fbpixel

Search icon
Search
8 ιδέες για το απόλυτο luxe girls trip
ESCAPE

8 ιδέες για το απόλυτο luxe girls trip

Προετοιμάστε από σήμερα την επόμενη απόδραση με τις φίλες σας


Ενδεχομένως να έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα από την τελευταία φορά που αναλογιστήκατε να ξεφύγετε από όλους και από όλα μαζί με τις αγαπημένες σας φίλες. Ένα ταξίδι είναι ο καλύτερος τρόπος για να επανασυνδεθείτε, να κάνετε deep συζητήσεις, να αναζωογονηθείτε και όπως θα δείτε παρακάτω… να απολαύσετε πολυτελείς δραστηριότητες!

Παρακάτω θα βρείτε τις 8 ιδέες μας, για το πιο πολυτελές girls trip!

1. Τένις στη Βαρκελώνη

xoris-titlo-Lvfaq.jpg

Για μια δραστήρια απόδραση στο εξωτερικό, κλείστε ένα Σαββατοκύριακο τένις με τα κορίτσια και τελειοποιήσετε τις ικανότητές σας στο γήπεδο! Υπάρχουν πολλές διάσημες ακαδημίες για να διαλέξετε, αλλά η Emilio Sanchez στη Βαρκελώνη συνιστάται ιδιαίτερα – ο Andy Murray εκπαιδεύτηκε εκεί ως έφηβος. Με 27 γήπεδα και μόλις 20 λεπτά μακριά από το κέντρο της Βαρκελώνης, η ακαδημία έχει ένα πενθήμερο πρόγραμμα προπόνησης ενηλίκων που αποτελείται από δύο ώρες προπόνησης στο γήπεδο κάθε μέρα, καθώς και μία ώρα προσωπικής φυσικής προπόνησης με κορυφαίο προπονητή. Κατάλληλο για όλες τις ικανότητες, το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει το παιχνίδι και την τεχνική σας, χτίζοντας παράλληλα αντοχές.

2. Ενοικιάστε ένα κάστρο στη Σκωτία

jorg-angeli-s56zn8cv5fk-unsplash.jpg

Πλέον στην Airbnb υπάρχει μια νέα λειτουργία αναζήτησης, όπου μπορείτε να βρείτε μοναδικές εξοχικές κατοικίες ανά τύπο διακοπών ή ιδιοκτησίας – αναζητήστε τις καταχωρίσεις του κάστρου για να βρείτε μια επιλογή από ιστορικά σπίτια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Για ένα αξέχαστο ταξίδι στην όμορφη ύπαιθρο του Perthshire, το Κάστρο Duchray βρίσκεται λίγο έξω από το Aberfoyle στο Δάσος της Βασίλισσας Ελισάβετ. Το κάστρο ηλικίας 500 ετών περιλαμβάνει τέσσερα μοντέρνα υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και διαθέτει ένα επίσημο σαλόνι με εσωτερικό καυστήρα ξύλου, καθώς και μια άνετη κουζίνα-τραπεζαρία και μια ακόμη ξεχωριστή τραπεζαρία ενσωματωμένη στους θόλους του κάστρου. Ολόκληρη η ιδιοκτησία τροφοδοτείται από ένα σύστημα θέρμανσης από ανανεώσιμη βιομάζα και διαθέτει ένα εντυπωσιακό πάρκο 80 στρεμμάτων για εξερεύνηση στο κτήμα!

3. Μείνετε σε οινοποιείο!

oscar-nord-db2mwxx-0cq-unsplash.jpg

Για ένα χαλαρό και πολυτελές ταξίδι ταυτόχρονα, σας προτείνουμε μια διανυκτέρευση σε έναν από τους αμπελώνες του Ηνωμένου Βασιλείου – υπάρχουν 800 εκ των οποίων μπορείτε να διαλέξετε και, αυτή τη στιγμή, το βρετανικό κρασί είναι καλύτερο από ποτέ, ενώ λόγω του μεταβαλλόμενου κλίματος οι αμπελώνες του νότου μπορούν να παράγουν κρασί παρόμοιας ποιότητας με εκείνο της Γαλλίας. Το φθινόπωρο είναι μια από τις καλύτερες εποχές για επίσκεψη όταν ο τρύγος είναι έτοιμος για μάζεμα. Όσο για το που θα μείνετε, το Rathfinny Wine Estate στο Ανατολικό Σάσεξ παράγει ένα από τα κορυφαία αφρώδη κρασιά της Αγγλίας, καθώς οι αμπελώνες καταλαμβάνουν μια πλαγιά με νότιο προσανατολισμό, μόλις τρία μίλια από τη θάλασσα. Τον Οκτώβριο, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση για μια περιήγηση γευσιγνωσίας συγκομιδής, η οποία περιλαμβάνει μια βόλτα στους αμπελώνες και στη συνέχεια μια γευσιγνωσία κρασιού. Τα πακέτα του Flint Barns περιλαμβάνουν δείπνο τριών πιάτων στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, πρωινό και μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία.

