fbpixel

Search icon
Search
Bedroom Trends: Οι πιο hot τάσεις στα υπνοδωμάτια για το 2024 σύμφωνα με τους design experts
INTERIORS

Bedroom Trends: Οι πιο hot τάσεις στα υπνοδωμάτια για το 2024 σύμφωνα με τους design experts

Ώρα να τις ακολουθήσετε για ένα super makeover στην κρεβατοκάμαρά σας


Δεν υπάρχει κάτι ιδανικότερο από το να επιστρέφετε στο σπίτι έπειτα από μια απαιτητική ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις, χαλαρώνοντας σε ένα super cozy υπνοδωμάτιο. Η άνοιξη που έχει καταφθάσει αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για μια ανανέωση στην κρεβατοκάμαρά σας, γι' αυτό κι εμείς ξεχωρίσαμε και καταγράψαμε τα πιο hot bedroom trends του 2024, που αν τα ακολουθήσετε θα δημιουργήσετε το πιο stylish και χαλαρωτικό σκηνικό.

Ετοιμαστείτε να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας τον πιο αγαπημένο σας χώρο μέσα στο σπίτι!

1. Mix & match στα έπιπλα

bedroom-design-trends-2024-andre-65816022aa705.jpeg
Φωτογραφία: Andre Hilton

Κι όμως, αυτή η εποχή είναι ιδανική για να αποχωριστείτε το σετ υπνοδωματίου και τα έπιπλα που είναι σχεδιασμένο σχεδόν ίδια μεταξύ τους. Σίγουρα αυτήν τη στιγμή θα σκέφτεστε πώς αλλιώς μπορεί να υπάρχει αρμονία στον χώρο, αλλά οι interior designers προτείνουν να «παίξουμε» με πολλά και διαφορετικά στιλ, συνδυάζοντας τις αντίκες με πιο σύγχρονα κομμάτια, λέγοντας «ναι» σε αυτήν την ιδέα που φαντάζει αντισυμβατική. Προσοχή, όμως, στα χρώματα που σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να ανήκουν στην ίδια παλέτα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι απόλυτα σωστό.


2. Eclectic κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια

bedroom-design-trends-2024-noz-design-65815f193b911.jpg
Φωτογραφία: Christopher Stark

Μια τάση που τα τελευταία χρόνια επικρατεί! Είναι γνωστό, άλλωστε, πως οι μικρές αλλαγές, όπως η προσθήκη νέων χρωμάτων στα μαξιλάρια ή τα κλινοσκεπάσματά σας, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Ολοένα και περισσότεροι τείνουν να συνδυάζουν με διαφορετικό τρόπο τα μαξιλάρια και τα σκεπάσματά του, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα και δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον περιβάλλον με ποικίλα χρώματα και διάφορες υφές. Μια τάση προσιτή για κάθε προϋπολογισμό και μέγεθος σπιτιού.


3. «Ναι» στα prints

bedroom-trends-2024-kerri-pilchik-design-6-65815b85ecf62.jpeg
Φωτογραφία: Jacob Snavely

Τα μοτίβα στη διακόσμηση του σπιτιού έχουν έρθει για να μείνουν! Πλέον, τα επιλέγουμε και για την κρεβατοκάμαρα, καθώς χαρίζουν μια πιο ενδιαφέρουσα νότα στο όλο σκηνικό. Μάλιστα, ο συνδυασμός διαφορετικών μεταξύ τους prints είναι πιο hot από ποτέ άλλοτε. Τα florals, που αποτελούν κλασική επιλογή για την κρεβατοκάμαρα, μπορούν να ταιριάξουν υπέροχα με τα animal prints, τις ρίγες και τα γεωμετρικά σχέδια.


4. Ο κατάλληλος φωτισμός

bedroom-3.jpg
Φωτογραφία: Design Cafe

O κατάλληλος φωτισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής ανανέωσης του υπνοδωματίου σας. Επενδύστε σε φωτιστικά δαπέδου, οροφής κι επιτραπέζια για να δώσετε ατμοσφαιρικό vibe στη στιγμή. Ακόμα, μπορείτε να εγκαταστήσετε κρυφούς φωτισμούς πίσω και κάτω από το κρεβάτι σας. Καλύτερα να μην προτιμήσετε τα ψυχρά φώτα αλλά τα θερμά!


5. Τολμήστε τα pop χρώματα

cropped-white-rooms-with-colour-5.jpg
Φωτογραφία: House & Home

Τα χρώματα παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση όλων σας των χώρων. Στην περίπτωση του υπνοδωματίου, κινηθείτε στην παλέτα των απαλών αποχρώσεων και αποφύγετε τις έντονες για όλους τους τοίχους. Ή μήπως όχι; Οι pop αποχρώσεις έρχονται να αντικαταστήσουν άλλες πιο pastel και ουδέτερες, χαρίζοντας έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στη διακόσμησή σας. Φροντίστε, ωστόσο, να μην το παρακάνετε, επιλέγοντας το πολύ δύο πρωταγωνιστά έντονα χρώματα.

6. Μια bold ταπετσαρία σε όλους τους τοίχους

bedroom-design-ideas-2024-hbx110123wh-bluelounge-001-65816c078f094.jpeg
Φωτογραφία: Kevin Miyazaki

Για χρόνια, επικρατούσε η τάση να δίνουμε έμφαση μόνο στον κεντρικό τοίχο της κρεβατοκάμαράς μας, σε αυτόν όπου ακουμπάει το κρεβάτι. Φέτος, αλλάζει αυτός καθώς οι experts του interior design προτείνουν να καλύψουμε όλους τους χώρους με μια ιδιαίτερη ταπετσαρία, δίνοντας την αίσθηση της vintage αισθητικής. Και κάπως έτσι θα δείτε τον χώρο σας να μεταμορφώνεται εντελώς!