fbpixel

Search icon
Search
5 παραθαλάσσιοι προορισμοί για να αποδράσετε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς
TRAVEL

5 παραθαλάσσιοι προορισμοί για να αποδράσετε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Οι απόλυτοι destinations για να περάσετε υπέροχα


Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς βρίσκεται μπροστά μας και μας καλεί να το απολαύσουμε σε κάποιον μαγευτικό προορισμό της χώρας μας. Υποδεχθείτε τον πιο όμορφο και «πολύχρωμο» μήνα του χρόνου σε τόπους που ξεχωρίζουν για το υγρό τους στοιχείο και για τη γοητεία τους, που έχει τον τρόπο να οδηγεί τις αισθήσεις σε άλλο επίπεδο.

Επιλέξτε τον προορισμό σας και απολαύστε τις ομορφιές της Ελλάδας!

Χαλκιδική

shutterstock-609301445.jpg

Όταν σκεφτόμαστε μια σύντομη απόδραση, ο πρώτος προορισμός που έρχεται στο μυαλό μας είναι η Χαλκιδική! Μαγευτικές παραλίες με καταγάλανα νερά, χρυσές αμμουδιές, όμορφα ταβερνάκια που «μυρίζουν» Ελλάδα και λαμπερά resorts για όσους θέλουν απλά να περάσουν ημέρες χαλάρωσης. Προσφέρει αμέτρητες επιλογές για όλα τα γούστα κι αν επιλέξετε τη Χαλκιδική, τότε θα σας προτρέπαμε να επισκεφθείτε το δεύτερο πόδι, όπου μπορείτε να κατευθυνθείτε στο Πόρτο Κουφό, ένα μικρό και ήσυχο ψαροχώρι, που βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα από το Νέο Μαρμαρά και για να φτάσετε σε αυτό, θα χρειαστεί να διανύσετε μία ειδυλλιακή πευκόφυτη διαδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη. Εναλλακτικά, επιλέξτε το Αζάπικο ή την Ακτή Καλογριάς. Κάπου εκεί, απολαύστε τα θαλασσινά σας στο Aristos Fish Restaurant (Όρμος Παναγιάς), ενώ για το ποτό σας περάστε μια βόλτα από το ειδυλλιακό Manassu Beach Bar and Restaurant (12ο χλμ. Βουρβουρού, Σάρτη). Τι θα λέγατε για μια πραγματικά μοναδική εμπειρία διαμονής 5*; Το Porto Carras Grand Resort στη μαγευτική Σιθωνία είναι ένας βασικός λόγος για να επιλέξετε τη Χαλκιδική γι' αυτήν σας την εξόρμηση.

Νότιο Πήλιο

shutterstock-261941870.jpg

Όσοι αγαπάτε τον υπέρτατο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, στο Πήλιο θα εκπληρώσετε τις πιο κρυφές σας επιθυμίες. Ο επίγειος αυτός παράδεισος κατά τη μυθολογία αποτελούσε τη θερινή κατοικία των θεών. Και όχι άδικα... Θα σας προτείναμε να επιλέξετε τη νότια πλευρά του Πηλίου, η οποία θα σας μαγέψει! Από το Λεφόκαστο και τον Κάλαμο έως το Μικρό, τον Κατηγιώργη και τις απέραντες ακτές του Αιγαίου, θα απολαύσετε ατελείωτο πράσινο και γαλάζιο. Εάν θέλετε να χαλαρώσετε και να βρεθείτε σε κάποιο πανέμορφο ψαροχώρι, επισκεφθείτε τα Λεφόκαστρο και Κάλαμο, δυο χωριά με εύκολη πρόσβαση από το κεφαλοχώρι της Αργαλαστής. Διαθέτουν καθαρές θάλασσες και μερικές από τις καλύτερες παραλιακές ταβέρνες της Μαγνησίας. Για παράδειγμα, το Oasis Restaurant-Cafe (Λεφόκαστρο) θα σας προσφέρει απίθανα πιάτα με βάση τα αγνά υλικά, καθώς και φανταστικά χειροποίητα γλυκά. Bonus, στο Leda Village Resort (Αργαλαστή) θα έχετε μια πραγματικά αξέχαστη stay experience, απολαμβάνοντας παράλληλα την breathtaking θέα του Πηλίου.

