fbpixel

Search icon
Search
Μια homemade μάσκα από λιναρόσπορο υπόσχεται άμεσα αποτελέσματα botox
FACE & BODY

Μια homemade μάσκα από λιναρόσπορο υπόσχεται άμεσα αποτελέσματα botox

Η γνώμη μου ως beauty editor αφού την δοκίμασα


Είναι φορές που πραγματικά απορεί κανείς πόσες τάσεις και μυστικά μπορούν να προκύψουν στα social media. Πλέον, έφτασε ο καιρός να καταλάβουμε ότι πρόκειται για κάτι δίχως σταματημό και να είμαστε επιλεκτικοί ως προς το ποια beauty hacks, -από όσα μας εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του scrolling στο Tik Tok-, αξίζει να δοκιμάσουμε. Πρόσφατα, ανακάλυψα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μυστικό στον χώρο της ομορφιάς - τη μαγεία του λιναρόσπορου. Όντας πλέον πιο επιλεκτική, διερεύνησα τα οφέλη αυτού του σπόρου και το τι μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα. Σύμφωνα με την Tik Toker Victoria Benitez, η οποία ξεκίνησε το "Flaxseed mask"  παρουσιάζοντας το ως ένα σπιτικό botox, τόσο τα λιπαρά οξέα που περιέχει ο λιναρόσπορος όσο και τα αντιοξειδωτικά του στοιχεία "κάνουν τα δερματικά κύτταρα να χορεύουν". 

@victoria__benitez God i love this mask #flaxseedgel #flaxseed #health #natural #skincare ♬ original sound - victoria__benitez

Ποια είναι τα οφέλη του λιναρόσπορου για την επιδερμίδα;

1. Ενισχύει την λάμψη

O θαυματουργός σπόρος περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για το δέρμα σας. Γεμάτοι με ενυδατικά οφέλη, οι λιναρόσποροι προσδίδουν μια υγιή λαμπερή λάμψη που ακτινοβολεί εκ των έσω.

2. Συσφίγγει τους πόρους

Ένας ισχυρός απολεπιστικός παράγοντας, οι λιναρόσποροι δεν απομακρύνουν απλώς τη βρωμιά και τους ρύπους από τους φραγμένους πόρους, αλλά βάζουν επίσης παύση στην επιπλέον έκκριση λιπαρών ουσιών και ελέγχουν την περίσσεια σμήγματος.

3. Παρέχει οφέλη κατά της γήρανσης

Μια δύναμη αντιοξειδωτικών και λιγνάνων, ο λιναρόσπορος προάγει την κυκλοφορία νέων κυττάρων και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Βοηθά επίσης στη σύσφιξη της επιδερμίδας εξισορροπώντας την υφή του δέρματος, κάνοντάς το λείο, λαμπερό και νεανικό.

4. Αποτρέπει την ακμή και τα σπυράκια

Με την υποστήριξη πολλών δερματολόγων και διατροφολόγων, ο λιναρόσπορος έχει αποδειχθεί αξιόπιστος για την ορμονική ακμή και τα ξεσπάσματα που χρειάζονται χρόνο για να καθαρίσουν. Δεδομένου ότι ο λιναρόσπορος είναι γνωστό ότι εξισορροπεί την περιεκτικότητα σε οιστρογόνα στο σώμα μας και ρυθμίζει την υπερβολική παραγωγή σμήγματος.

17bd8b8735583eac58d0de2d9f1e832d.jpg

The recipe

Έχοντας, λοιπόν, λάβει υπόψιν τα παραπάνω οφέλη αποφάσισα να κάνω το βήμα και να δοκιμάσω αυτήν την πολλά υποσχόμενη at-home μάσκα. Σύμφωνα με το viral Tik Tok της Benitez, η συνταγή περιλαμβάνει ένα φλιτζάνι λιναρόσπορο και δύο φλιτζάνια νερό. Τα βήματα έχουν ως εξής:

1. Τοποθετούμε τον λιναρόσπορο και το νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε υψηλή θερμοκρασία.

2. Ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα λάβει τη μορφή gel.

3. Στη συνέχεια, παίρνουμε το μείγμα μας και το στραγγίζουμε σε ένα μπολ με τη βοήθεια μιας πετσέτας ( τις πετσέτες που χρησιμοποιούνται συνήθως για το σούρωμα τυριού). 

4. Αφήνουμε το gel να κρυώσει για 45 λεπτά και η μάσκα μας είναι έτοιμη για εφαρμογή. 

Όσον αφορά την εφαρμογή της μάσκας, απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο και περιμένουμε περίπου 15 λεπτά μέχρι να στεγνώσει επάνω στο δέρμα μας για να την ξεπλύνουμε.

