fbpixel

Search icon
Search
Μια φωτεινή κατοικία στη Νέα Υόρκη που ξεχωρίζει για το industrial design της
INTERIORS

Μια φωτεινή κατοικία στη Νέα Υόρκη που ξεχωρίζει για το industrial design της

Με την αρχιτεκτονική υπογραφή της Laura Hodges


Η Laura Hodges αποτελεί μια από τις νεότερες interior designers που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν τα τελευταία χρόνια και να βρεθούν στην κορυφή, σημειώνοντας τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για τη διακόσμηση και την ξεχωρίζει όσο τίποτα άλλο, και αυτό είναι κάτι που φανερώνεται διαρκώς μέσα από τη σπουδαία της δουλειά. Έχει αναλάβει να διακοσμήσει πολλές κατοικίας, εμπορικούς χώρους και καταστήματα εστίασης που περιστρέφονται γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και την Ευρώπη, ενώ ξεχωρίζει να τη σύγχρονη ματιά με την οποία προσεγγίζει κάθε της έργο. 

Στο πρόσφατο παρελθόν, μάλιστα, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου και κλήθηκε να διαρρυθμίσει εκ νέου μια κατοικία που η κατασκευή της χρονολογείται από τα τέλη της δεκαετίας του '80. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της χαοτικής αυτής πόλης και μέχρι πρόσφατα ήταν ένα τελείως απλό, αδιάφορο και «κρύο» διαμέρισμα, δεδομένου ότι είχε να κατοικηθεί εδώ και δέκα χρόνια περίπου και οι φθορές του χρόνου ήταν ιδιαίτερα εμφανείς, όπως και η ανθρώπινη απουσία.

10-mwAc4.jpg


Δίνοντας τεράστια βάση στα χρώματα και στα υλικά κατασκευής, η διακοσμήτρια επέλεξε -μετά από συζήτηση με την οικογένεια που αγόρασε το σπίτι- να κινηθεί σε safe τακτικές, προκειμένου να εξασφαλίσει αρμονία, απόλυτη λειτουργικότητα και σίγουρα ένα σύγχρονο και παράλληλα διαχρονικό αποτέλεσμα. Έτσι, λοιπόν, έστρεψε όλο της το ενδιαφέρον στον μινιμαλιστικό διάκοσμο κι έτσι προτίμησε το λευκό σαν βασικό χρώμα, δίνοντάς του μοντέρνα διάσταση κι ενδιαφέρον με γκρίζους τόνους. 

Όσο για τις επιφάνειες από ξύλο, είναι αυτές κυριαρχούν στη διαμόρφωση του σπιτιού. Σημαντική, στο μεταξύ, είναι η έντονη προσθήκη μεταλλικών στοιχείων σε bold αποχρώσεις, όπως το μαύρο και το σκούρο καφέ, οι οποίες κάνουν έναν προς ένα τους χώρους να υιοθετούν το industrial design στην πιο up to date εκδοχή του. Οι εμφανείς σωλήνες σε ορισμένα σημεία μέσα στην κατοικία, δίνουν την αίσθηση του «παλιού» και αυτό είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό χαρακτηριστικό που ορίζει την όψη και τη συνολική διακόσμηση. Άλλωστε ο vintage χαρακτήρας ήταν εξ αρχής αυτός που ενέπνευσε τη Hodges και την έκανε να προσαρμόσει το σκηνικό στο σήμερα.

14-ycEwa.jpg


Σαν bonus στο όλο περιβάλλον, λειτούργησε εξαιρετικά ο φυσικός φωτισμός που κάνει τους χώρους να δείχνουν πραγματικά ονειρεμένοι. Το λευκό στους τοίχους και τα έπιπλα, παίρνει μοναδική μορφή εξαιτίας των ηλιακών ακτινών, δίνοντας μοναδικά χρώματα και «ζωή» σε κάθε γωνία. Τα indoor plants τέλος, είναι η ιδανικότερη προσθήκη που επιλέχθηκε για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα και να δείχνει απόλυτα ολοκληρωμένο και πληθωρικό, παρά τη λιτότητα που σε γενικές γραμμές έχει τον πρώτο λόγο.

Περιηγηθείτε στην gallery για να δείτε με λεπτομέρεια ένα προς ένα τα σημεία της φανταστικής αυτής κατοικίας!