fbpixel

Search icon
Search
Εμπνευστείτε από το ανεπιτήδευτα πολυτελές σπίτι της σχεδιάστριας Marissa Corvino στο New Jersey
INTERIORS

Εμπνευστείτε από το ανεπιτήδευτα πολυτελές σπίτι της σχεδιάστριας Marissa Corvino στο New Jersey

Ένα παλιό αρχοντικό που μετατράπηκε σε μία luxurious αλλά και λειτουργική οικογενειακή κατοικία


Υπάρχει μια ορισμένη ελευθερία στο να σχεδιάζεις ένα σπίτι για κάποιον άλλο. Είναι πιο εύκολο και αισθάνεσαι πιο σίγουρος για τη σχεδιαστική σου κατεύθυνση ή την παλέτα χρωμάτων που πρόκειται να χρησιμοποιήσεις όταν δεν βρίσκεσαι μέσα στο project. Κάθε επιλογή δεν είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει εσύ να ζήσεις για τα επόμενα 10 ή περισσότερα χρόνια.

Φυσικά, όταν είσαι interior designer και δημιουργείς το δικό σου σπίτι, πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Για τη Marissa Corvino του Corvino Design, ο σχεδιασμός του προσωπικού της ησυχαστήριου ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής. «Αυτή η ανακαίνιση έγινε τόσο προσωπική», εξομολογείται η Corvino. «Φαντάστηκα την οικογένειά μου σε κάθε λεπτομέρεια και ήθελα να τους προκαλεί δέος το τελικό αποτέλεσμα.» 

4-RgfKG.jpg

Με τέτοια τεράστια πίεση για τη δημιουργία του τέλειου οικογενειακού σπιτιού για την Corvino, τον σύζυγό της Frank και τα τρία παιδιά τους Mia, Leonardo και Grace, η designer ευτυχώς δεν αντιμετώπισε αντιδράσεις από τον σύντροφό της. «Ο σύζυγός μου ήταν υποστηρικτικός και πολύ χαλαρός», λέει η ίδια. «Ξέρω τι του αρέσει και με εμπιστεύεται να το κάνω. Η 7χρονη κόρη μας, ωστόσο, ήταν η μόνη που ήθελε να εξετάζει και να εγκρίνει τα σχέδια», εξιστορεί η ίδια γελώντας.

Πραγματοποιώντας ένα μακρόχρονο όνειρο να ζήσει σε ένα brownstone, η απόκτηση αυτού του αρχοντικού του 1901 ήταν η τέλεια ευκαιρία να χτίσει κάτι καινούριο. «Ήταν μερικώς κατεδαφισμένο όταν βγήκε στην αγορά», εξηγεί η Corvino. «Οι ιστορικές λεπτομέρειες είχαν αλλοιωθεί από τις ζημιές και το είδα ως μια ευκαιρία να ξεκινήσω από το μηδέν και να δημιουργήσω μια φρέσκια, μοντέρνα εκδοχή του». Η τοποθεσία στο New Jersey ήταν ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για τη νέα οικογένεια. «Θέλαμε να είμαστε κοντά σε μια μεγάλη πόλη, αλλά σε πιο ήρεμο περιβάλλον», λέει η ίδια. «Το Hoboken είναι γεμάτο με δενδροφυτεμένους δρόμους, νέες οικογένειες και διαθέτει μια ζωντανή ιστορία και αίσθηση της κοινότητας.» 

11.jpg

Παρά το γεγονός ότι διακόσμησε το σπίτι με costum-made έπιπλα, η Corvino δεν έχασε την αίσθηση αυτοσυγκράτησής της. «Το σχεδιαστικό και προσωπικό μου στιλ απευθυνόταν σε μια πιο ήσυχη παλέτα με πινελιές από έντονα χρώματα που μου φέρνουν χαρά», υποστηρίζει. Κατά δική της ομολογία, το στιλ της κατοικίας είναι ένα μείγμα τολμηρού, κομψού μινιμαλισμού, επηρεασμένο από το έργο του Le Corbusier και του Γάλλου αρχιτέκτονα Joseph Dirand. Η Corvino λέει ότι δανείστηκε τον λειτουργικό χαρακτήρα με τολμηρές γλυπτικές λεπτομέρειες από τον Le Corbusier, λόγω του γεγονότος ότι έπρεπε να σκεφτεί τη φασαρία και την ευελιξία της οικογενειακής ζωής. «Στην πόλη, κάθε ίντσα έχει σημασία. Το townhouse φτιάχτηκε για να φιλοξενήσει την καθημερινή ζωή τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών», λέει. «Διατήρησα σκόπιμα το κέντρο κάθε κάτοψης ανοιχτό, χρησιμοποιώντας καμάρες για δομική στήριξη, για να δημιουργήσω την ψευδαίσθηση ενός ευρύτερου brownstone.» 

Παρομοίως, η interior designer δανείστηκε από τον σύγχρονο Joseph Dirand τη ζεστασιά και τον μινιμαλισμό. «Ήθελα ο χώρος να φαίνεται minimal με όλα τα υπάρχοντά μας κρυμμένα και προσβάσιμα», λέει. «Στο σαλόνι, τα ανοιχτά ράφια είναι εντοιχισμένα με κρυφό αποθηκευτικό χώρο από κάτω. Το playroom διαθέτει επίσης αποθηκευτικό χώρο για παιχνίδια, δύο θέσεις γραφείου και καναπέ-κρεβάτι. «Επιθυμούσα να σχεδιάσω χώρους για να χαλαρώνουν τα παιδιά, να κάνουν σχολικές εργασίες και να έχουν συναντήσεις για παιχνίδι.» 

7777.jpg

Παραδείγματα έξυπνου, σύγχρονου και λειτουργικού σχεδιασμού βρίσκονται παντού το σπίτι. Η Corvino επέλεξε φυσική πέτρα που υποβλήθηκε σε επεξεργασία με το More AntiEtch για να αποτρέψει τη μονιμοποίηση των λεκέδων και των γρατζουνιών και σχεδίασε προσαρμοσμένα κρεβάτια και καναπέδες για να κάνει τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερους αλλά και για να διευκολύνει την εγκατάσταση μιας ελικοειδούς σκάλας.

Ακόμα και η επιλογή των υφασμάτων για τα έπιπλα μελετήθηκε προσεκτικά: «Επέλεξα ανθεκτικά υλικά με υψηλές επιδόσεις που θα άντεχαν στην καθημερινή μας ζωή με τρία μικρά παιδιά και έναν σκύλο», υποστηρίζει. Η Corvino υπήρξε ρεαλίστρια σε όλα αυτά. «Κάθε όροφος του αρχοντικού έχει ένα μέρος για να μαζεύεται η οικογένειά και να χαλαρώνει. Ο σύζυγός μου και εγώ έχουμε και οι δύο γραφεία στο σπίτι... όπως και οι ντουλάπες μας, η δική μου είναι η μεγαλύτερη!» 

100.jpg

Πέρα από τα υπνοδωμάτια, η ομορφιά του σπιτιού της Corvino έγκειται στις ιδιαίτερες λεπτομέρειες, στα απαλά χρωματικά σημεία που αντηχούν σε όλη την κατοικία και στις απτές επιλογές υλικών. «Ήθελα να χρησιμοποιήσω έντονες αποχρώσεις που εξισορροπούνται με την απαλότητα από τους γύψινους τοίχους, τα κρεμώδη ουδέτερα υφάσματα και το γυμνό δέρμα«, λέει ολοκληρώνοντας.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery! 

Πηγή: Vogue Living (Australia) 

Φωτογραφίες: Nicole Franzen