fbpixel

Search icon
Search
Manifestation: Ο απόλυτος οδηγός για να κατακτήσετε βήμα-βήμα τη ζωή των ονείρων σας
WELLNESS

Manifestation: Ο απόλυτος οδηγός για να κατακτήσετε βήμα-βήμα τη ζωή των ονείρων σας

Η έννοια στην οποία ορκίζονται οι περισσότεροι celebrities


Από βίντεο TikTok διάρκειας 30 δευτερολέπτων μέχρι τη Lizzo που ορκίζεται ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας της, o οραματισμός είναι η τάση για την οποία όλοι συζητούν. Μετά από αυτά τα χρόνια που νιώθετε πως δεν έχετε έλεγχο σχεδόν σε τίποτα, είναι λογικό πως αυτή η πρακτική έρχεται για να σας ανατρέψει κάθε σας πραγματικότητα, ακόμη και αυτή ολόκληρης της ζωή σας. Παρόλα αυτά με τον επιπλέον "θόρυβο" που δημιουργείται πολλές από τις πραγματικές αρχές του χάνονται ή έχουν παρεξηγηθεί. Είτε λοιπόν είστε σκεπτικιστής, σκληροπυρηνικός θαυμαστής ή απλώς σας ενδιαφέρει λίγο το θέμα, με τα παρακάτω βήματα θα το κατακτήσετε στον απόλυτο βαθμό. 

woman.jpg

Πρώτα απ 'όλα, ας ξεφύγουμε από το τι δεν είναι το manifestation: Δεν είναι μια γρήγορη λύση, δεν είναι μαγικό και δεν είναι ένας εύκολος τρόπος να αποκτήσετε μια τσάντα Chanel. 

Ένας αρχικός ορισμός του manifestation

Ενώ αυτή τη στιγμή είναι μια τάση στο TikTok, το manifestation δεν είναι κάτι καινούριο. Έχει αποτελέσει το θέμα δεκάδων βιβλίων με μπεστ σέλερ (συγκεκριμένα The Secret και The Law of Attraction Made Easy) και έχει επαινεθεί από ηγέτες της σκέψης όπως η Oprah και ο Deepak Chopra. Αλλά ακόμη και πριν από την Oprah ή τη λίστα των Best Sellers των New York Times, αρχές παρόμοιες με τον οραματισμό έχουν χρησιμοποιηθεί σε πνευματικές και φιλοσοφικές πρακτικές για αιώνες. Ο ίδιος ο νόμος της έλξης απέκτησε μια θεωρητική βάση αρχικά από τον πνευματιστή του 19ου αιώνα Phineas Quimby. Με άλλα λόγια υπάρχουν ιστορικά πρόσωπα και εκατοντάδες χρόνια έρευνας και πρακτικής που αποδεικνύουν τη σημασία του. Για να το κατανοήσετε με απλά λόγια είναι η μετατροπή των σκέψεων σε πραγματικότητα. Αλλά δεν φτάνει μόνο να εύχεστε και να πιστεύετε ότι θα γίνει πραγματικότητα. Ο οραματισμός αφορά τη χρήση πράξεων, συναισθημάτων, πεποιθήσεων και συνηθειών για να δημιουργήσετε τη δική σας πραγματικότητα. Από τότε που έγινε πιο mainstream, πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν το manifestation με το να θέλουν κάτι, αλλά σχετίζεται λιγότερο το να θέλετε και περισσότερο με το να δημιουργείτε, γνωρίζοντας ότι είστε ο δημιουργός της δικής σας ζωής. 

kenyan-born-model-malaika-firth-for-the-coveteur-fab-magazine-21-683x1024.jpg

Αποπρογραμματίστε ό,τι δεν σας εξυπηρετεί πλέον και να αναλάβετε δράση σχετικά με αυτό που θέλετε.

1. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ονειρεύεται

Ένα βασικό πρώτο βήμα για να εκδηλώσετε τα όνειρα σας είναι στην πραγματικότητα να επιτρέψετε στον εαυτό σας να κάνει περισσότερα από αυτά που κάνατε ως παιδί. Στην αγχωτική, πολυάσχολη ζωή, η πλειονότητα των σκέψεών μας δαπανάται ανησυχώντας για το τι μπορεί να συμβεί ή κάνοντας λίστες υποχρεώσεων για το τι πρέπει να συμβεί. Πολύ σπάνια χρησιμοποιείτε την εγκεφαλική σας δύναμη για να ενθουσιαστείτε με αυτό που θέλετε να συμβεί. Έτσι, το πρώτο βήμα στον οραματισμό είναι να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι οι ζωές δεν προορίζονται απλώς για να είναι κοσμικές λίστες υποχρεώσεων ή προγράμματα ρουτίνας, και ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες για το πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν.

