fbpixel

Search icon
Search
Love Greece: Το απόλυτο «ησυχαστήριο» και όμως βρίσκεται στη Μύκονο
INTERIORS

Love Greece: Το απόλυτο «ησυχαστήριο» και όμως βρίσκεται στη Μύκονο

Υπό την επιμέλεια της Kyriakos Tsolakis Architects


Ένας ολόκληρος βράχος ανασκάφηκε και χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή αυτού του wellness resort - ειδικά για αθλητές - στον πιο κοσμοπολίτικο προορισμό της Ελλάδας, τη Μύκονο, και φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή της Kyriakos Tsolakis Architects με έδρα το Λονδίνο και την Κύπρο.

Στην καρδιά του Νησιού των Ανέμων, το καταφύγιο διαθέτει δώδεκα σουίτες και δύο πισίνες, καθώς και υπαίθρια και εσωτερικά γυμναστήρια, όλα σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τους επαγγελματίες αθλητές να αποκατασταθούν κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής περιόδου αλλά και στις διακοπές του.

2-XbdXM.jpg

«Η τοποθεσία είναι καταπληκτική», τονίζει η συνιδρύτρια, Έλενα Τσολάκη. «Μπορείς να ακούσεις τον άνεμο στην κοιλάδα και σχεδόν τίποτα άλλο. Επιθυμούσαμε να αιχμαλωτίσουμε την αίσθηση αυτού του τόπου και τα χρώματα της τοποθεσίας χρησιμοποιώντας υλικά άριστης ποιότητας.»

Χτισμένο σε τέσσερα επίπεδα σε μια ήσυχη πλαγιά λόφου με νότιο προσανατολισμό, το θερινό ορμητήριο βρίσκεται σε μια προστατευμένη ζώνη που προσφέρει θέα στη θάλασσα. Μια πλωτή οδός εκτείνεται κατά μήκος της μίας πλευράς της τοποθεσίας, ενώ μια παλιά καλύβα βοσκού περιβάλλει την ιδιοκτησία.

Τα κατώτερα τρία επίπεδα του θερέτρου έχουν αναβαθμίδες και είναι ενσωματωμένα στην πλαγιά του λόφου, με τους τοίχους τους να σχηματίζονται από πέτρες που βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές του υπογείου. Αυτά συναρμολογήθηκαν, χρησιμοποιώντας μια διακριτική τεχνική που μειώνει την ποσότητα κονιάματος που φαίνεται από το εξωτερικό.

1-ozNlV.jpg

Παράλληλα, η βεράντα του επάνω ορόφου του συγκροτήματος διαθέτει ασβεστωμένους τοίχους, για τους οποίους είναι γνωστά σχεδόν όλα τα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα η μυκονιάτικη αρχιτεκτονική. Στόχος του αρχιτεκτονικού γραφείου ήταν να δημιουργήσει ένα resort που θα είναι ικανό να συνδυάζει το φυσικό και το παραδοσιακό του πλαίσιο, ενώ παράλληλα να εξυπηρετεί τους σκοπούς του με τον καλύτερο τρόπο.

«Λόγω των υψηλών ταχυτήτων ανέμου και της περιεκτικότητας σε αλατόνερο στον αέρα, ο founder ήθελε να ελαχιστοποιήσει τη συνεχή συντήρηση όσο το δυνατόν περισσότερο», εξηγεί η κα Τσολάκη, που ίδρυσε το studio μαζί με τα αδέρφια της Νικόδημο και Κασσάνδρα Τσολάκη. «Έτσι φροντίσαμε τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν να είναι μακράς διάρκειας και ανθεκτικά στους σκληρούς χειμώνες».

Οκτώ από τις δώδεκα σουίτες του ξενοδοχείου στεγάζονται στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο, όπου η καθεμία διαθέτει ιδιωτικό κήπο και πισίνα. Τα υπόλοιπα τέσσερα υπνοδωμάτια στα επάνω επίπεδα έχουν μπαλκόνια με μοναδική θέα που εκτείνεται ως εκεί που βλέπει το μάτι. Για να ενισχύσει περαιτέρω τη σύνδεση με το τοπίο, οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν φυσικά υλικά όπως τραβερτίνη, σχιστόλιθο, λιθόστρωτα μονοπάτια, ξύλο ιρόκο και μπρούτζο στο εσωτερικό, ενώ η οροφή του κεντρικού καθιστικού είναι κατασκευασμένη από στρώματα αποφλοιωμένης φυσικής ιτιάς.

3-JTCfb.jpg

Μια αίσθηση γαλήνης κυριαρχεί στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ενώ η μινιμαλιστική προσέγγιση στη διακόσμηση συνδυάζεται μοναδικά με τον περιβάλλοντα χώρο. Το ξύλο και το πράσινο της φύσης κυριαρχούν ενώ τα bohemian vibes και τα χρώματα της πέτρας και της άμμου αποτελούν την κατάλληλη επιλογή για το interior design του. Πρόκειται πραγματικά για ένα ησυχαστήριο στο πιο κοσμοπολίτικο νησί της χώρας μας.

Ανατρέξτε στη gallery για περισσότερες φωτογραφίες του resort! 

Φωτογραφίες: Andreas Bekas και Kyriakos Tsolakis Architects.