγματικά ακόμη κι οι πιο απαιτητικοί φεύγουν από εκεί απολύτως ευχαριστημένοι.

Enjoy!