fbpixel

Search icon
Search
Οραματισμός: 5 βήματα για να κατακτήσετε την τέχνη που θα σας μάθει να ελέγχετε τη ζωή σας
WELLNESS

Οραματισμός: 5 βήματα για να κατακτήσετε την τέχνη που θα σας μάθει να ελέγχετε τη ζωή σας

Δοκιμάστε εναλλακτικές που θα σας εκπλήξουν


Ο δημιουργικός οραματισμός είναι ένας τύπος «άσκησης» που υπόσχεται να σας αλλάξει τη ζωή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της ευτυχίας καθώς και για να προσελκύσετε οτιδήποτε επιθυμείτε. Η οπτικοποίηση είναι η διαδικασία συγκέντρωσης οπτικών και διανοητικών εικόνων για αυτό που θέλετε να αποκτήσετε. Κατά συνέπεια, μπορείτε να αρχίσετε -μακροπρόθεσμα- να έχετε συναισθήματα που σχετίζονται με την επιθυμητή εικόνα του μελλοντικού εαυτού σας. Με απλούστερους όρους, μέσα από αυτή τη διαδικασία θα ξεκινήσετε να δράτε σαν όλα όσα φαντάζεστε να είναι αληθινά. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να σας βοηθήσει να κάνετε το σύμπαν να «ακούσει» τους στόχους σας κι έτσι να αρχίσετε να αισθάνεστε παρακινημένοι να τους επιτύχετε.

oramatismos.jpg

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να το ακολουθήσετε

 • Μειώνει το άγχος: Ακόμα και αν αφιερώσετε λίγο χρόνο από την ημέρα σας για να είστε ήσυχοι, αθόρυβοι και χαλαροί κατά τον οραματισμό, μπορείτε να μειώσετε το άγχος σας και να αισθανθείτε πιο θετικοί. Με απλά λόγια αποτελεί μια μορφή διαλογισμού.
 • Αυξάνει την εστίαση: Όπως και στον διαλογισμό, έτσι κι εδώ, μπορείτε πραγματικά να αυξήσετε την εστίαση και τη συγκέντρωσή σας. Ξεχνάτε τα προβλήματά της ημέρας σας, τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχετε για το μέλλον κι επικεντρώνεστε σε οτιδήποτε αγαπάτε.  
 • Κερδίζετε αυτοπεποίθηση: Όταν οραματίζεστε συνήθως βλέπετε τον εαυτό σας να πετυχαίνει και να βιώνει θετικές καταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι η αυτοπεποίθησή σας μπορεί να αυξηθεί. Μάλιστα, όσο πιο συχνά το κάνετε, τόσο πιο σίγουροι νιώθετε για εσάς. 
oramatismos-4.jpg
 • Σας φέρνει χαρά: Παρόλο που o οραματισμός μπορεί να μην είναι αληθινός την προκειμένη αυτή στιγμή, ακόμη και η σκέψη του μπορεί να προκαλέσει χαρά στη ζωή σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το μυαλό σας δεν μπορεί να κατανοήσει την διαφορά.
 • Σας δίνει έμπνευση: Όπως και με την αυτοπεποίθηση, η διαδικασία αυτή μπορεί να αποτελέσει μεγάλη πηγή έμπνευσης. Όταν βλέπετε τους στόχους και τα όνειρά σας, εμπνέεστε να τα κάνετε να συμβούν. 
 • Βελτιωμένες σχέσεις: Καθώς η δημιουργική οπτικοποίηση μπορεί να σας βοηθήσει με θετικότητα, το κίνητρο, η αυτοπεποίθηση και η έμπνευση, μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε και τις σχέσεις σας. Γίνεστε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας και τις ικανότητές σας και αυτό αναμφίβολα βοηθά στη συνολική ευημερία.

Τα βασικά βήματα για να οραματιστείτε 

oramatismos-1.jpg
 • Βήμα πρώτο, μπείτε στο mood: Είναι ζωτικής σημασίας να έχετε την κατάλληλη διάθεση όταν επιχειρείτε την δημιουργική απεικόνιση. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε έναν περίπατο σε μια ήσυχη περιοχή, να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο ή να ακούσετε ορχηστρική μουσική. Μόλις αισθανθείτε χαλαροί, βρείτε ένα μέρος όπου δεν θα σας ενοχλήσει τίποτα και είστε έτοιμοι!
 • Βήμα δεύτερο, κάντε διαλογισμό: Ο οραματισμός τείνει να είναι πιο έντονος και ουσιαστικός αν αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε μια απλή στοχαστική άσκηση πριν ξεκινήσετε. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα λεπτά, εστιάζοντας στην αργή, σταθερή αναπνοή.
 • Βήμα τρίτο, οπτικοποιήστε τον στόχο: Μόλις το μυαλό σας αισθάνεται «ακίνητο» και δεκτικό, αρχίστε να δημιουργείτε μια εικόνα του αντικειμένου που θέλετε. Πάρτε όσο χρόνο απαιτείται για να σκεφτείτε όλες τις λεπτομέρειες. Προσπαθήστε να κάνετε το περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό και κάντε το καλύτερο δυνατό για να ζήσετε όχι μόνο την ψυχική σας κατάσταση αλλά και τους ήχους, τα αρώματα αλλά και τους αγαπημένους σας ανθρώπους.
 • Βήμα τέταρτο, κρατήστε τα συναισθήματα: Όλα όσα σχετίζονται με τον οραματισμό είναι σημαντικό να τα κρατήσετε για όσο μπορείτε μέσα στην ημέρα. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τα συναισθήματα της υπερηφάνειας, της ευτυχίας, της εμπιστοσύνης και της ειρήνης που βιώνετε όταν φαντάζεστε τον στόχο σας, και μη σταματάτε να επιβεβαιώνετε επανειλημμένα την πεποίθησή σας ότι σύντομα θα προσελκύσετε τα πράγματα που λαχταράτε.
 • Βήμα πέμπτο, δουλέψτε σκληρά: Παρόλο που η δημιουργική οπτικοποίηση είναι απίστευτα ισχυρή και σίγουρα μπορεί να διαδραματίσει τεράστιο ρόλο για τη μετέπειτα ζωή σας, αυξάνετε ουσιαστικά τις πιθανότητες επιτυχίας σας εάν κάνετε επίσης συγκεκριμένα βήματα προς τους στόχους σας.