fbpixel

Search icon
Search
Long hair don't care: Πώς να διατηρήσετε τα μακριά σας μαλλιά υγιή μετά τα 40
HAIR & NAILS

Long hair don't care: Πώς να διατηρήσετε τα μακριά σας μαλλιά υγιή μετά τα 40

Ανακαλύψτε το κούρεμα αλλά και τα length saving tips & tricks!


Υπάρχει μια παλιομοδίτικη πεποίθηση ότι τα μακριά μαλλιά σηματοδοτούν νεανικότητα, οπότε, οι μεγαλύτερες γυναίκες θα πρέπει να τα αποφεύγουν επειδή δεν είναι πλέον κατάλληλα για την ηλικία τους. Σας διαβεβαιώνουμε, πως όταν τα μαλλιά σας είναι αρκετά δυνατά και healthy, όσο μακριά και να είναι φαίνονται εντυπωσιακά - και φυσικά, και οι μεγαλύτερες γυναίκες μπορούν να φαίνονται υπέροχες με μακρύτερα κουρέματα.

Σίγουρα, τα healthy & luscious locks μετά τα 40 αποτελούν μια πρόκληση - όμως όχι κάτι μη εφικτό. Τα τελευταία χρόνια, στόχος πολλών γυναικών είναι να απαλλάξουν την εμφάνισή τους από το μακρύ bob (γνωστό και ως lob) και να καθιερώσουν τα 90's style μακριά χτενίσματα. Βέβαια, είναι κατανοητό πως ειδικά σε μια φάση της ζωής που για βιολογικούς λόγους τα μαλλιά μας αρχίζουν να χάνουν την πυκνότητα και τη δύναμή τους, κατανοούμε τα challenges. Αν υπολογίσουμε, επίσης, πως το τριχωτό της κεφαλής "γερνάει" 6 φορές πιο γρήγορα από το δέρμα, καταλαβαίνουμε τη δυσκολία για τη διατήρησή τους!

Παρόλαυτα, δε χρειάζεται να τα παρατήσετε! Σας παρουσιάζουμε το κούρεμα και τα haircare tips που θα σας φέρουν το αποτέλεσμα που θέλετε..

The tips

1. Αποκτήστε το σωστό κούρεμα

Ένα κούρεμα όπως το «end seal» διαφέρει από το παραδοσιακό end cut επειδή δεν αλλάζει το μήκος αλλά, στην πραγματικότητα, «σφραγίζει» τις άκρες για να τα κάνει πιο πυκνά και να επιτρέψουν στα μαλλιά να αναπτυχθούν υγιή. Συνήθως γίνεται σε στεγνά μαλλιά, ειδικά στην περίπτωση των ιδιαίτερα ίσιων ή σγουρών μαλλιών. Είναι ένα κούρεμα που δεν αγγίζει το σχήμα των μαλλιών. Πρόκειται για καθαρισμό των άκρων, ώστε να φέρουν τις ίνες της τρίχας στη βέλτιστη κατάσταση. 

shutterstock-609324134.jpg

2. Μείνετε ενυδατωμένοι

Ακούμε πολλές συμβουλές για την ενυδάτωση όταν πρόκειται για το δέρμα, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική για την υγεία των μαλλιών μας. Το να πίνετε πολύ νερό βοηθάει σε όλα - αλλά και στα μαλλιά πρέπει να είναι ενυδατωμένα για την ανάπτυξη των μαλλιών. 

3. Αποφύγετε το υπερβολικό λούσιμο

Φροντίστε να μην πλένετε υπερβολικά τα μαλλιά σας - αυτό μπορεί να τα στεγνώσει. Αλλά για να καταλάβετε τι συνιστά υπερβολικό πλύσιμο για τον εαυτό σας μπορεί να χρειαστεί λίγη υπομονή και λίγη εξάσκηση. Θέλετε να τα πλένετε αρκετά ώστε να απαλλαγείτε από τη λιπαρότητα που φράζει τους πόρους, αλλά να αποφύγετε την ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής και του δέρματος και μπορεί επίσης να αποτελέσει πρόβλημα. Προτείνει να ξεκινήσετε λούζοντας τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα και να δείτε πώς προσαρμόζονται τα μαλλιά σας.

shutterstock-2190058625-rZt8k.jpg

4. Προσέξτε το styling των μαλλιών σας

Να είστε επιεικής και προσεκτικές με τα μαλλιά σας. Όλα αυτά τα στιλ που τα τραβάνε πίσω τα φθείρουν και τα κάνουν break. 

4. Εξετάστε ένα συμπλήρωμα μαλλιών

Καθώς μεγαλώνουμε, σταματάμε να παράγουμε τόσο πολύ λιπαρότητα και κολλαγόνο, γεγονός που επηρεάζει όχι μόνο το δέρμα μας, αλλά και τα μαλλιά μας. Δοκιμάστε, λοιπόν, ένα συμπλήρωμα κολλαγόνου ή ένα συμπλήρωμα ειδικό για τα μαλλιά και το δέρμα.