fbpixel

Search icon
Search
Νόμος της Έλξης: Σκεφτείτε θετικά για να βελτιώσετε τη ζωή σας
PSYCHOLOGY

Νόμος της Έλξης: Σκεφτείτε θετικά για να βελτιώσετε τη ζωή σας

4+1 τρόποι για να διεκδικήσετε όλα όσα ονειρεύεστε


Ο Νόμος της Έλξης (law of attraction) είναι μια θεωρία, ένα μανιφέστο, που έγκειται στη δύναμη να ελκύουμε αυτά που ποθούμε και αναζητάμε, αρκεί, βέβαια, να πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα μας συμβεί και να υιοθετούμε μια συγκεκριμένη και θετική στάση ζωής. Όπως έχει πει και ο Paulo Coelho «οι σημαντικές συναντήσεις έχουν σχεδιαστεί, πολύ πριν τα σώματα συναντηθούν». 

Κι αυτό γίνεται με όλες τις αποφάσεις στην καθημερινότητά μας. Οι επιλογές μας είναι ένα εξαιρετικά προσωπικό ζήτημα και η ενέργεια που μεταφέρουμε διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην υλοποίησή τους. Κάποιοι πιστεύουν ότι, ο Νόμος της Έλξης είναι ένα trending προϊόν της εποχής μας, άλλοι βρίσκουν τις ρίζες του σε σπουδαίες επιστημονικές θεωρίες του Αϊνστάιν και του Νεύτωνα. Εμείς, σας προτείνουμε 4+1 τρόπους να τον εφαρμόσετε κι εσείς και να ανακαλύψετε μόνοι σας τα οφέλη του. Αρκεί για να κατακτήσετε όσα θέλετε;

Θετικές Σκέψεις

Ένας κοινότυπος και πιο απλοϊκός τρόπος να ερμηνεύσετε τον Νόμο της Έλξης είναι να κάνετε μια αναδρομή σε φράσεις όπως: «ό,τι φοβάσαι θα το πάθεις» ή «έσπειρες ανέμους, θερίζεις θύελλες». Το mindset που υιοθετείτε δηλαδή, μπορεί να κατευθύνει κατά μια έννοια τις καταστάσεις γύρω σας. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να συνδέουμε την ενέργεια με την απραγία! Αν μένετε στάσιμοι και δεν προσπαθείτε για τα βέλτιστα, το σύμπαν δε θα δράσει υπέρ σας. 

Ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν ελέγχετε, το πώς τις αντιμετωπίζετε παίζει καίριο ρόλο, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο. Ξυπνήστε, λοιπόν, το πρωί και χαμογελάστε. Η μέρα σας θα είναι καλή μόνο αν εσείς το πιστεύετε, αλλά το επιδιώξετε κιόλας. Αν κάποιος σας μιλήσει άσχημα, αν έχετε μια κακή μέρα στη δουλειά ή αν αισθάνεστε υποτονικά, προσπαθήστε να αντιστρέψετε την ψυχολογία σας. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να σκέφτεται αναγκαστικά μια θετική λέξη, όπως «χαρά», «αισιοδοξία», έπειτα από μια αρνητική σκέψη και θα δείτε πως σταδιακά θα αντιστρέψετε το mood σας.

smile.jpg

Focus on You

Με τη ρουτίνα και την ταχύτητα τις καθημερινότητας, από το μυαλό σας περνάνε χιλιάδες σκέψεις σχετικές με υποχρεώσεις που έχετε να τακτοποιήσετε, υποθέσεις που εκκρεμούν, αλλά και απλές υπενθυμίσεις για ραντεβού κι εξόδους. Σύμφωνα με έρευνες, κάνουμε καθημερινά χιλιάδες ασυνείδητες σκέψεις, από τις οποίες τουλάχιστον το 80% είναι αρνητικές. Αν αναλογιστείτε αυτά τα δεδομένα, δεν είναι παράξενο που η ψυχολογία σας δεν είναι στα καλύτερά της. 

Κάντε focus στα πράγματα που θέλετε να υλοποιήσετε, σε αυτά που πυροδοτούν το πάθος σας και σε αυτά που έχουν κάτι να σας προσφέρουν. Για οτιδήποτε αμφιβάλλετε και σας αγχώνει -μη δημιουργικά-, αποβάλλετέ το από το πρόγραμμά σας. Αν πιστεύετε ότι δε θα βρείτε τη δουλειά που σας ταιριάζει ή έναν σύντροφο που θα σας βάζει σε προτεραιότητα, τότε όλα περιπλέκονται με έναν αρνητισμό και αναπόφευκτα ο φαύλος κύκλος των ατέρμονων παραπόνων σας, θα συνεχιστεί, ενώ εσείς δε θα κάνετε καμία προσπάθεια για να αλλάξετε την κατάσταση.

