fbpixel

Search icon
Search
Εμπνευστείτε από την μαγευτική ατμόσφαιρα μιας έπαυλης στη Santa Monica
INTERIORS

Εμπνευστείτε από την μαγευτική ατμόσφαιρα μιας έπαυλης στη Santa Monica

Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα με τον πιο ατμοσφαιρικό τρόπο


Πολλές φορές είναι αδύνατον να περιγράψουμε το design μιας κατοικίας, χωρίς να το συνδέσουμε με την προσωπικότητα και τις αισθητικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών της. Ταξίδια που τους οδήγησαν στη γνωριμία τους με γοητευτικούς τόπους, μοναδικά pieces, τα οποία κληρονόμησαν από τις παλαιότερες γενιές της οικογένειάς τους, αλλά και έπιπλα, τα οποία κατασκεύασαν οι ίδιοι με πολλή αγάπη και μεράκι αποτελούν μερικά χαρακτηριστικά δείγματα αυτής της ξεχωριστής ταύτισης. Το στοιχείο αυτό πρωταγωνιστεί στην κατοικία, με την οποία θα συστηθούμε σήμερα. Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στη σαγηνευτική Σάντα Μόνικα και στο νέο σπίτι μιας οικογένειας, η οποία για πολλά χρόνια ζούσε στη Νέα Υόρκη. Προτεραιότητα στη διαδικασία μεταμόρφωσης της έπαυλης από την πλευρά της αρχιτεκτονικής ομάδας ήταν να καταφέρει να προσαρμόσει το παρελθόν στις σύγχρονες ανάγκες και προτιμήσεις των ιδιοκτητών. 

carrier-bronfman-entryhallway-0017-hdr-edit-edit-edit.webp



The charming mix

carrier-bronfman-cocktaillounge-0035-edit-r.webp


Η κεντρική πρόκληση ήταν να δημιουργηθεί η κατάλληλη αισθητική ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και τον εκσυγχρονισμό, ένα άκρως δελεαστικό μίγμα εικόνων, το οποίο θα είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Άνεση και εκλεπτυσμένη αισθητική δομούν ένα ονειρικό σκηνικό, το οποίο μεταφέρει σε κάθε προσκεκλημένο την κουλτούρα της οικογένειας. Αντιπροσωπευτικό δείγμα της συγκεκριμένης φιλοσοφίας είναι η διακόσμηση του living room, στην οποία κυριαρχεί ο συνδυασμός ενός ρουστίκ τραπεζιού με έναν super fresh καναπέ. Το ζευγάρι των ιδιοκτητών φαίνεται πως έχει μείνει ικανοποιημένο από την προσέγγιση των deisgners, δηλώνοντας, χαρακτηριστικά: "Έχουν έναν υπέροχο τρόπο να ακούν και να ερμηνεύουν το όραμά μας και να προσθέτουν βάθος και σχεδιασμό που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αποκτήσουμε μόνοι μας". 

The eclectic garden 

carrier-bronfman-englishgardenview-0015-r.webp


Οι αρχιτέκτονες έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό του κήπου επίσης. Απώτερος στόχος τους ήταν να δομηθεί ένας εξωτερικός χώρος, στον οποίο οι ιδιοκτήτες και οι καλεσμένοι να αισθάνονται φιλόξενα και άνετα για να περάσουν χρόνο μαζί, αλλά και να ανακαλύψουν τις ομορφιές του. Οι περισσότερες από τις εικόνες έμπνευσης αφορούσαν σε κατάφυτους χώρους πρασίνου αγγλικού τύπου, οπότε ξεκίνησαν να φυτεύουν μια μια δεύτερη γιγαντιαία βελανιδιά, ώριμα πλατάνια, φράχτες και γοητευτικές σειρές από λεβάντας. Με τη συγκεκριμένη προσέγγιση θα μπορούσαν να διευκολύνουν τους ιδιοκτήτες όσον αφορά την ανάπτυξη της αισθητικής τους, αλλά και της πιο βαθιάς εξερεύνησης του στιλ τους. 

H ανάγκη να δημιουργηθεί ένα σπίτι, το οποίο θα υπόσχεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές ευτυχίας και τρυφερότητας στους ιδιοκτήτες του, κατάφερε να ενώσει ακόμη πιο βαθιά τον σχεδιαστή με τον αρχιτέκτονα, στοιχείο το οποίο δεν είναι σύνηθες σε παρόμοιες διαδικασίες προετοιμασίας. Και για τους ίδιους, όπως παραδέχονται ήταν μια ένωση διαφορετική με έναν στόχο, γεμάτο με ελπίδα. 

Get inspired! 
Ανακαλύψτε περισσότερες υπέροχες φωτογραφίες της κατοικίας στη gallery! 

Source: Architectural Digest

Photo credits: Lisa Romerein