fbpixel

Search icon
Search
Μια συλλογή κοσμημάτων εμπνευσμένη από τη λάμψη των αστεριών
MAGAZINE

Μια συλλογή κοσμημάτων εμπνευσμένη από τη λάμψη των αστεριών

Ο Marco Bicego παρουσιάζει τα «αστέρια», όπως χαρακτηρίζει τα κομμάτια, της νέας του συλλογής


Επιστρατεύοντας στη νέα του καμπάνια το supermodel Sara Sampaio, ο Marco Bicego παρουσιάζει τα «αστέρια», όπως χαρακτηρίζει τα κομμάτια, της νέας του συλλογής. Στο δημιουργικό του σύμπαν, το υψηλό έχει τον πρώτο λόγο. «Η ομορφιά ενός κοσμήματος, που είναι εξολοκλήρου χειροποίητο, φροντισμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια και μοναδικό, είναι μια προστιθέμενη αξία σε όλες τις δημιουργίες μου. Δεν είναι εύκολο να διαφυλάξω αυτήν την κληρονομιά, αλλά είναι αυτό που πραγματικά κάνει τη δουλειά μου ξεχωριστή. Όσοι επιλέγουν τα κοσμήματά μου το γνωρίζουν και το αισθάνονται», μου λέει με ειλικρίνεια ο πολυτάλαντος Bicego. Είναι η στιγμή που η καμπάνια για τη “Lunaria Alta”, την πιο πρόσφατη επέκταση της εμβληματικής του συλλογής “Lunaria”, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει, αποδεικνύοντας ξανά ότι επάξια κατέχει μια θέση στον κόσμο της high-end κοσμηματοποιίας.

“Lunaria Alta”, λοιπόν. Πώς θα περιγράφατε τη νέα αυτή συλλογή; 

Αυτά τα κομμάτια είναι εκλεπτυσμένα και διαχρονικά κομψά, στολισμένα με μικρές σταγόνες φωτός, διαμάντια κοπής brilliant ή στοιχεία pavé ζαφειριού πάνω σε κίτρινο χρυσό, τα οποία είναι τα «αστέρια» της συλλογής. Ένας φόρος τιμής στην εξαιρετική δεξιοτεχνία, τη δημιουργικότητα και την αδιαμφισβήτητη αισθητική του brand. Έχουν ένα στιλ που δεν περνά απαρατήρητο, προσφέροντας απροσδόκητη ελαφρότητα, όπως και μια πινελιά εξαιρετικής λάμψης, για να κάνουν τις ειδικές περιστάσεις ακόμη πιο ιδιαίτερες.

lunaria-alta-earrings.jpg

Τι διαφοροποιεί την υπογραφή και τη δεξιοτεχνία της ιταλικής κατασκευής κοσμημάτων από τις άλλες;

Όλα τα κοσμήματα δημιουργούνται στο ατελιέ μας στο Trissino, κοντά στο κέντρο χρυσοχοΐας της Vicenza. Η παράδοση αυτής της τέχνης είναι βαθιά ριζωμένη εδώ. Οι αρχιτεχνίτες μας έχουν ένα ταλέντο κι ένα πάθος που καμία μηχανή δε θα μπορούσε ποτέ να αντικαταστήσει. Χαράζουν και κατασκευάζουν με επιμέλεια κάθε περίπλοκο κομμάτι με το χέρι, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές. Αυτή είναι μια από τις πτυχές που εκτιμώ περισσότερο.

Ποια είναι η προέλευση των υλικών σας; 

Αγοράζουμε μόνο «ηθικό» χρυσό, που προέρχεται από ανακυκλωμένες και πιστοποιημένες πηγές μικρής κλίμακας. Τα διαμάντια μας σέβονται τη διαδικασία Kimberley, ένα σύστημα πιστοποίησης που θεσπίζει αυστηρούς κανόνες μεταξύ των χωρών που το υπογράφουν και απαγορεύει το εμπόριο διαμαντιών που συμβάλλει στη χρηματοδότηση ένοπλων συγκρούσεων.

campaign-3.jpg

Περιγράψτε τη γυναίκα που σας εμπνέει για τα σχέδιά σας. Ποια θα βλέπατε να φοράει τα κομμάτια σας;

Η μούσα μου είναι ο τύπος της γυναίκας που συναντάς στην καθημερινή ζωή, η οποία εντυπωσιάζει με χαρακτήρα, τάξη και κομψότητα. Θέλω να πιστεύω ότι όσοι επιλέγουν τις δημιουργίες μου εκτιμούν τη φροντίδα με την οποία κατασκευάζονται, το γεγονός ότι εκφράζουν το γούστο ενός 100% made in Italy προϊόντος και ότι είναι διαχρονικά κοσμήματα που δε φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Όμορφα από μόνα τους, μπορούν να αναμειχθούν και να συνδυαστούν έτσι, ώστε κάθε γυναίκα να μπορεί να δημιουργήσει το προσωπικό της στιλ και να τα φορέσει σε κάθε στιγμή της ημέρας.

mb-portrait.jpg
Marco Bicego

Τι έρχεται στο άμμεσο μέλλον;

Μόλις παρουσιάζουμε τη νέα μας καμπάνια, που φωτογράφισε ο διεθνούς φήμης ιταλός φωτογράφος Giampaolo Sgura, με πρωταγωνίστρια τη Sara Sampaio, η οποία ενισχύει τις έννοιες της ευελιξίας και της καθημερινής πολυτέλειας - τόσο χαρακτηριστικές για τα κοσμήματά μας. Πέρυσι, δημιουργήσαμε την πρώτη συλλογή υψηλής κοσμηματοποιίας με την ονομασία “Alta”. Ήταν μια φυσική εξέλιξη, μια πιο ακραία, πιο σημαντική και πλούσια ερμηνεία του μεγαλείου των φυσικών πολύτιμων λίθων. Στόχος είναι να την εμπλουτίσουμε με νέα, αποκλειστικά κομμάτια.Τις συλλογές κοσμημάτων Marco Bicego θα τις βρείτε στα κοσμηματοπωλεία Kalfidis Jewellery.

Info: Kalfidis Jewellery στην Τσιμισκή 104, Κέντρο Θεσσαλονίκης, Τηλ.: 2310 331035 και στη Βενιζέλου 6, Πανόραμα Θεσσαλονίκης, τηλ.: 2310 331000, kalfidis.com, Facebook: KALFIDIS jewellery, Ιnstagram: @kalfidisjewellery