Λίστα Ευγνωμοσύνης

Σε ένα πιο πρακτικό πεδίο, η πιο άμεση και εύκολη λύση για να υιοθετήσετε τα θετικά vibes είναι να κρατήσετε μια λίστα ευγνωμοσύνης. Ο άνθρωπος συγκρατεί ευκολότερα αρνητικές σκέψεις, εμπειρίες και συμπεριφορές εξαιτίας του ενστίκτου επιβίωσης και λόγω της ανάγκης αυτοπροστασίας που τον χαρακτηρίζει. Ακόμα κι αν μια μέρα μοιάζει τέλεια, ένα αρνητικό σχόλιο μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση και να ξεχάσετε όλα τα υπόλοιπα -όσο χαρούμενα κι ήταν. 

Για να μην απογοητεύεστε λοιπόν και για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τα όμορφα πράγματα που έχετε γύρω σας, γράψτε τα σε ένα τετράδιο. Καθημερινά, καταγράψτε τουλάχιστον πέντε θετικά γεγονότα που είχατε μέσα στη μέρα σας: ένα κομπλιμέντο, ένα γευστικό πρωινό, μια συνάντηση, μια παλιά φωτογραφία από καλοκαιρινές διακοπές που βρήκατε στην τσάντα σας, μια μυρωδιά που σας γύρισε πίσω στα παιδικά σας χρόνια.  Αμέσως η ψυχολογία σας θα αλλάξει, όλα θα τα βλέπετε με μια διαφορετική ματιά και η ενέργεια που απελευθερώνετε και λαμβάνετε θα είναι απίστευτη!

 

energy.jpg

Meditate

Αναμφίβολα, πρέπει να διατηρείτε το σώμα και τον νου σας σε μια ισορροπία, ώστε ολόκληρο το σύστημά σας να λειτουργεί εύρυθμα και σωστά. Για τον λόγο αυτόν, ο διαλογισμός είναι απαραίτητος. Φτιάξτε μια μικρή γωνιά στο σπίτι, έναν χώρο χαλάρωσης (κατά προτίμηση σε κάποιο φωτεινό σημείο) και αφιερώστε μερικά λεπτά από το πρωινό σας στη συγκεκριμένη πρακτική. Οι ασκήσεις διαφραγματικής αναπνοής και διαλογισμού σας επαναφέρουν στο «τώρα» και σας βοηθούν να αποκτήσετε πιο συνειδητές σκέψεις.

Όταν εστιάζετε στην αναπνοή σας, εστιάζετε στο παρόν. Με τον τρόπο αυτόν, γίνεστε παρατηρητές του εαυτού σας και εμποδίζετε τις σκέψεις σας να σας κυριεύουν. Σταδιακά, θα γίνεται παρατηρητές και θα μάθετε να μην ταυτίζεστε με αρνητικές καταστάσεις που δε σας επηρεάζουν άμεσα. Ο διαλογισμός έχει εξαιρετικά οφέλη εάν κυριεύεστε από άγχος, έχετε εκρήξεις θυμού ή απόσπαση προσοχής. Εντάξτε τον ευλαβικά στο πρόγραμμά σας και η καθημερινότητά σας θα αποφορτιστεί από την πίεση που νιώθετε.

meditate.jpg

Θετικές Δηλώσεις

Συγγραφείς και life coaches, όπως η Louise Hay, υποστηρίζουν ότι έλκετε ό,τι δηλώνετε. Για το λόγο αυτό, φροντίστε να κάνετε θετικές δηλώσεις και μάλιστα να τις εκφράζετε φωναχτά στον εαυτό σας. Αυτό μπορείτε να το εφαρμόσετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: α) να χρησιμοποιείτε ενεστώτα χρόνο, β) το λεξιλόγιο σας να έχει θετικές λέξεις και να μην κάνετε χρήση εκείνων που δείχνουν ενδοιασμό, γ) να είστε σύντομοι και σαφείς, ώστε να έχετε ξεκάθαρο στόχο, δ) να επαναλαμβάνετε τα μάντρα σας συχνά μέσα στη μέρα, ώστε να γίνουν μέρος της ρουτίνας σας.

Το σύμπαν ούτε χαρίζει, ούτε ανταμείβει, ούτε τιμωρεί. Τα πάντα γύρω μας είναι θέμα οπτικής. Κάθε δράση, έχει και μια αντίδραση. Φροντίστε, λοιπόν, για τις πράξεις σας, αλλά και για τη διαχείριση αυτών που δεν εξαρτώνται από εσάς. 

Φορέστε το πιο όμορφο χαμόγελό σας και αδράξτε τη μέρα!