Σύβοτα

shutterstock-1472619209.jpg

Τα πανέμορφα Σύβοτα κοντά στην Πάργα έχουν χαρακτηριστεί και ως «Ριβιέρα της Ηπείρου» και μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο! Ένα σκηνικό γεμάτο μπλε και πράσινο που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Οι καταπράσινοι λόφοι και τα σπίτια µε τα κόκκινα κεραµίδια δηµιουργούν ένα θέαµα που γαληνεύει. Οι πιο φηµισµένες παραλίες εκεί είναι η Μπέλα Βράκα και η Πισίνα, τις οποίες αξίζει να επισκεφτείτε έστω και μία φορά στη ζωή σας. Λίγο πιο έξω, προς την κατεύθυνση της Πέρδικας, υπάρχουν µια σειρά από ακρογιαλιές, από τις οποίες οι πιο δηµοφιλείς είναι η Μικρή Άµµος και η Μέγα Άµµος. Ακόμη, ένα υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι που συνδυάζει τις gourmet γεύσεις με την αυθεντική παράδοση ξεδιπλώνεται στο Steak House, στο οποίο αξίζει να βρεθείτε. Το βράδυ κατευθυνθείτε στο Acanthus Sivota για να γευτείτε ένα εξαίσιο δροσιστικό cocktail. Για τη διαμονή σας, κλείστε στο πανέμορφο MarBella Elix κοντά στην Πάργα, που συνδυάζει την πολυτέλεια με την ομορφιά του τοπίου.

Σκιάθος

shutterstock-1134731702.jpg

Η Σκιάθος είναι ένα νησί που προσφέρεται για κοσμοπολίτικες διακοπές, αλλά και ξεκούραση. Φημίζεται για τα υπέροχα φυσικά τοπία της, τις όμορφες παραλίες, το καλό φαγητό και φυσικά την πλούσια νυχτερινή ζωή. Εάν είστε λάτρεις της φύσης και της διασκέδασης, τότε φαντάζει ιδανική επιλογή, καθώς τα συνδυάζει όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το βουνό με τη θάλασσα και το πράσινο με το γαλάζιο. Στη Σκιάθο μπορεί να βρει κανείς αμέτρητες παραλίες, που η καθεμία έχει τη δική της, ξεχωριστή ομορφιά! Η πιο διάσημη από όλες, είναι οι Κουκουναριές, που θεωρείται και μία τις πιο όμορφες της Μεσογείου συνολικά. Θέλετε να απολαύσετε λαχταριστές λιχουδιές και να δοκιμάσετε τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του τόπου, με θέα ολόκληρη την Σκιάθο; Η ταβέρνα Πλάτανος βρίσκεται ψηλά πάνω από την πόλη, μέσα στο δάσος και στα δροσερά Πλατάνια. Έχοντας απολαύσει τις βουτιές σας σε μία από τις πολλές παραλίες του νησιού κι ένα γεύμα γεμάτο πλούσιες γεύσεις, ήρθε η ώρα να κλείσετε την ημέρα σας με ένα δροσιστικό cocktail. Το La Bussola Bar Koukounaries, θα σας προσφέρει αυτό ακριβώς που ψάχνετε. Ένα ήσυχο, φιλικό περιβάλλον για να ευχαριστηθείτε το ποτό σας με καλή παρέα και μία πολύ όμορφη θέα. Plus, σε περίπτωση που ψάχνετε ένα luxurious κατάλυμα, που θα βρίσκεται κοντά στη Χώρα της Σκιάθου, τότε πρέπει να επιλέξετε το Skiathos Avaton, για τη διαμονή σας.

Όλυμπος

shutterstock-1887749446.jpg

Ακόμη ένα συγκλονιστικός προορισμός κοντά στη Θεσσαλονίκη, που «μπλέκει» το πράσινο με το μπλε, δίνοντας την αίσθηση πως αγγίζει τον ουρανό. Απίθανες δραστηριότητες και μοναδική σύνδεση με τη φύση, αποτελούν μερικούς μόνο από τους λόγους που είναι ικανοί να σας πείσουν πως ο Όλυμπος είναι κορυφαίος τόπος, στον οποίο αξίζει να βρεθείτε. Πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία και canyoning είναι κάποια από τα activities στα οποία πρέπει να πείτε ένα μεγάλο «ναι». Εάν θέλετε να απολαύσετε τοπικές γεύσεις και να αφεθείτε σε ένα κλίμα απόλυτης ζεστασιάς, τότε πρέπει να πάτε για φαγητό στο Priònia στο Λιτόχωρο, ενώ για ποτό κατευθυνθείτε στο EXO Vintage Bar, όπου το κέφι είναι πάντα ανεβασμένο! Τέλος, πραγματοποιήστε το check-in σας στο Poseidon Palace Hotel στη Λεπτοκαρυά για μια all inclusive εμπειρία διαμονής, απόλυτα family friendly.

Enjoy!