fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

Μαλλιά που έχουν υποστεί φθορά από τη θερμότητα; 10 tips για να τα αποκαταστήσετε γρήγορα

H γρήγορη επαναφορά των μαλλιών σας στη λαμπερή τους αίγλη είναι εφικτή


Μαλλιά που έχουν υποστεί φθορά από τη θερμότητα; 10 tips για να τα αποκαταστήσετε γρήγορα

Κυρίες μου, ας είμαστε ρεαλιστές. Όλες μας επιθυμούμε πλούσια, υγιή μαλλιά, αλλά μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιείτε θερμικά εργαλεία για να πετύχετε την εμφάνιση που θέλετε. Δυστυχώς, το υπερβολικό θερμικό styling μπορεί να αφήσει τα μαλλιά σας να φαίνονται λίγο άτονα και, τολμούμε να πούμε, κατεστραμμένα. Είτε χρησιμοποιείτε ένα πιστολάκι για να βγείτε γρήγορα από την πόρτα είτε χρησιμοποιείτε καυτά εργαλεία για καθημερινό styling, υπάρχει πιθανότητα ζημιάς από τη θερμότητα. Αλλά, μην πανικοβάλλεστε ακόμα! Υπάρχουν καλά νέα. Με τη σωστή φροντίδα και προσοχή, μπορείτε να αναζωογονήσετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας και να δώσετε ξανά ζωή στις άτονες τούφες. 

Ανακαλύψτε τις 10 αποτελεσματικές συμβουλές μας για να επανορθώσετε γρήγορα τα μαλλιά που έχουν υποστεί ζημιά από τη θερμότητα!

1. Επιλέξτε το σωστό σαμπουάν & conditioner

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Το ταξίδι της επιδιόρθωσης των μαλλιών μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αρκετά καταπραϋντικό. Ξεκινήστε με το σωστό σαμπουάν και conditioner που είναι ειδικά σχεδιασμένα για την επανόρθωση των μαλλιών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εστιάσετε σε ποιοτικά συστατικά που καθαρίζουν, ενυδατώνουν και θρέφουν χωρίς να αφαιρούν την απαραίτητη υγρασία.

Η εστίαση σε ένα ποιοτικό σαμπουάν και conditioner είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό βήμα. Είναι σαν να προσπαθείτε να συναρμολογήσετε έπιπλα χωρίς να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης. Μην προετοιμάζετε τον εαυτό σας για την καταστροφή.

41b406dd423bd05bd7d13ada5f825182.jpg

2. "Λούστε" με ενυδάτωση τα μαλλιά σας

Όταν τα μαλλιά μας δεν έχουν ελαστικότητα και λάμψη, ζητούν ενυδάτωση. Η ενυδάτωση των μαλλιών σας είναι το κλειδί, όχι μόνο για την αποκατάσταση των υφιστάμενων βλαβών αλλά και για την πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε λάδι μαλλιών στη ρουτίνα σας. Αυτό θα επιτρέψει μια ελαφριά λύση που ενισχύει άμεσα τη λάμψη και εξομαλύνει το φριζάρισμα που εμφανίζεται μετά από έναν ακατάστατο ύπνο.

3. Δώστε προτεραιότητα στις overnight μάσκες μαλλιών

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να θρέψετε και να επιδιορθώσετε τα μαλλιά σας είναι να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα μαλλιών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η χρήση μίας εντατικά ενυδατικής θεραπείας που ενισχύει την ελαστικότητα και τη λάμψη, πρόκειται να βελτιώσει τη συνολική υγεία και την ανθεκτικότητα των μαλλιών σας.

4. Ενσωματώστε έναν επανορθωτικό ορό στη ρουτίνα σας

Ο ορός επιδιόρθωσης μαλλιών είναι πρωταθλητής στο να επαναφέρει τα κατεστραμμένα μαλλιά στη ζωή. Αυτό το προϊόν σφραγίζει την ψαλίδα, βελτιώνει την ελαστικότητα και ενισχύει τα μαλλιά για να αποτρέψει το μελλοντικό σπάσιμο.

5. Κάντε styling με θρεπτικά προϊόντα

Έχουμε ήδη αναφέρει το λάδι μαλλιών, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να ενσωματώσετε θρεπτικά προϊόντα στη ρουτίνα του styling σας. Εφαρμόστε ένα έλαιο ή μια κρέμα styling σε όλα τα μαλλιά σας αφού τα  έχετε στεγνώσει με πετσέτα πριν από το στέγνωμα στον αέρα ή το πιστολάκι για να προσθέσετε περισσότερο όγκο και ελαφρύ κράτημα, ενώ παράλληλα προστατεύετε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα. 

