fbpixel

Search icon
Search
Μυηθείτε στη φιλόξενη ατμόσφαιρα μιας οικογενειακής κατοικίας στο Cotswolds της Αγγλίας
INTERIORS

Μυηθείτε στη φιλόξενη ατμόσφαιρα μιας οικογενειακής κατοικίας στο Cotswolds της Αγγλίας

Η designer Kate Guinness κατάφερε να μεταμορφώσει ένα παλιό περίπτερο κρίκετ σε ένα άνετο και κομψό σπίτι


Λένε ότι η επαφή με την φύση έχει το χάρισμα να ενισχύει την αρμονία και τη ζεστή ατμόσφαιρα μιας κατοικίας. Δημιουργική ησυχία νωρίς το πρωί με θέα το ηλιοβασίλεμα στο βουνό και απογευματινό διάβασμα, με τις γλυκές μελωδίες των πουλιών να μας συντροφεύουν. Στο σημερινό μας ταξίδι μεταφερόμαστε στο γοητευτικό Cotswolds της Αγγλίας, έναν τόπο, ο οποίος διακρίνεται για την άγρια φυσική ομορφιά του. Εκεί μας περιμένει μια φιλόξενη νεόδμητη κατοικία σε ένα περιποιημένο κτήμα με θέα την αγροτική ύπαιθρο. Στο παρελθόν, το συγκεκριμένο σπίτι λειτουργούσε ως περίπτερο του κρίκετ, το οποίο ερειπώθηκε αφού η ομάδα του χωριού σταμάτησε να παίζει. Σύμφωνα με τον καινούργιο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, ο οποίος εγκρίθηκε από την αντίστοιχη επιτροπή, αναγνωρίστηκε ότι το κτίριο θα εντασσόταν άψογα στα γεωργικά οικοδομήματα του αγροκτήματος και θα αντικαθιστούσε το παλιό αθλητικό κέντρο. Πλέον έχει μεταμορφωθεί στο ιδανικό καταφύγιο μιας οικογένειας για τις διακοπές και τα σαββατοκύριακά τους.

Τhe unpretentious decoration

massey-hg-guiness-076.webp

Για να μπορέσουν, όμως, να προχωρήσουν στον ανασχεδιασμό και στη διαμόρφωση της νέας τους κατοικίας, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συνεργασία τους με την designer εσωτερικών χώρων, Kate Guinness, την οποία εμπιστεύονταν, καθώς είχε εργαστεί στο παρελθόν στο σπίτι τους στο Λονδίνο. Το κεντρικό χαρακτηριστικό του στιλ, στο οποίο επιθυμούσε να εστιάσει η οικογένεια ήταν αυτό της ανεπιτήδευτης διακόσμησης. Μια χαλαρή ατμόσφαιρα, με πλούσιο φυσικό φως και απλά υλικά θα ήταν η ιδανική επιλογή για το εξοχικό, το οποίο οργάνωναν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είχαν συγκεκριμένες απαιτήσεις και σε όσα αφορούσαν τα υλικά, αλλά και τις χρωματικές παλέτες. 

massey-hg-guiness-006-production-digital.webp

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι κεντρικοί χώροι της κουζίνας, της τραπεζαρίας και του καθιστικού, οι οποίοι συνειδητά έμειναν άβαφτοι, καθώς οι ιδιοκτήτες ερωτεύτηκαν το ζεστό ροζ χρώμα του σοβά που συνδυάστηκε σε αρμονία με την επένδυση από ξύλο στην οροφή και στο δάπεδο, με την επεξεργασία του να έχει πραγματοποιηθεί από τοπικό πριονιστήριο. Ειδικά στον  συγκεκριμένο χώρο, παρατηρούμε τον γεμάτο φως ημιώροφο, ο οποίος χρησιμεύει ως ένα έξυπνο μικρό δωμάτιο παιχνιδιού για τα τρία παιδιά του ζευγαριού. Τα μεταλλικά κρεμαστά φωτιστικά, κληρονομιά της οικογένειας, η δρύινη τραπεζαρία και οι vintage σουηδικές καρέκλες κατάφεραν να ολοκληρώσουν με τον πιο εκλεπτυσμένο και σύγχρονο τρόπο τον ενιαίο αυτό χώρο, ο οποίος παρέμεινε πιστός στην αισθητική κουλτούρα του αγροκτήματος. 

The exclusive combinations 

massey-hg-guiness-1051-production-digital.webp

Ακόμη ένα σημείο αναφοράς αποτέλεσε ο ενδιαφέρον και εκλεπτυσμένος συνδυασμός αντιθετικών μεταξύ τους υφασμάτων. Διαφορετικά μοτίβα και υφές ενώθηκαν μεταξύ τους, με τελικό σταθμό τη δημιουργίας μιας ξεχωριστής σύνθεσης. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα είναι οι ταπετσαρίες και οι κουρτίνες των υπνοδωματίων που ενώνονται σε ισορροπία με τις αντίκες και τα χαλιά, τα οποία προέρχονται από ποικίλες χώρες. 

Αυτή η κατοικία αποτελεί μια ζωντανή απόδειξη ότι η απλότητα και η αγάπη για τη φύση μπορούν να "χτίσουν" θαύματα!
Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερες φωτογραφίες της άνετης κατοικίας στη gallery!

Source: House & Garden

Photo credits: Paul Massey