fbpixel

Search icon
Search
DESIGN NEWS

Loft project

INTERIORS

Loft project

Τα αυθεντικά lofts δημιουργήθηκαν σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες σε βιομηχανικές περιοχές και τα περισσότερα είχαν αδρούς τοίχους από τούβλα και εκτεθειμένα ξύλινα δοκάρια. Αρχικά, τα χρησιμοποίησαν καλλιτέχνες σαν live-in studios αφού τα ψηλά παράθυρα τους εξασφάλιζαν άπλετο φως και οι μεγάλοι χώροι χωρίς χωρίσματα τους επέτρεπαν να δουλεύουν έργα ή γλυπτά μεγάλων διαστάσεων. Ήταν ακόμη και αρκετά οικονομικά. Σήμερα, lofts χαρακτηρίζονται τα ψηλοτάβανα διαμερίσματα που νεαροί επαγγελματίες γεμίζουν με ακριβά έπιπλα κι έχουν άνετο χώρο για parties.

Στην περίπτωση αυτή, οι αρχιτέκτονες του esestudio Aaron Ritenour και Σωτήρης Μάλλας διαμόρφωσαν έτσι το loft ώστε ο χώρος εργασίας να έχει ξεχωριστή είσοδο από το ασανσέρ και τη σκάλα και να περιβάλλεται από μια ειδική μεταλλική κατασκευή με αμμοβολημένο τζάμι. Η τραπεζαρία και η κουζίνα στη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιούνται σαν τραπέζι συνεδριάσεων και χώρος παρασκευής καφέ και snacks αντίστοιχα. Η περιοχή ύπνου έχει νοτιοδυτικό προσανατολισμό και διαχωρίζεται από τον υπόλοιπο με μια σειρά από κολόνες μπετόν. Ο χώρος ήταν πρώην αποθήκη, γεμάτος πλακάκια, τουαλέτες και σωλήνες ύδρευσης, και το master bedroom ήταν το λογιστήριο. Είχε χαμηλή οροφή με λευκό stucco, το οποίο όταν αφαιρέθηκε αποκαλύφθηκε μια υπέροχη οροφή από μπετόν που έγινε βασικό στοιχείο του χώρου. Κάποια από τα παράθυρα καλύφθηκαν με ξύλινες shoji περσίδες και κάποια με μπλε κεραμικά panels. To κλιμακοστάσιο καλύφθηκε με μεγάλα συμπαγή ξύλινα δοκάρια και τα πατώματα μ' έναν συνδυασμό από τρία πλακίδια, ενώ επιλέχθηκε ξύλο βαλανιδιάς στο καθιστικό. Η μεγάλη βιβλιοθήκη κατασκευάστηκε με τα ίδια απλά ξύλινα πάνελ και η πλάτη της ντύθηκε με κόκκινα κεραμικά πλακίδια, ενώ το κεντρικό στοιχείο-νησίδα της κουζίνας επενδύθηκε όλο με μαύρο πλακίδιο μωσαϊκού. Ο φωτισμός με Led σε spot lights συμπλήρωσε το χώρο χωρίς ιδιαίτερο ειδικό σχεδιασμό. Η αίσθηση είναι ενός βιομηχανικού χώρου με οροφή από μπετόν, αδρό άβαφο ξύλο και μεταλλικά χωρίσματα, οι ξύλινες περσίδες, που είναι επίσης από άβαφο ξύλο, προσθέτουν το ιαπωνικό στοιχείο, και το ενυδρείο είναι feng shui. Τα νέα πλακίδια που τοποθετήθηκαν στην κουζίνα είναι ιδιαίτερα λαμπερά, ενώ στον εξωτερικό χώρο της πέργκολας, πάνω από την πισίνα, χρησιμοποιήθηκαν τρισδιάστατα blocks σε μπλε και κόκκινο, τα οποία λειτουργούν σαν πολύ ιδιαίτερα διαχωριστικά και σκίαστρα ταυτόχρονα.

Όλα αυτά σε συνεργασία των αρχιτεκτόνων με τον Νίκο Πατήρη, που χρησιμοποιεί το χώρο και διαθέτει και showroom με υλικά κατασκευής στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ

GLOW LOVES

Τα μυστικά του makeup artist της Gigi Hadid
BEAUTY PEOPLE

Τα μυστικά του makeup artist της Gigi Hadid

|Icon12 photos