995d0a2daaf600ba3f07aac0fcd4d697.jpg

6. Επιλέξτε hairstyles που δεν απαιτούν τη χρήση θερμικών εργαλείων

Μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για την προστασία των μαλλιών σας είναι να τους δώσετε μια ανάσα από αυτό που προκαλεί τη ζημιά. Η υιοθέτηση μιας ρουτίνας χαμηλής ή χωρίς θερμότητα θα επιτρέψει στα μαλλιά σας να αναπτυχθούν ξανά χωρίς άγχος.

Ένας άλλος τομέας που μπορεί και πρέπει να αγκαλιάσει κανείς είναι η αποφυγή χτενισμάτων υψηλού στρες. Αυτό περιλαμβάνει τις ψηλές αλογοουρές και τις σφιχτές πλεξούδες. Τα χτενίσματα χαμηλής έντασης και η υιοθέτηση των φυσικών σας μαλλιών θα επιτρέψουν τη βέλτιστη ανάπτυξη και αποκατάσταση.

7. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν πρόκειται για την ξηρότητα των μαλλιών σας. Ενώ η θερμική βλάβη είναι ένας παράγοντας, ο ξηρός αέρας μπορεί να περιορίσει την πρόοδο της αποκατάστασής σας. Η χρήση ενός υγραντήρα ψυχρής υδρονέφωσης θα προσφέρει υγρασία στον αέρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε ψυχρότερα κλίματα, όπου ο αέρας είναι φυσικά πιο ξηρός.

8. Βουρτσίστε τα μαλλιά σας με προσοχή

Όταν τα μαλλιά μας είναι κατεστραμμένα από τη θερμότητα, είναι φυσικά πιο αδύναμα και εύθραυστα. Επίσης, μπερδεύονται και μπορεί να σπάσουν πολύ εύκολα όταν χτενίζονται επιθετικά. Η χρήση ενός leave-In conditioner πριν το βούρτσισμα θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τα μπερδέματα πολύ πιο εύκολα και χωρίς να προκαλέσετε πρόσθετη ζημιά.

Μια χτένα με φαρδιά δόντια ή μια βούρτσα ξεμπερδέματος θα σας βοηθήσει επίσης να περάσετε τα βρεγμένα μαλλιά χωρίς να προκαλέσετε σπάσιμο. Όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα, είναι πολύ πιο εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Ξεκινάτε πάντα από τις άκρες των μαλλιών σας και ανεβαίνετε προς τις ρίζες. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά αξίζει τον επιπλέον κόπο.

405d800ebba09c0ef5848ec90c059155.jpg

9. Προστατεύστε τα από μελλοντική φθορά

Το προστατευτικό θερμότητας είναι απολύτως απαραίτητο για την πρόληψη μελλοντικών ζημιών κάθε φορά που χρησιμοποιείτε πιστολάκι ή καυτά εργαλεία. Ένα τέτοιο spray λειτουργεί και ως ασπίδα κατά των ακτίνων UV. Είναι το μυστικό σας όπλο ενάντια στο φριζάρισμα και το σπάσιμο, με θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την τρίχα.

10. "Αγκαλιάστε" το συχνό κούρεμα

Το να έχετε μαλλιά που έχουν υποστεί ζημιά από τη θερμότητα είναι σίγουρα μια ατυχία. Αλλά με τα σωστά βήματα, τα νέα μαλλιά που θα αναπτυχθούν θα είναι δυνατά και υγιή. Το να κουρεύεστε συχνά ώστε να απομακρύνετε τις νεκρές άκρες είναι σημαντικό. 

Αυτά είναι τα προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε τα βήματα για την επαναφορά της υγείας των μαλλιών σας!
 Don't Despair, Repair!™ Deep Conditioning Mask

Don't Despair, Repair!™ Deep Conditioning Mask

Briogeo

BUY HERE
 Absolut Repair Molecular Σαμπουάν Μοριακής Επανόρθωσης

Absolut Repair Molecular Σαμπουάν Μοριακής Επανόρθωσης

L'Oreal Proffessionnel

BUY HERE
 Damage Remedy Daily Hair Repair

Damage Remedy Daily Hair Repair

Aveda

BUY HERE
 Molecular Repair Hair Oil

Molecular Repair Hair Oil

K18

BUY HERE
 hair(silk) Peptides Soft Hydrating Hair Serum

hair(silk) Peptides Soft Hydrating Hair Serum

Agent Nateur

BUY HERE
 NOUNOU hair mask

NOUNOU hair mask

Davines

BUY HERE
 OLAPLEX No.3 Hair Perfector

OLAPLEX No.3 Hair Perfector

OLAPLEX

BUY HERE