4. Vintage shopping στην Ιταλία

jordan-pulmano-hqpztxt34rq-unsplash.jpg

Η Ιταλία διαθέτει μερικές από τις καλύτερες μπουτίκ και καταστήματα σχεδιαστών στην Ευρώπη. Εκτός από τις προφανείς επιλογές της Ρώμης και του Μιλάνου, το Τορίνο – η πρωτεύουσα του Piedmont – διαθέτει μια εξαιρετική ποικιλία από high street καταστήματα και σχεδιαστές. Περιηγηθείτε στις ανεξάρτητες μπουτίκ, τα deli και τις υπαίθριες αγορές στο κέντρο της πόλης, προτού κατευθυνθείτε στο Torino Outlet Village, μόλις πέντε λεπτά μακριά με λεωφορείο. Εύκολα αναγνωρίσιμο από το γλυπτό του 84 μέτρων στην είσοδο, το outlet άνοιξε το 2017 και έχει ήδη καθιερωθεί ως κορυφαίος προορισμός για ψώνια. Εδώ, θα βρείτε καταστήματα από Ιταλούς σχεδιαστές όπως οι Armani, Gucci, Luisa Spagnoli και Elisabetta Franchi, καθώς και άλλες επωνυμίες όπως η Coach, η Nike, η Diesel και η New Balance Μόλις ολοκληρώσετε το shopping σας, σταματήστε για μεσημεριανό γεύμα σε ένα από τα πολλά εστιατόρια και καφέ.

5. Επισκεφθείτε τα πολιτιστικά αξιοθέατα της Νέας Υόρκης

zane-xiao-pij00yhveva-unsplash.jpg

Η επίσκεψη στη Νέα Υόρκη είναι πάντα μια καλή ιδέα! Μάλιστα, η πόλη γίνεται πραγματικά από μόνη της κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, όταν νέες παραστάσεις στο Broadway βγαίνουν στη σκηνή, εκθέσεις φιλοξενούνται στις γκαλερί και οι θερμοκρασίες είναι πιο άνετες. Τον Οκτώβριο, τα πολιτιστικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, το Columbus Day Parade και το Open House New York - όταν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα κτίρια της πόλης είναι ανοιχτά στους επισκέπτες για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

6. Κάντε κράτηση σε ένα Riad στο Μαρόκο!

5-07MkF.jpg

Το θερμό και ηλιόλουστο Μαρόκο, από μόνο του αποτελεί μια από τις καλύτερες αποδράσεις με παρέα. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα πολιτιστικά αξιοθέατα και το εξαιρετικό φαγητό του Μαρακές, εμείς σας προτείνουμε να κάνετε κράτηση στο Riad Yasmine, ένα μικρό ξενοδοχείο στη μέση της Medina του Μαρακές. Το ζευγάρι των Γάλλων Gabriel και Alice μετακόμισε στο Μαρακές το 2015 για να αναλάβει το Riad και έκτοτε το έχει μεταμορφώσει σε έναν σύγχρονο πράσινο παράδεισο. Το καταπράσινο Riad διαθέτει οκτώ καλοσχεδιασμένα υπνοδωμάτια – το καθένα γεμάτο με πολλά φυτά και κάκτους – μια πισίνα, ένα σολάριουμ στον τελευταίο όροφο και μια φιλική κατοικημένη γάτα που ονομάζεται Bowie. Εάν επιθυμείτε ένα μέρος χαλάρωσης, απολαύστε ένα τσάι μέντας στο σαλόνι και τη γωνιά ανάγνωσης. Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για ολόκληρο το κατάλυμα αποκλειστικά για έως και 16 άτομα.

7. Ταξιδέψτε σε ένα πολυτελές τρένο στο Ηνωμένο Βασίλειο

6-f9FwJ.jpg

Για μια υπερπολυτελή εμπειρία, κλείστε ένα ταξίδι με τρένο σε ένα από τα ιστορικά τρένα του Belmond, εμπνευσμένο από τη χρυσή εποχή των ταξιδιών. Οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν σε ένα βαγόνι εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1930 ή να κάνουν κράτηση για το αποκλειστικό Cygnus, που σχεδιάστηκε από τον κινηματογραφιστή Wes Anderson. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν ένα ταξίδι στην οικεία Chatsworth στο Derbyshire Dales, μια ξενάγηση στην Οξφόρδη που περιλαμβάνει ένα δείπνο τριών πιάτων και ένα ποτήρι σαμπάνια στο τρένο και ένα ταξίδι μετ' επιστροφής στην αγγλική ύπαιθρο με δείπνο που διοργανώνει ο Dom Pérignon. Επιπλέον, εάν εκτός από μια νότα πολυτέλειας αποζητάτε και λίγο μυστήριο υπάρχει ένα γεύμα μυστηρίου δολοφονίας στο ιστορικό Venice Simplon-Orient-Express!

8. Απολαύστε μια λογοτεχνική περιήγηση

james-kemp-bxfeiuztk64-unsplash.jpg
Το Lake District αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Βρετανίας. Είναι, επίσης, το «σπίτι» σε ιστορικές λογοτεχνικές δημιουργίες που σχετίζονται με τους William Wordsworth, John Ruskin και Beatrix Potter. Το Martin Randall Travel διοργανώνει περιηγήσεις, κατά τις οποίες θα επισκεφθείτε αξιοθέατα σχετικά με καθέναν από αυτούς τους συγγραφείς, και αποτελούνται από πέντε σύντομους περιπάτους στα σπίτια και τα σημεία ενδιαφέροντος των συγγραφέων. Η ποικιλία εγκαταστάσεων για διαμονή στο Lake District είναι μεγάλη, αλλά ένα από τα ξενοδοχεία που ξεχωρίσαμε, είναι το Another Place στο Ullswater, το οποίο διαθέτει τρεις τύπους δωματίων, καθώς και σουίτες και εξοχικές κατοικίες, ενώ όλα είναι ζεστά και φιλόξενα. Εκτός από πολλές δραστηριότητες, το ξενοδοχείο διαθέτει εσωτερική πισίνα με θέα στη λίμνη, καθώς και υπαίθριο υδρομασάζ.