fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στην κοιλάδα Yucca Valley της California μετατρέπεται στο απόλυτο ησυχαστήριο
INTERIORS

Μια κατοικία στην κοιλάδα Yucca Valley της California μετατρέπεται στο απόλυτο ησυχαστήριο

Σχεδιασμένο από το lifestyle brand, Industry of All Nations


Σε ένα δρόμο της ερήμου Mojave στην 29 Palms Highway βρίσκεται το Homestead Modern - ένα κατάλυμα με επίκεντρο το μοντέρνο design στην κοιλάδα Yucca Valley. Μέσα σε αυτό, ένα ντόπιο Yucca που είναι το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς και οδηγεί σε μια νεόκτιστη μοντέρνα κατοικία στο Joshua Tree που σχεδιάστηκε από τα αδέρφια Fernando Gerscovich και Juan Diego, το δίδυμο πίσω από το lifestyle brand της California, Industry of All Nations.

Τα αδέρφια, που ήταν αρχιτέκτονες στην πατρίδα τους, το Buenos Aires της Αργεντινής, πριν έρθουν στο Los Angeles πριν από 20 χρόνια, εμπνεύστηκαν αμέσως από το ερημικό τοπίο της Δυτικής Ακτής. «Είδαμε τη γη κι εντυπωσιαστήκαμε τόσο πολύ από τη γεωγραφία και την ηρεμία», δήλωσε ο Gerscovich. «Αρχίσαμε αμέσως να φανταζόμαστε ένα σπίτι και ξέραμε ότι έπρεπε να χτίσουμε κάτι εδώ».

tqhq2tsitvjrrcwhumfqr9-768-80.jpg


Για την πρώτη τους απόπειρα στην αρχιτεκτονική των ΗΠΑ, αγόρασαν ένα οικόπεδο πέντε στρεμμάτων πριν από περίπου πέντε χρόνια με την ιδέα να χτίσουν ένα απλό καταφύγιο για να ξεφεύγουν από το Los Angeles τα Σαββατοκύριακα με φίλους και οικογένεια. Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης στην περιοχή για αποδράσεις, αυτό μετατράπηκε γρήγορα σε ένα ιδιωτικό καταφύγιο που αντιπροσωπεύεται από το Homestead Modern.

Ενώ το σπίτι απέχει μόλις λίγα λεπτά από την κύρια είσοδο του εμβληματικού Εθνικού Πάρκου Joshua Tree, αυτό το ακίνητο βρίσκεται σε ένα κομμάτι γης που μοιάζει με προσωπικό πάρκο. «Έχουμε τους δικούς μας βραχώδεις σχηματισμούς που μπορεί κανείς να σκαρφαλώσει και να κάνει πεζοπορία», είπε ο Gerscovich.

Το όνομα του σπιτιού προέρχεται από μια εξέδρα προσγείωσης στην ιδιοκτησία που καλύπτεται από ογκόλιθους και είναι ιδανική για να κάνει κανείς ηλιοθεραπεία ή γιόγκα με θέα το αιθέριο τοπίο. Ο Gerscovich προσθέτει. Βρίσκεται στην παλαιότερη γειτονιά της περιοχής, το Monument Manor, με τα ιερά δέντρα Joshua Trees. «Δεν κάναμε καμία εξωτερική αναδιαμόρφωση του τοπίου, αλλά προσπαθήσαμε απλώς να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τους χώρους», αποκάλυψε ο Gerscovich. «Η ιδέα ήταν ότι η περιβάλλουσα φύση στην έρημο είναι τόσο όμορφη και εύθραυστη, οπότε θέλαμε να χτίσουμε στην ιδιοκτησία χωρίς να διαταράξουμε το τοπίο».

u9bjflmt7adbynq85hjaoa-768-80jpg-1.jpg


Το σπίτι είναι κατασκευασμένο κυρίως από σκυρόδεμα και γυαλί, με συρόμενες πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή που βοηθούν να γεφυρωθεί ο εσωτερικός-υπαίθριος χώρος του κύριου καθιστικού και της κουζίνας με την ιδιωτική αυλή και τη στρογγυλή πισίνα. Το εσωτερικό είναι γεμάτο με έπιπλα από λευκή δρυ, σχεδιασμένα από τα αδέρφια, συνδυασμένα με ένα mix των νοτιοαμερικανικών τους ριζών, όπως κουβέρτες από μαλλί αλπάκα από το Περού που παρατηρούμε πάνω από τον καναπέ. Ίσως η πιο μοναδική παροχή για τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της διαμονής τους μπορεί να βρεθεί στις ανοιχτές ντουλάπες των υπνοδωματίων που διαθέτουν ένα δείγμα από ρούχα της ερήμου, όπως casual παντελόνια και t-shirts από φυσικό οργανικό βαμβάκι της Industry of All Nations.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Ye Rin Mok, Wallpaper