fbpixel

Search icon
Search
Η πολυτελής ζωή της Choupette, της γάτας του Karl Lagerfeld, 3 χρόνια μετά τον θάνατό του
PEOPLE & MOMENTS

Η πολυτελής ζωή της Choupette, της γάτας του Karl Lagerfeld, 3 χρόνια μετά τον θάνατό του

Πρόκειται για το πλουσιότερο κατοικίδιο στον πλανήτη


Όσοι δεν γνωρίζατε τη γάτα του αείμνηστου σχεδιαστή, Choupette, σίγουρα την μάθατε λίγο μετά τον θάνατό του το 2019, όταν ξεκίνησε να κυκλοφορεί έντονα η φήμη πως κληρονόμησε ολόκληρη την περιουσία του, η οποία κυμαίνεται μεταξύ 195 και 300 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η φήμη δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ αλλά από τις φωτογραφίες που δημοσιευόνται στον προσωπικό λογαριασμός της λευκής Birman cat, η οποία μετράει 127 χιλιάδες ακολούθους γίνεται ξεκάθαρο ότι ζει μία πλουσιοπάροχη καθημερινότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φωτογραφία από τα ενδέκατα γενέθλιά της πριν από λίγους μήνες, στην οποία η Choupette βρίσκεται σ' ένα αεροσκάφος και γύρω της υπάρχουν μπαλόνια, σαμπάνιες και ακριβά δώρα. 

299630013-187301723660618-1093548267255437873-n.jpg

Την κηδεμονία της και όλα όσα έχουν να κάνουν με τη ζωή της έχει αναλάβει η νυν ιδιοκτήτριά της, η πρώην οικονόμος του Lagerfeld, Françoise Caçote. Οι αναρτήσεις στον Instagram account της Choupette είναι πολλές, μεταξύ άλλων και μαζί με την ιδιοκτήτριά της σε διάφορες προσωπικές τους στιγμές. Σύμφωνα με τους New York Times, η Choupette απολάμβανε έναν αρκετά πολυτελή τρόπο ζωής όταν ο Lagerfeld ήταν εν ζωή, με το προσωπικό της επιτελείο να περιλαμβάνει δύο φύλακες, έναν σωματοφύλακα, έναν chef και έναν γιατρό. Επίσης, ταξίδευε με μια ειδική βαλίτσα Louis Vuitton, ενώ τα ασημένια πιάτα και οι βούρτσες της τη συνόδευαν σε μία ξεχωριστή Goyard bag. 

Λίγα λόγια για τη Choupette!

O Lagerfeld την υιοθέτησε το 2011 από το μοντέλο Baptisme Giabiconi και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έγινε μία από τις αγαπημένες γάτες της μόδας. Μάλιστα, ο ίδιος του δεν σταμάτησε να δείχνει ποτέ την αδυναμία που της είχε, ενώ κάποτε την περιέγραψε ως «ένα είδος σιωπηλής Jean Harlow». Η Choupette έχει καταφέρει να κάνει τα πάντα στον χώρο της μόδας, από modeling, fashion campaigns και αποκλειστικές συνεργασίες με διάσημα brands. 

275444987-914112315935749-8106888710607155078-n.jpg

Από την πρώτη στιγμή που την απέκτησε ο αείμνηστος σχεδιαστής, πρωταγωνιστεί στο Instagram. Στην αρχή την συναντούσαμε κυρίως στον λογαριασμό του Lagerfeld αλλά μετά από το θάνατό του απέκτησε τον προσωπικής της instagram account, στο οποίο πλέον την ακολουθούν πολλές χιλιάδες χρήστες. Γνωστή για τα ξεχωριστά φωτεινά μπλε μάτια της και το λευκό τρίχωμά της, η γάτα έχει γίνει μοντέλο για περιοδικά όπως το V Magazine και η Vogue, έχει «δημιουργήσει» beauty and fashion collections και έχει ακόμη και το δικό της βιβλίο με τίτλο Choupette: The Private Life of a High-Flying Fashion Cat.

Μιλώντας στο Numero, ο Lagerfeld είχε δηλώσει: «Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ο Baptiste Giabiconi θα πήγαινε διακοπές και ρώτησε αν μπορούσε να την αφήσει με το προσωπικό στο σπίτι μου όσο θα έλειπε. Ήταν ακόμα μωρό τότε και τη βρήκα τόσο χαριτωμένη που όταν ο Baptiste γύρισε σπίτι του είπα: "Συγγνώμη, αλλά θα την κρατήσω!"».

67963697-2323299894577233-4903100371908691762-n.jpg

Μάλιστα είχε αποκαλύψει ότι η φροντίδα της Choupette είναι μια επιχείρηση πλήρους κλίμακας, δηλώνοντας στο CNBC: «Είναι υπερβολικά περιποιημένη. Έχει πολλές υπηρέτριες. Δεν είναι ποτέ μόνη της όταν δεν είμαι εκεί. Ω, όχι, όχι... Ακόμα και αν κοιμάται, δεν θέλει να είναι μόνη της. Είναι σαν μια κομψή κυρία, σαν μια διατηρημένη γυναίκα με την προσωπική της υπηρέτρια»

Η Choupette έχει επίσης στειρωθεί, για έναν πολύ Lagerfeld λόγο: «Προτιμούσα να είναι παρθένα για πάντα. Σε κάθε περίπτωση, απεχθάνεται τα άλλα ζώα. Και μισεί τα παιδιά».

Για όσους δεν γνωρίζουν Choupette σημαίνει «γλυκιά» στα γαλλικά. Στην πραγματικότητα, η γάτα δεν ήταν η μόνη Choupette στη ζωή του Lagerfeld, καθώς αποκάλυψε επίσης στη βρετανική Vogue ότι αναφέρεται στα αγαπημένα του μοντέλα με αυτό το παρατσούκλι. Το τελευταίο ταξίδι με τον Karl Lagerfeld ήταν τον Δεκέμβριο του 2018 στη Νέα Υόρκη για την έκθεση Métiers d'Art του οίκου Chanel στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης. Έμειναν στο ξενοδοχείο The Mercer στο Soho και δέχτηκαν φίλους για ποτό στο λόμπι.