fbpixel

Search icon
Search
Μία νέα δράση στη Μήλο, Κίμωλο, Σάμο και στους Φούρνους αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων
#GREEKSDOITBETTER

Μία νέα δράση στη Μήλο, Κίμωλο, Σάμο και στους Φούρνους αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων

Η La Roche-Posay ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», παρέχοντας δωρεάν έλεγχο σπίλων


Στην Ελλάδα, οι ημέρες μερικής ή πλήρους ηλιοφάνειας αγγίζουν τις 336 το χρόνο. Γεγονός που τονώνει την ψυχολογία μας, όμως την ίδια στιγμή εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του δέρματός μας. Τα νέα περιστατικά δερματικού καρκίνου αυξάνονται συνεχώς με κύρια αιτία τη χρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου από την παιδική κιόλας ηλικία. Πράγματι, οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε τις βλαβερές συνέπειες που προέρχονται από τις ακτίνες του ήλιου, ενώ μάλιστα αμελούμε να τοποθετούμε καθημερινά αντηλιακό, ακόμα και αν δεν πρόκειται να εκτεθούμε σε αυτές. 

Η La Roche-Posay, μένοντας πιστή στην αποστολή της να φροντίζει το δέρμα και να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων συνεργάστηκε με κορυφαίους δερματολόγους, ενώνει τις δυνάμεις της με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», υποστηρίζοντας τις δράσεις και την εκστρατεία πρόληψης κατά του καρκίνου του δέρματος στα νησιά Μήλο - Κίμωλο και Σάμο - Φούρνοι.

11.jpg
Στόχος της κοινής αυτής δράσης ήταν ο δωρεάν έλεγχος σπίλων στους κατοίκους των νησιών, που εκτίθενται πολλές ώρες στον ήλιο καθώς και η ενημέρωση για την ακτινοβολία και οι επιπτώσεις στο δέρμα λόγω της πολύωρης έκθεσης.

Υπό την αιγίδα της Ε.Δ.Α.Ε -Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία- o Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, παρείχε δωρεάν εξέταση σπίλων στους κατοίκους των νησιών και τους παρείχαν συμβουλές και δείγματα προϊόντων φυτοπροστασίας της αντηλιακής σειρά Anthelios της La Roche-Posay. Και όλα αυτά με την πολύτιμη εθελοντική συνεισφορά των  δερματολόγων Μαριτίνα Ρόππα, Ευθυμίου Ουρανία και Μαζιώτη Μαρία.

19.jpg

Μάλιστα, το πρόγραμμα στα νησιά εκτός του ελέγχου, περιλάμβανε κι ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Προστατεύουμε το δέρμα μας». Οι ομιλητές οι οποίοι έδωσαν το παρών ήταν η κα Πασακοπούλου Αναστασία, Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΕΚΚ- ΑγκαλιάΖΩ & την Διευθύντρια Επικοινωνίας ΟΕΚΚ- ΑγκαλιάΖΩ και η κα Όλγα Λιοντοπούλου σε ό,τι αφορά την έγκυρη ενημέρωση για τη σωστή προστασία. Οι δερματολόγοι, οι οποίοι μίλησαν για την πρόληψη, διάγνωση και την θεραπεία σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του δέρματος αλλά και η ψυχολόγος του ΟΕΚΚ- ΑγκαλιάΖΩ, κα Μυρσίνη Νοχού , η οποία αναφέρθηκε στη φροντίδα του σώματος και τη ψυχική υγεία.

Συνολικά εξετάστηκαν 275 κάτοικοι, από τους οποίους 20 φέρουν ύποπτες βλάβες και έχουν ήδη παραπεμφθεί για περαιτέρω εξετάσεις.
1-fp7rI.jpg

Από αυτήν την ενέργεια δεν θα μπορούσε να λείπει η αυθεντική φωτογραφική ματιά, την οποία αποτύπωσε εξαιρετικά ο καταξιωμένος φωτογράφος Κοσμάς Κουμιανός. Ο ίδιος περιηγήθηκε στη γραφική χώρα του νησιού, στο ορυχείο όπου γίνεται η εξόρυξη της κιμωλίας, στα παραθεριστικά χωριά, την Αλυκή και το Καλαμίτσι, και φωτογράφησε αρκετούς από τους κατοίκους της Κιμώλου στο καθημερινό τους περιβάλλον. Πρωταγωνιστές, οι ίδιοι οι κάτοικοι του νησιού της Κιμώλου που λόγω επαγγέλματος εκτίθενται πολλές ώρες στον ήλιο. Μέσα από το φακό του Κοσμά μοιράζονται τη δική τους ιστορία, δίνοντας το προσωπικό μήνυμα αγάπης για το νησί του και τη ζωή τους εκεί.

«Παραμένουμε πιστοί στο όραμα μας, “Κανένας μόνος του ενάντια στον καρκίνο!” και συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις δράσεις του «ΑγκαλιάΖΩ» στα νησιά με προληπτικoύς ελέγχους σπίλων σε όλους τους κατοίκους. Βασικός μας στόχος για το 2022 είναι να «είμαστε δίπλα» σε ακόμα περισσότερους ασθενείς μέσω στοχευμένων ενεργειών που θα βοηθήσουν καθέναν από αυτούς να βγει νικητής σε αυτήν τη δύσκολη μάχη», δήλωσε χαρακτηριστικά η Brand Manager της La Roche-Posay Μαριάννα Χαντάντ.

Good to know

09-liOxH.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι τo Ιαματικό Κέντρο La Roche-Posay, πρωτοπορεί στη φροντίδα ασθενών που λαμβάνουν θεραπεία για τον καρκίνο. Άνοιξε τις πύλες του το 1904 και βρίσκεται στο κέντρο της Γαλλίας. Σήμερα, είναι το No 1 Δερματολογικό Ιαματικό Κέντρο στην Ευρώπη και υποδέχεται ετησίως περίπου 8.000 ασθενείς από όλο τον κόσμο. Από το 2009 απευθύνεται και σε ογκολογικούς ασθενείς, προσφέροντας ανακουφιστικές θεραπείες που αποκαθιστούν την άνεση και την αυτοπεποίθηση των ανθρώπων με καρκίνο. Μελέτες αυτές έδειξαν ότι το 82%-98% αυτών των ασθενών είχαν σημειώσει σημαντική βελτίωση μέχρι το τέλος των ιαματικών θεραπειών.

Η διεθνούς φήμης εταιρία συγκέντρωσε μια Ευρωπαική ομάδα εργασίας αποτελούμενη από δερματολόγους και ογκολόγους, οι οποίοι ειδικεύονται στα δερματολογικά προβλήματα που σχετίζονται με τις θεραπείες για τον καρκίνο του δέρματος. Αυτή η ομάδα εργασίας, γνωστή ως ESKIMO - European SKIn Management in Oncology, έχει αναλύσει και εντοπίσει τις διάφορες ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών και στόχος της είναι να παρέχει συστάσεις σχετικά με τα κατάλληλη φροντίδα του δέρματος των ασθενών με καρκίνο.

Ενώ στη χώρα μας, παραμένουν πιστοί στο όραμα τους, “Κανένας ασθενής μόνος του ενάντια στον καρκίνο!” και συνεχίζουν να ενισχύουν για η συνεχή χρονιά το έργο του ομίλου «ΑγκαλιάΖΩ» μέσω διαφόρων δράσεων όπως, Webinars ενημέρωσης ασθενών, νοσηλευτικού προσωπικού & συγγενών, ενημέρωση φροντίδας και ομορφιάς (περιποίηση και make-up) και διάθεση προϊόντων & εντύπων στους ασθενείς.