2. Ξεκαθαρίστε τι ακριβώς θέλετε

Το επόμενο βήμα για τον οραματισμό είναι να γνωρίζετε τι θέλετε να πραγματοποιήσετε εξαρχής. Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά είναι ένα κοινό λάθος. Για παράδειγμα, μπορεί να παρασυρθείτε τόσο πολύ στο να θέλετε περισσότερα χρήματα ώστε να εργαστείτε για να πετύχετε μια προαγωγή, αλλά εξακολουθεί να είναι μια δουλειά που δεν σας πάει καλά. Ξεκαθαρίστε τι θέλετε να κάνετε πραγματικότητα ρωτώντας τον εαυτό σας τι θέλετε πραγματικά (όπως οικονομική αφθονία, σχέση αγάπης κ.λπ.) και μετά ελέγξτε με ποιες ενέργειες θα σας δώσουν πραγματικά τα αποτελέσματα που θέλετε. Γίνετε συγκεκριμένοι.

beauty-2012-12-alice-olivia-backstage-model-teased-ponytail-main.jpg

3. Εκφράστε αυτό που οραματίζεστε

Ο οραματισμός δεν είναι απλώς να σκέφτεστε αυτό που θέλετε και να ελπίζετε ότι θα γίνει πραγματικότητα. Η δράση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Το να εκφράζετε τους στόχους σας μπορεί να σημαίνει ότι γράφετε ημερολόγιο, ότι εκφωνείτε τις προθέσεις σας δυνατά, ότι κάνετε οπτικοποίηση των στόχων σας ή δημιουργία πίνακα-οράματος. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο δικός σας τρόπος, εκφράστε ακριβώς αυτό που θέλετε να αρχίσετε να το κάνετε πραγματικότητα. Η συνέπεια είναι επίσης σημαντική, επομένως τοποθετήστε τον πίνακα-οράματος σας κάπου όπου θα τον βλέπετε συχνά ή περνάτε λίγα λεπτά το πρωί κάνοντας διαλογισμό οπτικοποιώντας τους στόχους σας.

4. Δημιουργήστε μια λίστα με τα βήματα δράσης που μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν για το νόμο της έλξης, αλλά υπάρχει επίσης ένας κρίσιμος νόμος της δράσης. Ο οραματισμός δεν είναι μαγεία - οι πράξεις σας διαμορφώνουν την πραγματικότητα σας και ο τρόπος με τον οποίο τις εφαρμόζετε είναι αυτός που φέρνει αποτελέσματα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε τη λίστα των στόχων σας και σκεφτείτε ποια βήματα χρειάζεστε για να φτάσετε εκεί. 

models-skincare-tips-2.jpg

5. Εξασκήστε την ευγνωμοσύνη

Μπορεί να ακούγεται αντίθετο να πετύχετε αυτό που δεν έχετε με το να είστε ευγνώμονες για αυτό που έχετε, αλλά η ευγνωμοσύνη είναι ένα κρίσιμο μέρος του οραματισμού που πολλοί άνθρωποι ξεχνούν. Ο νόμος της έλξης λέει ότι όταν είστε σε έλλειψη νοοτροπίας (ή επικεντρώνεστε στο ότι δεν έχετε αρκετά, είτε πρόκειται για χρήματα, αγάπη, φιλίες κ.λπ.), θα συνεχίσετε να έχετε μόνο έλλειψη. Μετακινηθείτε σε μια νοοτροπία αφθονίας εστιάζοντας την ενέργειά σας σε αυτό που έχετε (ευγνωμοσύνη!), κάτι που θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε περισσότερα από αυτά τα καλά πράγματα.

6. Αφήστε τις πεποιθήσεις, τις συνήθειες, τις ρουτίνες και τις σχέσεις που σας κρατούν πίσω

Ακριβώς όπως η έλλειψη νοοτροπίας, η αρνητικότητα, ο φόβος, η αμφιβολία για τον εαυτό και οι κακές συνήθειες είναι όλα πιθανά εμπόδια στην πρακτική εκδήλωσής σας. Επειδή εκδηλώνετε αυτό στο οποίο δίνετε ενέργεια, μπορεί ασυνείδητα να φέρετε και αρνητικά πράγματα στη ζωή σας. Για παράδειγμα, το να λέτε στον εαυτό σας ότι δεν είσαι αρκετά καλός σημαίνει κυριολεκτικά ότι δεν είστε αρκετά καλός και ότι δεν πετυχαίνετε αυτόν τον στόχο. Γίνεστε ότι έχετε στη ζωή και στον περίγυρο σας.