fbpixel

Search icon
Search
Μαγευτείτε από μια λαμπερή έπαυλη στο Rancho Mirage της Νότιας Καλιφόρνια
INTERIORS

Μαγευτείτε από μια λαμπερή έπαυλη στο Rancho Mirage της Νότιας Καλιφόρνια

Το άκρως επιβλητικό της ύφος μας ταξιδεύει στις χρυσές εποχές της δεκαετίας του '80


Τι είναι αυτό που κάνει μια κατοικία να ξεχωρίζει στον χρόνο; Την απάντηση θα μας δώσει σήμερα η γνωριμία μας με μια λαμπερή και κομψή κατοικία στο Rancho Mirage της Νότιας Καλιφόρνια. Ο σχεδιαστής Ryan Gordon Jackson θυμάται την προειδοποίηση που απηύθυνε στους τωρινούς ιδιοκτήτες της, όταν αντίκρυσε για πρώτη φορά τα αρχιτεκτονικά σχέδιά τους. "Αν η σχεδιαστική κατεύθυνση δεν είναι η απόλυτη αίγλη της δεκαετίας του 1980, αυτό μπορεί να μην είναι το κατάλληλο σπίτι για εσάς", είχε μοιραστεί μαζί τους, χαρακτηριστικά. Ευτυχώς, οι πελάτες του, ο κορυφαίος κομμωτής, Umberto Savone και η σύζυγος και συνέταιρός του, Babette Beja-Savone διατηρούν μια σχέση διαχρονικού πάθους με τη μεγαλοπρεπή και εκλεπτυσμένη αισθητική. Η αυτοκρατορία ομορφιάς του ζευγαριού, η οποία δημιουργήθηκε με κεντρική έμπνευση την luxurius ταυτότητα του κομμωτηρίου Umberto στο Canon Drive του Los Angeles, είναι εδώ και δεκαετίες συνώνυμο της timeless κομψότητας του Beverly Hills.

The interesting contrast 

ot219426520copy.webp
Η διαμόρφωση της έπαυλης ξεχωρίζει, χάρη σε μια πολύ ιδιαίτερη αντίθεση, η οποία πρωταγωνιστεί. Το στοιχείο αυτό οφείλεται στην εκκεντρική φιλοσοφία του "μαέστρου" των εσωτερικών χώρων του Σικάγο, Richard Himmel, ο οποίος επιμελήθηκε την αρχική του κατασκευή το 1999. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Jackson: "Το σπίτι είναι πολύ ήσυχο και προστατευμένο από την ένταση του δρόμου, σχεδόν εξαφανίζεται πίσω από τους φοίνικες και τους φράχτες. Αλλά μόλις μπείτε στο εσωτερικό του, είναι πραγματικά υπερβολικό, με μια αίσθηση μεγαλείου σε κάθε του πτυχή". Είναι γεγονός ότι η προσέγγιση του ίδιου διαφέρει από την αντίστοιχη του Himmel, καθώς διακρίνεται για τους elegant μοντερνιστικούς εσωτερικούς χώρους παρά για τα υψηλά διακοσμητικά δραματικά στοιχεία της δεκαετίας του '80. 
ot219368520copy.webp
Παρόλα αυτά, ο ίδιος σεβάστηκε τη γραμμή του προηγούμενου σχεδιαστή, επιστρέφοντας τις κατόψεις στην αρχική τους διαμόρφωση και επαναχρησιμοποιώντας πολλά από τα έπιπλα που ο ίδιος ο Himmel είτε είχε επιλέξει είτε είχε σχεδιάσει κατά παραγγελία για το σπίτι. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ωστόσο, πρόσθεσε σύγχρονες πινελιές και διακοσμητικά pieces, τα οποία μεταφέρουν τη διακόσμηση στο σήμερα, ικανοποιώντας με τις προτιμήσεις των πελατών του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διακόσμηση της τραπεζαρίας, όπου περιέβαλλε το αρχικό χάλκινο τραπέζι του Himmel με μια σειρά από καρέκλες του Studio Van den Akker καλυμμένες από ιδιαίτερο δέρμα. 

Past meets present

ot219368020copy.webp

Η ίδια ευαισθησία, αποτίοντας φόρο τιμής στο παλιό και αγκαλιάζοντας το νέο, διακατέχει και τους υπόλοιπους eclectic χώρους του σπιτιού. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η αίθουσα πρωινού, όπου ο Jackson συνδύασε ένα vintage τραπέζι με καρέκλες από τη δική του σειρά επίπλων, τονίζοντας την exclusive σύνθεση με έναν σαγηνευτικό καθρέφτη, τον οποίο σχεδίασε το παριζιάνικο δίδυμο Sébastien και Nicolas Reese. Ακόμη μια χαρακτηριστική εικόνα είναι οι προσθήκες του στην κρεβατοκάμαρα, συμπεριλαμβανομένου ενός συμμετρικού πολυέλαιου και ενός καθρέφτη της ίδιας φιλοσοφίας, οι οποίοι προσδίδουν σύγχρονη ατμόσφαιρα στην ανακαινισμένη σουίτα. 

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίας της επιβλητικής κατοικίας στη gallery!

Source: Architectural digest

Photo credits: Roger Davies