fbpixel

Search icon
Search
Μια βικτοριανή κατοικία στο Λονδίνο είναι ό,τι πιο cozy θα θαυμάσετε σήμερα
INTERIORS

Μια βικτοριανή κατοικία στο Λονδίνο είναι ό,τι πιο cozy θα θαυμάσετε σήμερα

Σχεδιασμένη από την Charlotte Boundy


Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Charlotte Boundy πηγάζει από την απερίγραπτη αγάπη που τρέφει για την υψηλή αισθητική και τις vintage γραμμές στο design. Στα χρόνια της πορείας της έχει καταφέρει τον τρόπο του απόλυτου συνδυασμού κλασικού και μοντέρνου, δείχνοντας μέσα από τα δημιουργήματά της τις ισορροπίες στις οποίες πρέπει να βασίζεται κάθε κατοικία, είτε αυτή είναι καινούρια είτε μετρά χρόνια ιστορίας.

Aνατρέχοντας στις πιο πρόσφατες δουλειές, η προσοχή μας επικεντρώνεται σε ένα απίθανο αρχιτεκτονικό αριστούργημα στο οποίο έδωσε την υπογραφή της. Πρόκειται για ένα σπίτι του 19ου αιώνα που βρίσκεται στο Kensal Green στο Λονδίνο, πλέον, παραδίδει μαθήματα εκλεπτυσμένης διακόσμησης μέσα από το άκρως ενδιαφέρον εσωτερικό του.

Go inside!
mark-fox-x-charlotte-boundy-15.jpg


Με πάθος για την τέχνη και όλα όσα όρισαν τον χώρο της αρχιτεκτονικής μέχρι σήμερα, η διακοσμήτρια επέλεξε να τα εντάξει τα στοιχεία που την εμπνέουν στην κατοικία, μέσα από διάφορους τόνους που εξασφαλίζουν διάσταση και στιλ. Σε ένα γενικευμένο πλαίσιο, οι bold αποχρώσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ πολλά είναι τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί ιδιαίτερες λύσεις, οι οποίες χαρίζουν χαρακτήρα και δένουν υπέροχα με το όλο design.

Εμβαθύνοντας η κομψότητα και η απαράμιλλη φινέτσα είναι τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό, από την πρώτη κιόλας ματιά. Βλέπουμε πως οι περισσότεροι χώροι είναι διαμορφωμένοι από φυσικά υλικά, με πρώτο και πιο βασικό το ξύλο στην πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, ενώ με μια πρώτη εικόνα οι γήινοι τόνοι καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο μέρος όλων των δωματίων. Ακόμα, οι μαρμάρινες και γρανιτένιες επιφάνειες, αυξάνουν το όλο magic vibe και του χαρίζουν μοντέρνα διάσταση, χωρίς ωστόσο να στερείται την κλασική υπεροχή.

Εύκολα μπορεί να καταλήξει κανείς στο ότι υπάρχει θαυμάσια αρμονία από χώρο σε χώρο, ενώ το όλο περιβάλλον έχει τον τρόπο να γίνεται «ένα» με το φυσικό τοπίο γύρω του, τα χρώματα και τα αρώματά του. Έχουν στρωθεί χαλιά σε διάφορα σχήματα και ποιότητες, προκειμένου να συμπληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την εικόνα του σπιτιού. Οι παλιές δημιουργίες και τα εμβληματικά έπιπλα από χώρο σε χώρο, σε συνδυασμό με πιο μοντέρνες γραμμές, έχουν εξασφαλίσει το τέλειο design combo, το οποίο έχει τον τρόπο να γεμίζει έμπνευση κάθε λάτρη της διακόσμησης.

mark-fox-x-charlotte-boundy-5.jpg


Σημαντική, επίσης, είναι και η ύπαρξη των ξύλινων επιφανειών σε κάθε δωμάτιο, ενισχύοντας το κλίμα «ζεστασιάς» που είναι διάχυτο σε κάθε σημείο, καθώς οι θερμές αποχρώσεις είναι ένας από τους καθοριστικότερους παράγοντες που κινήθηκε ο αρχιτέκτονας και διακοσμητής. Οι χρυσές λεπτομέρειες, τέλος, «δένουν» αριστουργηματικά με το όλο concept, δικαιώνοντας πραγματικά τις φιλοδοξίες που είχε το εξ αρχής το ζευγάρι και κάνοντάς το να φανταστεί την υπόλοιπη ζωή του μέσα σε αυτό και να θελήσει να μεγαλώσει τους απογόνους που θα έφερνε μελλοντικά στον κόσμο.

Οι συνθήκες έδωσαν την ευκαιρία στην designer να εκφραστεί ελεύθερα και να πετύχει το ιδανικό mix & match με στοιχεία από το παρελθόν αλλά και ultra modern λεπτομέρειες, που έχουν τον τρόπο να κάνουν τη διαφορά. Μόνο από τον υπέροχο κήπο του σπιτιού, κατάφερε να φανταστεί ένα πραγματικά μοναδικό σκηνικό και να φανεί ιδιαίτερα δημιουργική για να εντυπωσιαστούν οι ιδιοκτήτες.

Μια μείξη από υφάσματα είναι το μυστικό του ιδανικού up to date living, σε μια απόλυτα ενημερωμένη εποχή που καταρρίπτει την άποψη πως όλα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένα μεταξύ τους για ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, ακόμα πιο rustic χαρακτήρας έχει εξασφαλιστεί χάρη στις επιφάνειες από πέτρα στο πάτωμα, κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα ακόμα πιο ενδιαφέρον.

mark20x20boundy-17.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Mark Anthony Fox, House & House