fbpixel

Search icon
Search
8 game-changing συμβουλές για να αποκτήσετε πιο λαμπερά μαλλιά από ποτέ
HAIR & NAILS

8 game-changing συμβουλές για να αποκτήσετε πιο λαμπερά μαλλιά από ποτέ

Συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα expert tips


Η εύρεση της ιδανικής ρουτίνας για λαμπερά μαλλιά όλο το χρόνο μπορεί να είναι μια "μάχη" και η λύση δεν είναι πάντα απλή. Το να αποκτήσετε λαμπερά μαλλιά δεν προσεγγίζεται μόνο με ένα τρόπο που να ταιριάζει σε όλους και ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως ο τύπος των μαλλιών, η ατομική σας ρουτίνα περιποίησης και η συνολική υγεία των μαλλιών. Για να αντιμετωπίσετε σωστά τα θαμπά μαλλιά, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι τα προκαλεί εξ αρχής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα θαμπά μαλλιά μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ξηρότητας, της συσσώρευσης προϊόντων, των περιβαλλοντικών παραγόντων, της χημικής επεξεργασίας, των διατροφικών ελλείψεων και της ακατάλληλης εφαρμογής χρώματος. Ενώ αυτό μπορεί να σας φαίνεται λίγο υπερβολικό, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι για να καταπολεμήσετε καθέναν από αυτούς.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 8 game-changing συμβουλές για να αποκτήσετε πιο λαμπερά μαλλιά από ποτέ!

1. Σταματήστε το υπερβολικό πλύσιμο

Το υπερβολικό πλύσιμο των μαλλιών προκύπτει από διαφορετική συχνότητα για κάθε άτομο, αλλά ανεξάρτητα από το τι σημαίνει για εσάς, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική έλλειψη υγρασίας με αποτέλεσμα θαμπά μαλλιά. Για να αποκαταστήσετε τα φυσικά έλαια που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών, είναι σημαντικό να περιμένετε αρκετό χρόνο μεταξύ των λουσιμάτων σας. 

snapinstaapp-419365800-370052885672511-2460979681029225152-n-1080.jpg

2. Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό θερμότητας

Μία από τις κύριες αιτίες των θαμπών μαλλιών είναι η υπερβολική χρήση των θερμικών εργαλείων, αλλά καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να διατηρήσετε την αξιόπιστη ρουτίνα στεγνώματος, ειδικά τους ατίθασους μήνες του καλοκαιρινού φριζαρίσματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα άτομα με λεπτά μαλλιά, καθώς μπορεί να είναι πιο επιρρεπή σε βλάβες από το θερμικό styling ή τις χημικές θεραπείες, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν περαιτέρω στη θαμπάδα. Μια ενδιάμεση λύση που υποστηρίζουμε είναι να εφαρμόζετε ένα προστατευτικό θερμότητας κάθε φορά που κάνετε styling με θερμικά εργαλεία, διατηρώντας τα μαλλιά σας λεία και προστατευμένα. Μακροπρόθεσμα, αυτό υποστηρίζει τη συνολική υγεία των μαλλιών, πράγμα που σημαίνει ότι η λάμψη σας θα επιστρέψει και τα χτενίσματα σας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

3. Αναζωογονηθείτε με σαμπουάν καθαρισμού

Η χρήση ενός clarifying shampoo μία ή δύο φορές το μήνα μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το τριχωτό της κεφαλής από τα έλαια, τη συσσώρευση προϊόντων και οτιδήποτε άλλο εμποδίζει τη λάμψη των μαλλιών σας. Η χρήση υπερβολικών ποσοτήτων προϊόντων styling ή η μη σωστή πλύση τους μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση προϊόντων στα μαλλιά, γεγονός που μπορεί να τα κάνει να φαίνονται θαμπά και "άψυχα". Αν εντάξετε ένα σαμπουάν που αποτοξινώνει τα μαλλιά σας στη ρουτίνα πλυσίματος των μαλλιών σας για να το καταπολεμήσετε αυτό, το τριχωτό της κεφαλής σας σίγουρα θα σας ευχαριστεί.

b63639d3144a8fe39887368edf6d2e07.jpg

4. Πάρτε τις βιταμίνες σας

Η λήψη όλων των απαραίτητων βιταμινών (ή/και η εξασφάλιση της πρόσληψής τους από τη διατροφή σας) είναι σημαντική για να βοηθήσετε το σώμα σας να λάβει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται και να θέσετε ισχυρά θεμέλια για λαμπερά μαλλιά. Η λήψη μιας πολυβιταμίνης μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε την επαρκή συμπλήρωση. Η πολυβιταμίνη μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών, της υγείας του δέρματος και της αντοχής των νυχιών.

5. Χρησιμοποιήστε ένα λάδι μαλλιών

Ένας απλός καλλυντικός τρόπος για να αποκτήσετε λαμπερά μαλλιά είναι να ενσωματώσετε ένα λάδι μαλλιών στη ρουτίνα σας. Ορισμένοι τρόποι για να βελτιώσετε την εμφάνιση των μαλλιών περιλαμβάνουν τη χρήση ενός λαδιού μαλλιών, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη θρέψη του τριχωτού της κεφαλής και των τριχών, αφήνοντάς τα πιο λαμπερά και υγιή. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε λάδι καρύδας ή λάδι αργκάν για να βοηθήσετε στην περιποίηση των μαλλιών σας, αφήνοντάς τα να φαίνονται λαμπερά και θρεμμένα. 

6. Καταναλώστε περισσότερα superfoods

Στον πυρήνα του, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε λαμπερά μαλλιά μακροπρόθεσμα έγκειται στο να δώσετε στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να προωθήσει υγιή, δυνατά μαλλιά. Η κατανάλωση μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες είναι σημαντική για τη συνολική υγεία των μαλλιών. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, το αβοκάντο και τα αμύγδαλα, είναι το κλειδί για να "ξεκλειδώσετε" τα πιο λαμπερά μαλλιά σας. 

175c31815271c87949d06babb42a48e9.jpg

7. Κοιμηθείτε σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Αν προσπαθείτε να αποκτήσετε πιο λαμπερά μαλλιά, ίσως ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε τον ύπνο σας με μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Το μετάξι τείνει να είναι πιο ήπιο για τις τρίχες, οπότε μπορεί να συμβάλλει σε λιγότερο σπάσιμο και φριζάρισμα και δεν θα είναι τόσο ξηρό για τα μαλλιά. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να λάμψουν χωρίς να προσθέσετε βήματα στη ρουτίνα του styling σας. Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες μπορούν επίσης να βοηθήσουν το δέρμα σας να διατηρήσει την υγρασία για να αποφύγετε το ξηρό και κνησμώδες δέρμα, οπότε θα ενισχύσετε κάτι περισσότερο από τα μαλλιά σας με τη στροφή σας σε μεταξωτά.

8. Κάντε μια θεραπεία βαθιάς περιποίησης

Στο επόμενο ραντεβού σας στο κομμωτήριο, σκεφτείτε να δοκιμάσετε μια θεραπεία περιποίησης για να δώσετε ξανά ζωή στα μαλλιά σας. Οι υπηρεσίες όπως οι θεραπείες βαθιάς περιποίησης και λάμψης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Αυτές μπορούν σας βοηθήσουν σημαντικά, ειδικά αν τα μαλλιά σας μόλις πέρασαν το "άγχος" των φρέσκων ανταύγειων ή μιας άλλης χημικής θεραπείας.

Κεντρική φωτογραφία: @hannaschonberg