fbpixel

Search icon
Search
Argan oil: Είναι πράγματι το κλειδί για πιο υγιή μαλλιά και δέρμα;
FACE & BODY

Argan oil: Είναι πράγματι το κλειδί για πιο υγιή μαλλιά και δέρμα;

Ένα πραγματικό multi-tasker έλαιο που έχουμε ανάγκη


Με τόσo πολλά "ηρωικά συστατικά" στη βιομηχανία ομορφιάς, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι πραγματικά λειτουργεί. Το έλαιο αργκάν, που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως πολυεργαλείο, είναι ένα πλούσιο σε βιταμίνες συστατικό που διαθέτει μια πληθώρα οφέλη για τα μαλλιά και την περιποίηση της επιδερμίδας. Διαθέσιμο σε πολλά από τα καλύτερα έλαια μαλλιών, αυτό το έλαιο - όπως και το έλαιο δεντρολίβανου - λέγεται ότι περιποιείται τα μαλλιά και ενισχύει τη λάμψη για πιο μαλακά, λαμπερά μαλλιά. Για απόδειξη, απλά στραφείτε στο TikTok, όπου το hashtag #arganoil έχει συγκεντρώσει 380 εκατομμύρια προβολές (και συνεχίζει να μετράει), παρουσιάζοντας τα εντυπωσιακά αποτελέσματά του. Εκτός από την περιποίηση των μαλλιών, αυτό το θρεπτικό λάδι μπορεί επίσης να κάνει θαύματα για το δέρμα μας. 

Παρακάτω αναλύουμε όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το πολυδύναμο συστατικό

a2ec7523636a1d05ead934d79625797d.jpg

Τι είναι το έλαιο αργκάν;

Το έλαιο Argan είναι ένα φυτικό έλαιο που εξάγεται από τους πυρήνες του δέντρου Argan, το οποίο κατάγεται από το Μαρόκο. Η εξαγωγή του ελαίου είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία. Οι άνθρωποι μαζεύουν τους καρπούς, αφαιρούν την παχιά εξωτερική φλούδα τους πριν τους ανοίξουν για να πάρουν τους πυρήνες. Στη συνέχεια, οι πυρήνες πιέζονται για να εξαχθεί το έλαιο. Το αποτέλεσμα; Ένα καθαρό λάδι, που είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά. Έτσι, ενώ η εξαγωγή είναι επίπονη, αυτή η μέθοδος ψυχρής πίεσης διασφαλίζει ότι όλα τα προτερήματά του παραμένουν ανέπαφα, ιδανικά για σκοπούς περιποίησης μαλλιών και δέρματος.

Ποια είναι τα οφέλη του argan oil για τα μαλλιά;

Προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα

Όπως γνωρίζουμε, πολλά από τα αγαπημένα μας εργαλεία μαλλιών χρησιμοποιούν θερμότητα τη διαμόρφωση του hairstyle - γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά έξυπνα συστατικά -όπως το έλαιο αργκάν-, που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της εν λόγω ζημιάς από τη θερμότητα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε, το έλαιο αργκάν μπορεί να λειτουργήσει ως προστατευτικό της θερμότητας. Εφαρμόστε μερικές σταγόνες σε νωπά μαλλιά πριν από το styling.

snapinstaapp-336090257-949988762692924-7213342627013261995-n-1080.jpg

Ενισχύει τη λάμψη

Το έλαιο αργκάν θα δώσει επίσης λάμψη και σώμα στα μαλλιά σας. Σε αντίθεση με το λάδι καρύδας, το έλαιο αργκάν είναι απίστευτα ελαφρύ και χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες, θα ενισχύσει τη λάμψη χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι μια εξαιρετική θεραπεία για όλους τους τύπους μαλλιών - από σγουρά και τραχιά έως ίσια και λεπτά.

Ενυδατώνει την τρίχα

Ως ενυδατικό συστατικό, το έλαιο αργκάν παίζει ζωτικό ρόλο σε πολλά από τα αγαπημένα μας μαλακτικά. Πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, βοηθά να μαλακώσουν οι τούφες και να ξεμπερδεύονται με ευκολία. Και λόγω του μικρού μοριακού μεγέθους του, μπορεί επίσης να διεισδύσει βαθιά στα επιδερμικά μόρια των μαλλιών.

Ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών

Το έλαιο Argan χρησιμοποιείται συχνά για το "λάδωμα των μαλλιών", όπου το ζεστό έλαιο εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής πριν από το μασάζ για την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό το τελετουργικό, που έχει τις ρίζες του στην Ινδία, λέγεται ότι καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής και ενθαρρύνει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος, οι θύλακες της τρίχας λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανάπτυξη των μαλλιών.

Ποια είναι τα οφέλη του ελαίου αργκάν για το δέρμα;

Ενυδατώνει την επιδερμίδα

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το έλαιο αργκάν είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε - ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που έχει πολλά οφέλη για το δέρμα. Είναι σαν ένα μεγάλο ποτήρι νερού για το δέρμα σας και οι ειδικοί συνιστούν να το χρησιμοποιείτε ως ενυδατική κρέμα ή να αναμειγνύετε μερικές σταγόνες με την ενυδατική κρέμα της επιλογής σας. Φυσικά, αν έχετε δέρμα με τάση ακμής που είναι ευαίσθητο στα έλαια, να είστε προσεκτικοί - δεν είναι όλα τα συστατικά κατάλληλα για κάθε τύπο δέρματος.

6dc50bd5c11a21de5b530c76b2684732.jpg

Μαλακώνει τις λεπτές γραμμές

Το έλαιο αργκάν μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητα του δέρματος. Η τακτική χρήση του μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση των λεπτών γραμμών και να δώσει στο δέρμα σας μια πιο φρέσκια εμφάνιση.

Επούλωση πληγών

Αν και τα στοιχεία είναι περιορισμένα, υπάρχουν κάποιες έρευνες που δείχνουν ότι το έλαιο αργκάν μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών. Αυτό είναι κάτι που οι ειδικοί αποδίδουν στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δυνάμεις του.

Πώς να το εντάξετε στο beauty routine σας

Μπορείτε να αγοράσετε 100% αγνό έλαιο αργκάν και να το χρησιμοποιήσετε μόνο του ή σε συνδυασμό με τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών σας. Προτείνουμε την εφαρμογή μερικών σταγόνων στο τριχωτό της κεφαλής και στις τούφες. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως θεραπεία πριν από το styling για την προστασία των μαλλιών από τη θερμότητα. Λόγω των θρεπτικών ιδιοτήτων του, το έλαιο αργκάν μπορεί επίσης να βρεθεί σε αρκετά έτοιμα σαμπουάν, μαλακτικά και μάσκες μαλλιών, καθώς και σε ενυδατικές κρέμες προσώπου.

Παρακάτω θα βρείτε τις προτάσεις μας για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη αυτού του μαγικού ελαίου

1. Moroccanoil Treatment Original

10387664-3865045958219408.webp

BUY HERE

2. OGX Argan Oil Lightweight Shampoo

3574661681092-p-1.jpg

BUY HERE

3. Briogeo Farewell Frizz - Rosehip, Argan & Coconut Oil Blend

477988-swatch.jpg

BUY HERE

4. Augustinus Bader - The Body Oil

ab2022-the-body-oil-100ml-1-1.webp

BUY HERE

5. L'oreal Professionel Mythic Oil

10.webp

BUY HERE

6. La Mer - The Renewal Oil

10-1.webp

BUY HERE

Κεντρική φωτογραφία: @negin_mirsalehi