fbpixel

Search icon
Search
Maya Altitude: Το chalet reastaurant με θέα στο Mont Blanc που εξιτάρει τις αισθήσεις
ESCAPE

Maya Altitude: Το chalet reastaurant με θέα στο Mont Blanc που εξιτάρει τις αισθήσεις

Ένα πανέμορφο περιβάλλον που μετατρέπεται στο απόλυτο winter place to be


«Σκαρφαλωμένο» στις γαλλικές Άλπεις σε υψόμετρο 2.300 μέτρων και στην καρδιά των The 3 Valleys, το Maya Altitude είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη συλλογή Maya Collection, μια αλυσίδα εστιατορίων με έδρα το Μονακό. Το Maya Altitude είναι ένα εστιατόριο που μοιάζει με chalet με ζεστή ατμόσφαιρα, ιδανικό για καταφύγιο σε μια κρύα μέρα του χειμώνα. Έχει εκπληκτική πανοραμική θέα στις γαλλικές Άλπεις και στο Mont Blanc, την οποία οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ενώ χαλαρώνουν στις ξαπλώστρες της βεράντας, καθώς και ακούγοντας DJ sets όλη την ημέρα.

Τα Ιμαλάια συναντούν τις Γαλλικές Άλπεις

apr-maya-altitude-ext4-credit-valentina-preziuso-O4Zbd.jpg

Τόσο στο εσωτερικό όσο και στην εξωτερική βεράντα, το πολύχρωμο interior design εμπνευσμένο από το Θιβέτ έχει την υπογραφή του αρχιτέκτονα Sylvestre Murigneux με έδρα το Hong Kong, ο οποίος έχει ήδη σχεδιάσει το κοντινό Refuge de la Traye και το Maya Bay, δύο άλλα εμβληματικά σημεία της συλλογής Maya collection.

Εμπνευσμένος από τα παραδοσιακά ορεινά τοπία, ο Sylvestre Murigneux δημιούργησε ένα ιδιόμορφο interior δομημένο γύρω από ένα θέμα των Ιμαλαΐων που ερμηνεύτηκε με μοντέρνο τρόπο χρησιμοποιώντας λαμπερά χρώματα και φυσικά υλικά, όπως ξύλο, μαλλί και πέτρα. Συνδυάζοντας διαφορετικά τη χειροτεχνία και τη σύγχρονη δεξιοτεχνία, ο Murigneux έχει δημιουργήσει ένα απροσδόκητο σκηνικό με άψογους συνδυασμούς, διατηρώντας παράλληλα μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και άνεσης.

Στην είσοδο, η μοναδική παρουσία πολυάριθμων κουβαριών από μαλλί που κρέμονται από την οροφή με υπερμεγέθη δεσίματα επιτρέπει στους επισκέπτες να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους. Αυτό το συναίσθημα ενισχύεται καθώς οδηγούνται μέσα στο εστιατόριο που είναι διακοσμημένο σε τόνους του κίτρινου, του πράσινου, του κόκκινου, του λευκού και του μπλε, που παραπέμπουν στα χρώματα των θιβετιανών σημαιών προσευχής. Αυτά τα χρώματα συνδυάζονται στα καθίσματα και τις καρέκλες δημιουργώντας μια παιχνιδιάρικη διάθεση.

apr-maya-altitude-int1-credit-valentina-preziuso-mznhS.jpg


O αρχιτέκτονας έχει επίσης επικεντρωθεί έντονα σε μια αισθητική που βασίζεται στο ξύλο, δουλεύοντας τόσο με οργανικές όσο και με γεωμετρικές γραμμές. Η οροφή ακολουθεί μια κυματιστή διάταξη, όπου συμπαγείς και απαλά στρογγυλεμένες λωρίδες δρυός έχουν ενωθεί αβίαστα στους τοίχους. Οι διαφορετικοί χώροι διακρίνονται από φίνες διακοσμητικές λεπτομέρειες. 

Η τέχνη της αγγειοπλαστικής ερμηνεύεται μέσα από μια σειρά κρεμαστών αγγείων, ενώ μεγάλες ελβετικές καμπάνες βρίσκονται κρεμασμένες πάνω από τα τραπέζια. Η πολύχρωμη ατμόσφαιρα συνεχίζεται και στη βεράντα που έχει επιπλωθεί με πολυθρόνες και παγκάκια. Είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς σκηνές από τις χιονισμένες κορυφές από την κοιλάδα Belleville έως το Val Thorens.

Βουνίσιες λιχουδιές και ασιατικά αρώματα

apr-maya-altitude-int2-credit-valentina-preziuso-Utb05.jpg

Ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι να κλείσουν οι πίστες, το εστιατόριο Maya Altitude μπορεί να φιλοξενήσει έως και 300 άτομα μέσα και έξω. Είτε με την οικογένεια είτε με φίλους, καλύπτει όλα τα γούστα σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον. Αν κι επικεντρώνεται στις σπεσιαλιτέ της Σαβοΐας, το μενού που επινόησε ο Stéphane Desprez, Executive Chef της Maya Altitude, σε συνεργασία με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Akrame Benallal, περιλαμβάνει δύο εξαιρετικές τεχνικές μαγειρέματος: έναν φούρνο Tandoor και μια σχάρα με κάρβουνα. 

Σε απευθείας θέα από την τραπεζαρία, ο φούρνος με κάρβουνα βρίσκεται δίπλα σε ένα κελάρι ωρίμανσης για κρέατα. Από το ορεκτικό έως το επιδόρπιο, το Maya Altitude προσφέρει μια πλούσια γαστρονομική εμπειρία που περιλαμβάνει μια επιλογή από πιάτα και συνοδευτικά, όπως μοσχαρίσια παϊδάκια ψημένα στα κάρβουνα, το μπιφτέκι αστακού, μπρόκολο ψητό στα κάρβουνα από τον φούρνο Tandoor και ένα τυρί και φρέσκια τρούφα naan. Όσοι αγαπούν τα γλυκά θα δελεαστούν από την ζαχαροπλαστική με άνθη πορτοκαλιάς ή ένα γλυκό κάστανο, σοκολάτα και φοντάν κλημεντίνης.

17122021-p0a5840-cropped-O7Wtr.jpg


Μερικές από τις επώνυμες συνταγές από τα τρία σημεία  της  Maya collection, όπως η ταϊλανδέζικη σαλάτα με μοσχάρι του Maya Bay Monaco, το πράσινο κάρυ λαχανικών από το εστιατόριο Maya Jah και το ιταλικό παγωτό του Maya Mia Monaco είναι επίσης διαθέσιμα στο μενού. Επιπλέον, το Maya Altitude προσφέρει στους επισκέπτες του ένα αποκλειστικό σνακ μπαρ που περιλαμβάνει φρέσκια σούπα λαχανικών και καπνιστό σολομό για μεσημεριανό γεύμα.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες!