fbpixel

Search icon
Search
7 στόχοι που πρέπει κάθε γυναίκα να θέσει για το 2021
PSYCHOLOGY

7 στόχοι που πρέπει κάθε γυναίκα να θέσει για το 2021

Δημιουργήστε τις ιδανικές συνθήκες για το μέλλον που σας ανήκει


H νηφάλια αλήθεια είναι πως αυτή η χρονιά έφερε τα πάνω κάτω, άλλαξε τις επιδιώξεις, μας έφτασε στα όρια και μας έκανε να δούμε την αλήθεια στα μάτια. Η αλήθεια πάντα διαφέρει και τις περισσότερες φορές υπογραμμίζει την απόλυτα υποκειμενική πραγματικότητα του καθενός. Χωρίς συστολές και υποσημειώσεις, απλώς με τα bold γράμματα που της αρέσει να επιβάλλεται. Έτσι θα χαρακτήριζαν οι περισσότεροι τη χρονιά που φεύγει. Αμείλικτα ειλικρινή. 

Κάνοντας σχέδια για το επόμενο πολλά υποσχόμενο έτος, με ένα εμβόλιο που έρχεται για να σώσει εκατομμύρια ζωές και να επαναφέρει την κατάσταση σε μια διαφορετική κανονικότητα, συνειδητοποιούμε όλοι πως τίποτα πια δε θα είναι ίδιο. Και αυτό είναι ίσως μια θετική αχτίδα σε όλα όσα μας περιβάλλουν. Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι στόχοι που θα θέσουμε πρέπει να είναι κυριότερα εσωτερικοί. 

Πάμε να δούμε όλα όσα θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να χτίσετε το 2021 που οραματίζεστε!
stoixoi-2021-ginaika.jpg

Γίνετε ξεκάθαροι

Όλα όσα θέλετε να πετύχετε βρίσκονται στα όρια του εφικτού και αυτή είναι η μεγαλύτερη αλήθεια που θα ακούσετε σήμερα. Παρόλα αυτά για να πετύχετε οτιδήποτε από αυτά που ονειρεύεστε είναι σημαντικό να γίνετε ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι στις επιδιώξεις σας. Με αυτό τον τρόπο όλα θα μοιάζουν ένα βήμα πιο κοντά και το σύμπαν θα σας βοηθήσει να τα «ακουμπήσετε». Κάντε τρεις ερωτήσεις:

  • Ποιους περιλαμβάνει ο στόχος μου; 
  • Τι προσπαθώ να πετύχω; 
  • Πότε και γιατί θέλω να πραγματοποιήσω αυτόν τον στόχο;
stoixoi-2021-ginaika-1-ZrYEq.jpg

Δώστε στους στόχους ένα χρονικό όριο

Ορίστε ένα χρονικό όριο επειδή κάθε άνθρωπος χρειάζεται μια γραμμή τερματισμού. Πάρτε τον στόχο σας, δημιουργήστε ένα σχέδιο και σπάστε το σε καθημερινές δραστηριότητες. Τότε, θα είστε σε θέση να δώσετε στον εαυτό σας μια προθεσμία. Εάν για παράδειγμα, θέλετε να χάσετε κιλά τότε μπορείτε να πείτε, «Θέλω να χάσω 20 κιλά έως τις 31 Δεκεμβρίου.» Για να χάσετε 20 κιλά, υπολογίστε πόσες φορές πρέπει να ασκείστε κάθε εβδομάδα και πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε. Στη συνέχεια, κάντε ό, τι μπορείτε για να επιτύχετε αυτόν τον στόχο έως την ημερομηνία που θέσατε. Η συγκεκριμενοποίηση των πραγμάτων κάνει τα πάντα πιο προσεγγίσιμα. 

stoixoi-2021-ginaika-5.jpg

Δείτε τις δικές σας ανάγκες

Προσπαθώντας να πετύχετε τους στόχους που κάποιος άλλος έθεσε για τη ζωή σας, θα καταλήξετε να κάνετε ένα φαύλο κύκλο γύρω από τον εαυτό σας. Η μαμά σας μπορεί να θέλει να παρακολουθήσετε κάποιο μάθημα ή να αλλάξετε καριέρα αλλά αυτό δε μπορεί να συμβεί αν δεν είναι μια πραγματικά δική σας επιθυμία. Οι στόχοι που ορίζετε πρέπει να είναι οι δικοί σας. Και όταν έρχεται η ευκαιρία να είστε αυτός που θα παλέψει για να τους κάνει πραγματικότητα. Λοιπόν, μπείτε εκεί και αρχίστε να ταλαντεύεστε στη ροή που δημιούργησε το σύμπαν για εσάς. Αισθανθείτε το και θα πετύχετε!

stoixoi-2021-ginaika-3.jpg

Επτά περιοχές της ζωής που μπορείτε να επανεξετάσετε το 2021

  • Πνευματικοί στόχοι: Δημιουργήστε μια νέα τελετουργία που να σας ταιριάζει. Αυτή τη χρονιά η ευχή θα είναι να βρείτε την εσωτερική σας έμπνευση και όχι να διαβάσετε λίστες με αυτά που αγαπούν οι άλλοι. Κρατήστε ένα καθημερινό ημερολόγιο και μην ξεχνάτε να δίνετε χώρο και χρόνο σε όλα όσα σας γεμίζουν με δύναμη. 
  • Στόχοι ευ ζην: Πηγαίνετε στο γυμναστήριο πιο συχνά, πάρτε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ και πείτε "ναι" στα λαχανικά. Αυτές οι συνήθειες θα είναι πάντα αυτές που θα στηρίζουν το ανοσοποιητικό και τη διάθεσή σας. 
  • Εκπαιδευτικοί στόχοι: Επιστρέψτε για να ολοκληρώσετε το πτυχίο σας, να αποκτήσετε το MBA που τόσα χρόνια θέλατε ή διαβάστε ένα καλό βιβλίο κάθε μήνα. Έχετε μόνο να κερδίσετε στιγμές και εμπειρίες που θα σας αλλάξουν εσωτερικά. 
  • Οικογενειακοί στόχοι: Σχεδιάστε μεμονωμένα ραντεβού με τα παιδιά σας, οργανώστε μια βραδιά με τη σύζυγό σας ή δώστε υπόσχεση στον εαυτό σας να καλείτε τη μαμά και το μπαμπά σας τις Κυριακές. Όλα είναι εξαιρετικά σημαντικά αλλά χωρίς αυτούς τους ανθρώπους δε θα είχατε πολλές από τις εμπειρίες που σας έχει χαρίσει η ζωή. 
  • Στόχοι καριέρας: Εργαστείτε για μια προαγωγή ή αύξηση ή μάθετε κάτι νέο χωρίς να έχετε στο μυαλό σας όλα αυτά. Τολμήστε φέτος να στείλετε βιογραφικά ακόμη και αν πιστεύετε πως δε θα σας απαντήσουν. Μην ξεχνάτε πως οι μόνες χαμένες ευκαιρίες, είναι αυτές που δεν πήρατε. 
  • Κοινωνικοί στόχοι: Αναζητήστε νέους τρόπους σύνδεσης με τους άλλους. Δείτε όλα εκείνα που πραγματικά επιδιώκετε από τους ανθρώπους και μην πιστεύετε πως τελικά μόνο οι άλλοι φταίνε. Η εσωτερική αναζήτηση ας γίνει και το δικό σας κίνητρο αυτή τη χρονιά. 
  • Οικονομικοί στόχοι: Ξεκινήστε την εξοικονόμηση για τη συνταξιοδότηση σας, αναζητήστε τρόπους να ξεπληρώσετε τα χρέη σας και βάλτε στο πρόγραμμα τον μηνιαίο προϋπολογισμό.