fbpixel

Search icon
Search
Μια μοντέρνα νησιώτικη κατοικία στην Πάρο είναι ο «παράδεισος» όπου θα θέλαμε να βρισκόμαστε τώρα
DESIGN

Μια μοντέρνα νησιώτικη κατοικία στην Πάρο είναι ο «παράδεισος» όπου θα θέλαμε να βρισκόμαστε τώρα

Step inside στο Kite House που σχεδιάστηκε από τους React Architects


Οι υπέροχες ημέρες της άνοιξης μας κάνουν να επιθυμούμε να βρεθούμε σε κάποιο μαγευτικό νησί της χώρας μας. H γοητεία της Ελλάδας έχει τον τρόπο να γαληνεύει τις ψυχές όλων μας, προκαλώντας μας να εξερευνήσουμε όλα τα «διαμάντια» της. Ένα τέτοιο «διαμάντι» βρίσκεται στην πανέμορφη Πάρο και συγκεκριμένα στην Πούντα. Ο λόγος για το Kite House, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, που οδηγεί τις αισθήσεις σε άλλο επίπεδο και μας κάνει να ταξιδεύουμε -έστω και νοερά- μέσα από τους χώρους του.

Άνεση, υψηλή αισθητική, ειδυλλιακό location και μια σειρά από όμορφες εικόνες δομούν ένα σκηνικό, όπου η ποιότητα παίζει τον κυρίαρχο ρόλο σε καθετί. Το αρχιτεκτονικό studio των React Architects ανέλαβε να σχεδιάσει το σπίτι σε ένα μεγάλο οικόπεδο, με την κύρια όψη του να κοιτάζει περήφανα το βγαλμένο από όνειρο νησί. Κατά συνέπεια, ο ψηλός πέτρινος τοίχος προφυλάσσει την αυλή, όπου αναπτύσσονται σε σειρά μια άνετη ορθογώνια πισίνα και ένα υπαίθριο καθιστικό -στεγασμένο με μια ανάλαφρη πέργκολα, που στηρίζεται σε στοιχεία από λιθοδομή-, με δική του κουζίνα και τραπεζαρία, παρέχοντας πλήρη κάλυψη όλων των υπαίθριων δραστηριοτήτων στους ενοίκους, ενώ συμπληρώνεται από έναν καλοκαιρινό κήπο, με όλα τα μυρωδικά και τις ευωδιές του τόπου. 

Εκεί όπου η γοητεία του τόπου συναντά το high-end design...
007.jpg


Μπαίνοντας φιλοξενείται στο ισόγειο το καθιστικό με την κουζίνα και στον όροφο, η master suite, που είναι και το μοναδικό σημείο το οποίο έχει θέα στη θάλασσα που απλώνεται μπροστά. Ο δεύτερος όγκος είναι ισόγειος και περιλαμβάνει τέσσερα αυτοτελή δωμάτια-σουίτες, που συνδέονται μεταξύ τους με εσωτερικές αυλές και μπορούν να απομονώνονται τελείως το ένα από το άλλο. Η σκάλα της ενδιάμεσης αυλής οδηγεί στην ταράτσα του, η οποία λειτουργεί ως lounge σημείο για να απολαμβάνει κανείς τη θέα στο δειλινό.

Οι λείες καμπύλες και οι «τρύπες», το λευκό νησιώτικο χρώμα που εξαλείφει το έντονο φως και δημιουργεί χρωματικές αρμονίες είναι αυτό που χαρακτηρίζει την περιοχή και αφήνει το το αεράκι που έρχεται να «αναπνέει» από τα ανοίγματα. Όλα έχουν τον τρόπο να σαγηνεύουν και να συνθέτουν ένα πραγματικά dreamy περιβάλλον.

Η κατοικία είναι ιδανική για όποιον επιθυμεί μια αιθέρια ατμόσφαιρα, που περιτριγυρίζεται από νερό!

Το layout του συνόλου δημιουργεί μια μικροκλίμακα με διαφορετικές προσεγγίσεις στη διαχείριση του υπαίθριου χώρου, με διάφορες βεράντες προστατευμένες από τον άνεμο, που περιτριγυρίζουν το κυρίως σπίτι.

079.jpg


Ένα επίτευγμα της αρχιτεκτονικής ομάδας ήταν ότι κατάφερε να πετύχει ανοίγματα που φτάνουν σε ύψος μέχρι την οροφή, τα οποία, επίσης, εξαφανίζονται συρόμενα μέσα στους τοίχους, κάνοντας λιγότερο διακριτό το όριο του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο.

Το μέσα με το έξω γίνονται «ένα», χωρίς περιορισμούς, κάτι που αρμόζει στα σπίτια διακοπών, όπου οι περισσότερες δραστηριότητες γίνονται εκτός. Το εσωτερικό δάπεδο καλύπτεται από ένα λευκό μάρμαρο, σε μεγάλες πλάκες, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά και καλύπτει όλες τις επιφάνειες, τη στιγμή που το ανοιχτόχρωμο ξύλο πρωταγωνιστεί εξίσου και λειτουργεί ως bonus στοιχείο μοντερνισμού.

Ο εξωτερικός χώρος και οι κολόνες που στηρίζουν τις πέργκολες είναι μέρος της αρχιτεκτονικής της νότιας πλευράς του κτίσματος –της μεγάλης όψης στην αυλή-, που δημιουργεί ιδιωτικά ημιυπαίθρια ανοίγματα μπροστά από κάθε υπνοδωμάτιο. Αυτό που εξασφαλίζει ιδιωτικότητα στους ενοίκους κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κοινό σημείο αναφοράς αποτελεί η μεγάλη πισίνα με το υπαίθριο καθιστικό.

008.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily