fbpixel

Search icon
Search
Live your myth in Greece: 6+1 must-visit παραλίες στις Κυκλάδες που πρέπει να επισκεφθείτε
TRAVEL

Live your myth in Greece: 6+1 must-visit παραλίες στις Κυκλάδες που πρέπει να επισκεφθείτε

Ειδυλλιακά τοπία, καταγάλανα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές


Κάθε καλοκαίρι, η Ελλάδα φοράει τα καλά της κι υποδέχεται ανθρώπους που ταξιδεύουν σε αυτήν από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η χώρα μας διαθέτει αμέτρητους προορισμούς κι ειδυλλιακά μέρη, που προσφέρονται για τις πιο μαγικές summer vacations, αλλά κι εντυπωσιακές παραλίες με καταγάλανα νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές. Εμείς κάνουμε focus στις Κυκλάδες, που θεωρούνται must-visit αυτή την περίοδο και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες των πιο hot νησιών. Ετοιμάστε την travel list σας και κρατήστε σημειώσεις.

Η Ελλάδα στα καλύτερά της!

Γάλα, Κουφονήσια

665faa71-2407-4c84-bc89-604ef15f4c00.jpeg

Πρόκειται για έναν από τους πιο μαγευτικούς destinations των Μικρών Κυκλάδων, που ξεχωρίζει για τα παραδεισένια νερά και τα μαγευτικά φυσικά τοπία του. Τα Κουφονήσια, συνιστούν ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν να εξερευνούν παραλίες με εξωτική ομορφιά και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Ουσιαστικά, αποτελούνται από ένα σύμπλεγμα δύο νησιών, του «Πάνω» και του «Κάτω» Κουφονησίου, με το πρώτο, να είναι ο πιο δημοφιλής και κοσμοπολίτικος προορισμός, ενώ ο δεύτερος, είναι αρκετά απομονωμένος και ξεχωρίζει για την άγρια ομορφιά του. Αν βρεθείτε στα Κουφονήσια, πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε την πολύ μικρή, αλλά εντυπωσιακά όμορφη, παραλία Γάλα, που θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας. Τα αμέτρητα, μικρά βότσαλα και το μοναδικό χρώμα των νερών της, από όπου πήρε και το όνομά της, αλλά και το γεγονός ότι έχει σχηματιστεί από ένα περάσμα στους βράχους, από το οποίο εισέρχεται η θάλασσα, συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό που παραπέμπει σε εξωτικά μέρη, που συνήθως θαυμάζουμε μέσα από τα social media.

Μούρος, Αμοργός

bec96a7d-5dce-4e90-a491-4388bc014857.jpeg

Η Αμοργός, είναι γνωστή για το απέραντο γαλάζιο που την περιβάλλει και θεωρείται δικαίως ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς των Κυκλάδων, καθώς συνδυάζει τη χαλάρωση, με τις δραστηριότητες στη φύση και σε μαγικά τοπία. Το νησί αυτό έχει μία ιδιαίτερη ενέργεια, μία πολύ ξεχωριστή ομορφιά και χαλαρωτικά vibes. Με λίγα λόγια, θεωρείται must-visit για πολλούς διαφορετικούς λόγους κι αν αυτό που ζητάτε από τις διακοπές σας είναι ατελείωτες βουτιές στα καταγάλανα νερά, βόλτες σε μικρά, γραφικά χωριά με θέα που κόβει την ανάσα και μοναδικές, παραδοσιακές γεύσεις, θα το λατρέψετε. Φυσικά, η παραλία Μούρος θα πρέπει να βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα σας, καθώς για τους ντόπιους, αποτελεί μία από τις πιο όμορφες συνολικά του νησιού, που είναι γνωστή για τον υπέροχο βυθό της και το βραχώδες τοπίο. Η πρόσβαση γίνεται από ένα μονοπάτι κι η θέα που θα αντικρίσετε φτάνοντας στην παραλία, σίγουρα θα σας αποζημιώσει.

Αλυκή, Κύθνος

7e355a8b-fa09-453a-b3de-2302596a9682.jpeg
Αν υπάρχει ένα νησί στις Κυκλάδες, που ενδεχομένως δεν έχει πάρει τη λάμψη που του αξίζει, αυτή είναι η Κύθνος. Πρόκειται για ένα απίστευτα όμορφο μέρος, που διαθέτει πραγματικά εντυπωσιακές παραλίες και γραφικούς οικισμούς κι αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η ηρεμία που προσφέρει στους ταξιδιώτες. Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια την επιλέγουν πολλοί για τις διακοπές τους, η Κύθνος έχει καταφέρει να κρατήσει αναλλοίωτο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα κι είναι ιδανική για το πιο top χαλαρωτικές διακοπές, ενώ αν είστε λάτρεις της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής θα σας κερδίσει από το πρώτο λεπτό! Το μικρό, αυτό, διαμάντι των Κυκλάδων έχει να προσφέρει πολλές, διαφορετικές παραλίες, όμως, αυτή που ξεχωρίζει είναι η Αλυκή. Πρόκειται για μία ερημική παραλία με γαλαζοπράσινα νερά, που προσφέρεται για απομόνωση κι αναζωογόνηση μακριά από όλους κι από όλα. Είναι προσβάσιμη από έναν δύσβατο χωματόδρομο, αλλά αυτό δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σας εμποδίσει από το να την επισκεφθείτε.

Λιβαδάκι, Φολέγανδρος

d0c9d0af-18fa-495d-a821-3d09ffd9b7af.jpeg
Η Φολέγανδρος μαγνητίζει και φέτος τα βλέμματα και κλέβει την παράσταση με την άγρια ομορφιά και τις πανέμορφες παραλίες της. Το μικρό κι άκρως γοητευτικό νησί των Κυκλάδων προσφέρεται για ξεκούραστες διακοπές και καταφέρνει να σαγηνεύσει όσους βρίσκονται σε αυτό, με τα υπέροχα τοπία, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα πλακόστρωτα καλντερίμια, ενώ σαν bonus, έχει να προσφέρει πεντανόστιμες γεύσεις και γαστρονομικά ταξίδια, που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις. Η Χώρα του νησιού δε θεωρείται τυχαία μία από τις πιο όμορφες και γραφικές στις Κυκλάδες και κάθε χρόνο, καταφθάνουν σε αυτήν άνθρωποι από κάθε μέρος του κόσμου, προκειμένου να τη θαυμάσουν από κοντά. Πάνω από όλα όμως, για τους λάτρεις της ηρεμίας και της απομόνωσης, η παραλία Λιβαδάκι θεωρείται must-visit! Η ψιλή χρυσαφένια άμμος, τα επιβλητικά βράχια και τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν ένα πολύ ιδιαίτερο σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην καρδιά και το μυαλό σας.

Λιβάδι, Δονούσα

c66a0eeb-bb88-4313-966e-6685c9361919.jpeg

Θέλετε να μείνετε μακριά από τις πιο basic επιλογές και να δημιουργήσετε μοναδικές αναμνήσεις σε ένα πανέμορφο νησί των Μικρών Κυκλάδων; Η σαγηνευτική, Δονούσα είναι αυτό ακριβώς που ψάχνετε και θα σας κάνει να την ερωτευτείτε με τα καταγάλανα νερά και τα τοπία που κόβουν την ανάσα. Οι διακοπές στη Δονούσα είναι -από μόνες τους- μια μοναδική εμπειρία. Το μικρό αυτό, αλλά αξιολάτρευτο νησί, βρίσκεται στα ανατολικά των Κυκλάδων κι έχει να προσφέρει πολλά, σε όσους θέλουν να το εξερευνήσουν. Είναι ιδανική για περπάτημα κι ουσιαστικά, αποτελείται από πέντε σηματοδοτημένα μονοπάτια που ενώνουν τους οικισμούς, με τη μεγαλύτερη διαδρομή να διαρκεί περίπου 1,5 ώρα. Όσο για τις παραλίες της; Σε περίπτωση που θέλετε να κολυμπήσετε σε γαλάζια, δροσερά νερά, τότε θα λατρέψετε το Λιβάδι. Η παραλία είναι προσβάσιμη είτε με τα πόδια, ακολουθώντας το μονοπάτι, είτε με καΐκι που αναχωρεί από το λιμάνι και από τον Κέδρο. Το πιο πιθανό είναι πως θα συναντήσετε ελάχιστο κόσμο σε αυτήν και θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τον λαμπερό ήλιο και τη θάλασσα, περισσότερο από ποτέ.

