fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

Hair botox: Τι είναι και γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε

Αυτή η deep conditioning θεραπεία θα αποκαταστήσει τα μαλλιά σας γρήγορα (και χωρίς βελόνες)


Hair botox: Τι είναι και γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε

Είναι γνωστό πως το botox κάνει τα πάντα πιο λεία, σφιχτά και λαμπερά. Αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε: Τι άλλο μπορεί να βελτιώσει μια μικρή δόση botox; 

Ο ορισμός του "hair botox" έφτασε πρόσφατα στο επίκεντρο. Το botox μαλλιών, λοιπόν, προκαλεί ένα boost των θρεπτικών συστατικών που μπορεί να επιδιορθώσει και να λειάνει τα κατεστραμμένα μαλλιά. Μόνο που αντί για νευροδιαμορφωτές, παίρνετε μια «ένεση» αντιοξειδωτικών, ενυδατικών ελαίων και ενισχυτικών, συνδετικών συστατικών που θα επιδιορθώσουν τα φριζαρισμένα, ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Τι είναι το botox μαλλιών;

Κατ' αρχάς, δεν πρόκειται για πραγματικό botox (ή βελόνες). Αυτός ο δημοφιλής όρος αναφέρεται απλώς σε μια μάσκα βαθιάς περιποίησης με ένα επιπλέον συστατικό, που σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα προϊόν «botox μαλλιών» και να το εφαρμόσετε μόνες σας, στο σπίτι, όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη μάσκα μαλλιών.

Ειδάλλως, μπορείτε να επιλέξετε και μια ημιμόνιμη θεραπεία στο κομμωτήριο, που θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένους ανθρώπους σε μια step-by-step διαδικασία. Τα οφέλη μπορούν να διαρκέσουν έως και δύο με τέσσερις μήνες, ανάλογα με το πόσο συχνά λούζετε τα μαλλιά σας. Ένα tip για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της θεραπείας σας, συνιστά επίσης τη χρήση μάσκας μαλλιών μία φορά την εβδομάδα για να διατηρήσετε την υγρασία και την απαλότητα.

shutterstock-2190058625.jpg

Το συστατικό που το διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες θεραπείες

Δεν είναι όλες οι επιδιορθωτικές θεραπείες μαλλιών ίδιες. Το κολλαγόνο φαίνεται να είναι το βασικό συστατικό που διαφοροποιεί μια μάσκα «botox μαλλιών» από μια κανονική μάσκα βαθιάς περιποίησης. Το κολλαγόνο δεν διεισδύει στην τρίχα ή στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά μπορεί να επικαλύψει τα μαλλιά για να τα κάνει πιο γεμάτα και πιο λεία. Επειδή όμως είναι ένα συστατικό που δρα επιφανειακά, έχετε στο νου σας πως θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αρκετά συχνά. 

Ένα ακόμα συστατικό που υπάρχει συχνά σε αυτού του είδους τη θεραπεία είναι η κερατίνη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται φυσικά στα μαλλιά. Παραπάνω ενυδατικά συστατικά που συνθέτουν αυτού του είδους τη θεραπεία είναι το έλαιο μαύρου χαβιαριού, το έλαιο jojoba, το έλαιο argan και το έλαιο macadamia. Εκτός αυτών, τα αντιοξειδωτικά - όπως οι βιταμίνες Ε και C - συμβάλλουν στην αποκατάσταση των μαλλιών αλλά και του τριχωτού της κεφαλής και στη βελτίωση της υφής.

Εννοείται πως το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε αφθονία στα hair botox treatments το οποίο προκαλεί αυτό το «κλείδωμα» της υγρασίας. Τέλος, αναζητήστε φυτικά εκχυλίσματα, όπως η αλόη βέρα, το πράσινο τσάι ή το χαμομήλι για τις καταπραϋντικές, αντιοξειδωτικές ή αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους.

Feature image source: @christinannadin

1

Kerastase chronologiste serum

Attica.gr BUY HERE

2

Color WOW money mask

Sephora BUY HERE

3

Hair Rituel by Sisley

Notos.gr BUY HERE