fbpixel

Search icon
Search
Μάσκα με αυγό για τα μαλλιά; Και όμως αυτά είναι τα οφέλη της
HAIR & NAILS

Μάσκα με αυγό για τα μαλλιά; Και όμως αυτά είναι τα οφέλη της

Δοκιμάστε να κάνετε DIY αυτό που χρειάζονται τα μαλλιά σας


Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, η έλλειψη καλής διατροφής και η μόλυνση συχνά κάνουν τα μαλλιά θαμπά και ταλαιπωρημένα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τα προστατεύσετε από τη φθορά είναι να έχετε μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες. Μπορείτε ακόμη να πείτε το «ναι» σε μάσκες μαλλιών για να τα επιδιορθώσουν και για να τονώσουν τους θύλακες των τριχών. Πώς; Χρησιμοποιώντας τα ασπράδια αυγών, που είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης, και είναι προσβάσιμα για τις  DIY μάσκες μαλλιών.

Εδώ συγκεντρώσαμε όλα όσα αναζητάτε για να βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. 

Είναι το αυγό καλό για τα μαλλιά;

face-woman-skin-sonjaleigh.jpg
@sonjaleig_

Ναι, είναι δεδομένο πως τα αυγά κάνουν καλό στα μαλλιά. Αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεΐνης και αρκετών άλλων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που ενισχύουν τους θύλακες της τρίχας. Σύμφωνα με μια μελέτη σχετικά με τα οφέλη των αυγών, αποδείχθηκε ότι περιέχουν έναν αυξητικό παράγοντα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία για την αλωπεκία. Τα αυγά περιέχουν υδατοδιαλυτά πεπτίδια που διεγείρουν τους θύλακες των τριχών και αυξάνουν την ανάπτυξη των κυττάρων, γεγονός που βοηθά στη διαχείριση της τριχόπτωσης. Επίσης, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, τα αυγά είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης, βιοτίνης και αντιοξειδωτικών όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των μαλλιών και τη μείωση της τριχόπτωσης. Έρευνες δείχνουν ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης Α μπορεί να είναι μία από τις αιτίες της τριχόπτωσης και έτσι δεδομένου ότι είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της τριχόπτωσης. Έτσι, αν συνεχίζετε να αναρωτιέστε, η απάντηση είναι "ναι".

Τα οφέλη

1. Ενυδάτωση και επανόρθωση: Σύμφωνα με έρευνες, τα αυγά περιέχουν μια καλή ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που είναι ευεργετικά για την παροχή υγρασίας στα μαλλιά και τη μείωση της τριχόπτωσης. Βοηθούν επίσης στην αποκατάσταση της βλάβης των μαλλιών.

2. Δυναμώστε τα μαλλιά:  Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητο συστατικό για την ενδυνάμωση των μαλλιών. Δεδομένου ότι το ασπράδι του αυγού είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης, κάνει τα μαλλιά υγιή και δυνατά.

3. Μειώστε το σπάσιμο της τρίχας: Σύμφωνα με έρευνες, ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μαλλιών. Με τα αυγά να περιέχουν μεγάλες ποσότητες, είναι δεδομένο πως μπορούν να μειώσουν το σπάσιμο.

face-woman-skin-fredrika-ekerot.jpg
@fredrika_ekerot

Μάσκα μαλλιών με αυγό και λάδι καρύδας

Αυτή η μάσκα με αυγό μπορεί να είναι εξαιρετική για ξηρά και φριζαρισμένα μαλλιά. Και τα δύο συστατικά, τόσο το αυγό και όσο το λάδι καρύδας, έχουν θρεπτικές ιδιότητες που κάνουν τα μαλλιά λεία, απαλά και λαμπερά. Το θετικό με αυτό το παρασκεύασμα είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα σε σγουρά και σπαστά μαλλιά. Ο κρόκος περιέχει λίπος που δημιουργεί αναπλήρωση και σύμφωνα με έρευνες το λάδι καρύδας διεισδύει στον άξονα της τρίχας και εμποδίζει την απώλεια πρωτεϊνών, κάνοντας έτσι τα μαλλιά πιο υγιή και λαμπερά. Για να την ετοιμάσετε προσθέστε ένα αυγό σε ένα μπολ μαζί με μερικές σταγόνες λάδι καρύδας και ανακατέψτε το καλά. Τοποθετήστε το στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε την για τέλειο αποτέλεσμα.

Κεντρική φωτογραφία: @oliviatps