Σαρακήνικο, Μήλος

26d9efde-31ac-47a0-85ba-aed32e4e0ae1.jpeg
Η Μήλος βρίσκεται στη νοτιοδυτική άκρη των Κυκλάδων, είναι το πέμπτο σε μέγεθος νησί τους κι έχει σχήμα πετάλου. Όσοι τη γνωρίζουν κι είχαν την ευκαιρία να τη θαυμάσουν από κοντά, μιλούν για το πιο εξωτικό νησί του Αιγαίου και το πιο εντυπωσιακό των Κυκλάδων, με τα ηφαιστειογενή πετρώματα που χαρίζουν στα βράχια κόκκινες, ροζ και πορτοκαλί αποχρώσεις, τα γαλαζοπράσινα νερά και τις σπηλιές που αφηγούνται ιστορίες για πειρατές να της χαρίζουν μία ιδιαίτερη αισθητική. Το νησί αυτό εκπέμπει ερωτισμό και με την απαράμιλλη ομορφιά του, σαγηνεύει αμέσως τους επισκέπτες, που θέλουν συνεχώς να βρεθούν σε αυτό. Η Μήλος διαθέτει αμέτρητες παραλίες, που η καθεμία έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό, αλλά, αναμφίβολα το Σαρακήνικο αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή της bucket-list όσων την επισκέπτονται. Το σεληνιακό τοπίο αυτής της πασίγνωστης παραλίας, με τα τιρκουάζ νερά που περιβάλλονται από λευκά βράχια, θα σας δημιουργήσει μοναδικά συναισθήματα!

Σαούρες, Σίφνος

d39141bf-304e-406a-b7c5-1e430ad02c3b.jpeg
Ένα νησί με διαφορετική ομορφιά, ένα μέρος με ιδιαίτερο χαρακτήρα, η ήρεμη δύναμη των Κυκλάδων. Αυτή είναι η Σίφνος, που φημίζεται για τη γραφική της αρχιτεκτονική και τις πανέμορφες παραλίες της. Θέλετε να απολαύσετε στον απόλυτο βαθμό την ελληνική φιλοξενία, να δοκιμάσετε τις πιο πλούσιες γεύσεις της κυκλαδίτικης και να βουτήξετε σε κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά; Σε αυτή την περίπτωση, θα λατρέψετε την Σίφνο και δε θα θέλετε να φύγετε από αυτήν... Περπατήστε στα γραφικά της σοκάκια, με τη μαγευτική θέα κι αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει κάπου μακριά, σε μέρη που σας χαρίζουν ευτυχία. Ακόμη καλύτερα, για να βιώσετε την ultimate εμπειρία χαλάρωσης και ξεκούρασης μακριά από την πολυκοσμία, επιλέξτε την παραλία Σαούρες για το μπάνιο σας. Πρόκειται για ένα μικρό κολπάκι, που βρίσκεται δίπλα στην Παναγία της Χρυσοπηγής κι έχει γαλαζοπράσινα νερά, βότσαλα και χρυσή άμμο, ενώ την ώρα του ηλιοβασιλέματος αποκτά ένα χρώμα πολύ διαφορετικό και μεταμορφώνεται σε ένα εξωτικό τοπίο. Θα τη λατρέψετε.