The results

Αρχικά, θα ήθελα να αναφέρω ότι έχοντας δει πολλούς χρήστες του Tik Tok να δοκιμάζουν αυτή την μάσκα και να προτείνεται ακόμη και από δερματολόγους, οι προσδοκίες μου ήταν υψηλές. Σίγουρα η faxseed mask δεν με απογοήτευσε. Αφού ξέπλυνα το πρόσωπό μου, η επιδερμίδα μου ήταν λαμπερή, σφριγηλή αλλά αρκετά αφυδατωμένη. Κάτι που με εξέπληξε είναι ότι οι φυσικές γραμμές που έχω δίπλα από το στόμα είχαν σχεδόν εξαφανιστεί. Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπογραμμιστεί, πως για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα συστήνεται η συστηματική χρήση αυτής της gel μάσκας (1-2 φορές τη βδομάδα). 

cbab9e6ab3a0836203fe9fd070653248.jpg

Μάλιστα, σε περίπτωση που σας περισσέψει μάσκα μπορείτε να την αξιοποιήσετε και για τα μαλλιά σας, όπως έκανα και εγώ

Η Benitez τονίζει στο video της ότι τα οφέλη του λιναρόσπορου δεν σταματούν μόνο στην επιδερμίδα, αλλά είναι σημαντικά και για τα μαλλιά. Η έρευνά μου απέδειξε ότι τα λεγόμενά της ήταν βάσιμα. 

Ποια είναι τα οφέλη του λιναρόσπορου για τα μαλλιά;

1. Θρέφει όλους τους τύπους μαλλιών

Γεμάτο με συστατικά όπως η βιταμίνη Ε και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μπορεί να προσφέρει απόλυτη θρέψη στα μαλλιά σας.

2. Ενδυναμώνει τα μαλλιά

Όντας πλούσια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης Ε, ο λιναρόσπορος μπορεί να ενισχύσει τα μαλλιά και να αποτρέψει το σπάσιμο. Επιπλέον, οι λιναρόσποροι μπορούν να καταπραΰνουν τις φλεγμονές στο τριχωτό της κεφαλής και να εξασφαλίζουν επίσης την ανάπτυξη των μαλλιών.

3. Ενυδατώνει τα φριζαρισμένα μαλλιά

Όντας πλούσιος σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ο λιναρόσπορος μπορεί να διεισδύσει στo τριχωτό της κεφαλής σας και να το αφήσει πλήρως θρεμμένο.

4. Επανορθώνει ξηρά & κατεστραμμένα μαλλιά

Η βιταμίνη Ε που περιέχεται στον λιναρόσπορο παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων μαλλιών. Η χρήση λιναρόσπορου έχει πολλά οφέλη για τα μαλλιά. Είναι γνωστό ότι καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τη φλεγμονή του τριχωτού της κεφαλής. Μπορεί επίσης να προσθέσει λάμψη στα μαλλιά σας, ενώ αυξάνει την ελαστικότητά τους.

5. Αποτρέπει την ψαλίδα

Οι λιναρόσποροι ενισχύουν τις άκρες των μαλλιών σας και εξασφαλίζουν ότι δεν υπάρχει σπάσιμο των μαλλιών. Επίσης, κρατάει την ψαλίδα μακριά και χαρίζει υγεία στις τούφες.

Η διαδικασία είναι απλή - εφαρμόστε την εναπομείνασα μάσκα σε όλο σας το μαλλί, από την κορυφή έως τις άκρες και κάντε ένα ελαφρύ μασάζ. Όσον αφορά τα μαλλιά, καλό είναι να περιμένετε περίπου 20 λεπτά προτού λουστείτε, ώστε να διεισδύσει στο τριχωτό της κεφαλής σας και να αξιοποιήσετε όλα τα οφέλη του λιναρόσπορου. 

1a41c3e6b9f33878d78f95b48d97a694.jpg

The results

Η χρήση της magic mask στα μαλλιά μου είχε απροσδόκητα αποτελέσματα. Η μάσκα λιναρόσπορου πρόσφερε άμεση ενυδάτωση στα μαλλιά μου και μετά το στέγνωμα ήταν εξαιρετικά λαμπερά και πλούσια σε υφή. Μάλιστα, καθώς την ξέπλενα και προτού προχωρήσω στο υπόλοιπο hair care routine μου, η μάσκα είχε ήδη λειτουργήσει σαν ένα φυσικό καθαριστικό δημιουργώντας μια αίσθηση φρεσκάδας. 

Σε γενικές γραμμές, προτείνω σίγουρα να δοκιμάσετε το "Flaxseed mask" trend, καθώς έμεινα αρκετά ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα. Ωστόσο, όπως τόνισαν και πολλοί δερματολόγοι τις τελευταίες ημέρες, αναμφίβολα δεν μπορεί να προσφέρει τα αποτελέσματα ενός πραγματικού botox. 

Κεντρική φωτογραφία: @hannaschonberg