fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στην Ινδονησία μετατρέπεται σε ένα vacation house βγαλμένο από όνειρο
INTERIORS

Μια κατοικία στην Ινδονησία μετατρέπεται σε ένα vacation house βγαλμένο από όνειρο

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Axial Studio


Οι αρχιτέκτονες του Axial Studio έχουν καταφέρει να κάνουν το όνομά τους συνώνυμος της υψηλής αισθητικής και αυτό οφείλεται στον updated τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν κάθε κατοικία που καλούνται να διαμορφώσουν κατά καιρούς. Τι του κάνει ξεχωριστούς; Ένα συνονθύλευμα από decor styles από τα οποία αντλούν έμπνευση για κάθε δουλειά τους και ο απερίγραπτος μοντερνισμός, που αποτυπώνουν σε καθεμία από αυτές.

Πρόσφατα, ολοκλήρωσαν ένα design έργο στη μακρινή Ινδονησία. Πρόκειται για μια εξοχική κατοικία που μας κάνει να ονειρευόμαστε με τα μάτια ανοιχτά, δημιουργώντας μας την επιθυμία να θέλουμε να βρεθούμε εκεί για διακοπές. Ένα ιδιαίτερο σπίτι που «κλείνει» μέσα του όλα αυτά για τα οποία θεωρείται ξεχωριστή η δουλειά του Axial Studio, ενώ παρακάτω αναλύουμε τους λόγους για τους οποίους εμείς το λατρέψαμε.

Go inside!
m-w-7697-pano-edit.jpg


Συμβαίνει συχνά να παρατηρούμε πως όλα τα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα της Ινδονησίας έχουν κάτι κοινό σχεδιαστικά: Υμνούν την έννοια του slow living και διακρίνονται για την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα και τον μοντερνισμό που εκπέμπουν. Το ίδιο ισχύει και για τη συγκεκριμένη βίλα, η οποία είναι χτισμένη στο Yogyakarta, μια πόλη όπου η ηρεμία στην ατμόσφαιρα κυριαρχεί κι έχει τον τρόπο να απογειώνει τις αισθήσεις.

«Φωλιασμένο» σε ένα καταπράσινο σκηνικό, το κτίσμα δεσπόζει σε ολόκληρη την περιοχή. Χάρη στην κατασκευή του, το σπίτι δείχνει τόσο μοντέρνα φτιαγμένο. Το ξύλο και οι πέτρινες επιφάνειες, συνέθεταν τον σκελετό των περισσότερων χώρων -μέσα κι έξω. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός πως το αρχιτεκτονικό team επέλεξε να δημιουργήσει πισίνες τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι, εξασφαλίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο διάφορα σημεία χαλάρωσης για όλες τις εποχές μέσα στον χρόνο.

Με μια γρήγορη ματιά, καταλήγουμε στο γεγονός πως η κατοικία παραπέμπει περισσότερο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο και ίσως αυτό να είναι ένα από τα βασικότερα highlights της. Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό του σπιτιού, μεγάλες τζαμαρίες πρωταγωνιστούν και δίνουν updated χαρακτήρα, κάνοντας παράλληλα του εσωτερικούς χώρους να εναρμονίζονται με το έξω. Στο μεταξύ, αυτή η προσθήκη κάνει τους χώρους να φαίνονται πολυδιάστατοι. Στο μεταξύ, πανύψηλα φυτά και ολάνθιστα σημεία, δημιουργούν ένα ultra natural σκηνικό, που είναι πραγματικά αξιοζήλευτο.

m-w-8102-edit.jpg


Εμβαθύνοντας, εντύπωση μας προκαλεί ο μαγικός τρόπος με τον οποίο έχουν ταιριάξει τα χρώματα μεταξύ τους, παρόλο που φαινομενικά δε συνδυάζονται. Ως βάση έχει λειτουργήσει εξαιρετικά μια ουδέτερη και κάπως «γλυκιά» απόχρωση του καφέ. Από εκεί κι έπειτα, διάφοροι πιο bold τόνοι κάνουν τη διαφορά και δημιουργούν με την παρουσία τους ακόμα πιο μοντέρνα διάθεση. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το combo που έχει δημιουργηθεί μεταξύ θερμών και ψυχρών αποχρώσεων, με το καφέ, το γκρι και το μαύρο να πρωταγωνιστούν.

Παράλληλα, εξαιτίας της μινιμαλιστικής προσέγγισης, όλο το σπίτι χαρακτηρίζεται, πλέον, για την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα που προσφέρει σε όλα τα μέλη της οικογένειας, χαρίζοντάς της ένα άκρως πρακτικό living, χωρίς ωστόσο να στερείται την αίσθηση της ζεστασιάς. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, τα υπέροχα μπαλκόνια της κατοικίας δίνουν την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να χαίρονται την καλοκαιρινή, χαλαρωτική αίσθηση, έχοντας για θέα τις απέραντες κατάφυτες πεδιάδες

Ο σύγχρονος σχεδιασμός κάνει την κατοικία να ξεχωρίζει και μετατρέπεται σε πηγή έμπνευσης για κάθε λάτρη του design, με ένα summer twist που είναι πραγματικά αξιοζήλευτο. Τίποτα δε φαντάζει περιττό, ενώ ο fresh αέρας αποπνέεται έντονα ακόμα και μέσα από το φωτογραφικό υλικό, που αποδεικνύει το πόσο stylish και παράλληλα φτιαγμένο είναι αυτό το σπίτι.

m-w-7508-edit.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily