fbpixel

Search icon
Search
Αυτά είναι τα μεγαλύτερα ψέματα για την ακμή
FACE & BODY

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα ψέματα για την ακμή

Ανακαλύψτε τα και ξεκινήστε τις απαραίτητες αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης


Οι γυναίκες που έχουν ακμή σε ένα μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής τους ξέρουν πως αυτή η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει πραγματικά την ψυχολογία τους. Οι επίμονες ατέλειες, οι ορμονικές διαταραχές και η συνεχόμενη εξατομικευμένη φροντίδα μπορούν να καταλήξουν μια κουραστική επανάληψη, για χρόνια. Ακόμη, η εύρεση των καλύτερων προϊόντων περιποίησης δέρματος για την ακμή συνήθως καταλήγει σε έναν “αγώνα” συνεχόμενων δοκιμών που πολλές φορές οδηγούν στην αποτυχία. Παρόλο, λοιπόν, που πολλές από εμάς έχουμε δοκιμάσει τα πάντα ακόμη αναζητούμε τους ιδανικούς συνδυασμούς. Για αυτό το λόγο διαβάσαμε όλα τα ψέματα που γνωρίζουμε για αυτήν και σας τα παρουσιάζουμε. 

coffee-skincare-1.jpg

Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δερματικές παθήσεις όπως η ακμή, είναι δεδομένο ότι υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση και τώρα έφτασε η στιγμή να ρίξουμε λίγο φως σε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους μύθους για αυτήν.

Μύθος #1: Η διατροφή μπορεί να προκαλέσει ακμή

Η σχέση μεταξύ ακμής και διατροφής βρίσκεται υπό συζήτηση εδώ και χρόνια. Ενώ μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν είναι η άμεση αιτία της ακμής. Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι το δέρμα τους επηρεάζεται άμεσα από τη διατροφή. Ωστόσο, οι κλινικές δοκιμές επιβεβαιώνουν ότι η ακμή οφείλεται περισσότερο στις ορμόνες και τη γενετική, για παράδειγμα στη σύνθεση του μικροβιώματος και στο μέγεθος ή πυκνότητα των αδένων ελαίων, παράγοντες που είναι κληρονομικοί. Η διατροφή μπορεί να παίξει ρόλο, αλλά όχι με τον στιγμιαίο τρόπο που μπορεί να πιστεύουν οι περισσότεροι. Επομένως, δεν είναι πάντα απαραίτητο να ακολουθείτε μια περιοριστική δίαιτα. Το να δίνετε προσοχή στο τι τρώτε μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε κάποια ξεσπάσματα αλλά δε θα εξαφανίσει την ακμή. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς εάν ένα μέλος της οικογένειας, πρώτου βαθμού, πάσχει από ακμή, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες και για εσάς κατά 50% έως 90%.

skin-befor-40-skincare-products.webp

Μύθος #2: Η βρωμιά προκαλεί ακμή

Όταν έχετε μια πάθηση του δέρματος, μπορεί να λάβετε δεκάδες διαφορετικές απόψεις. Αυτό όμως δε σημαίνει πως είναι όλες σωστές. Ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους είναι ότι η ακμή συνδέεται άμεσα με την καθαριότητα. Η έλλειψη καθαριότητας και η κακή υγιεινή θεωρούνται συχνά ως αιτίες ακμής αλλά αυτό δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, τα άτομα με ακμή είναι πολύ τακτικά με την υγιεινή και συνήθως αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Με έναν απλό καθαρισμό δεν γίνεται να αφαιρεθεί η αιτία της η οποία είναι συνήθως η αλλαγή των ορμονών. Έτσι, ενώ ο καθαρισμός του δέρματος μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας, δεν είναι το μόνο “μέτρο” για την πρόληψη της ακμής. Μια έξυπνη συμβουλή, παρόλα αυτά, είναι να επιλέξετε ένα καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ το οποίο βοηθά στη διάσπαση της υπερβολικής λιπαρότητας στους πόρους.

Μύθος #3: Το δέρμα με τάση ακμής δεν χρειάζεται ενυδατική κρέμα

Ενώ ο καθένας έχει μια άποψη για το τι λειτουργεί καλύτερα για το δέρμα του, όλοι οι δερματολόγοι συμφωνούν στο ότι η χρήση ενυδατικής είναι απαραίτητη. Είναι ένας μύθος ότι το λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα δεν χρειάζεται ενυδατική. Μην μπερδεύετε το λιπαρό με το ενυδατωμένο και αναζητήστε συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ, τα λιπίδια, τα κεραμίδια ή το σκουαλένιο, ο ψευδάργυρος, το θείο, τα AHA, BHA ή PHA. Ένα ακόμη trick είναι ότι πρέπει να αποφύγετε τη λιπαρότητα και έτσι τα λάδια δεν είναι η κατάλληλη επιλογή. Αντ 'αυτών, μπορείτε να προτιμήσετε ματ ενυδατικές κρέμες με βάση το νερό.

skincare-routinr.jpg

Μύθος #4: Το SPF φράζει το δέρμα

Πολλοί πιστεύουν ότι το αντηλιακό θα μπλοκάρει τους πόρους και θα προκαλέσει κηλίδες. Στην πραγματικότητα, το δέρμα με τάση ακμής μπορεί να χρειάζεται περισσότερο την αντηλιακή προστασία, καθώς η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να αυξήσει τη μελάγχρωση. Η παρατεταμένη ηλιακή ακτινοβολία μπορεί επίσης να προκαλέσει φραγμένους πόρους που σχηματίζουν ένα εξόγκωμα ή μαύρα στίγματα, επομένως μπορεί να επιδεινώσει την ακμή σας. Πράγματι, ο ήλιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες γήρανσης του δέρματος και όπως είναι γνωστό οι ακτίνες UVA μπορούν επίσης να προκαλέσουν καρκίνο. Επομένως η προστασία του δέρματος σας είναι πρωταρχικής σημασίας.