fbpixel

Search icon
Search
Τα 6 πιο κοινά λάθη που κάνετε όταν ταξιδεύετε στα ελληνικά νησιά
TRAVEL

Τα 6 πιο κοινά λάθη που κάνετε όταν ταξιδεύετε στα ελληνικά νησιά

Plus, πώς θα τα διορθώσετε ώστε να περάσετε αξέχαστες διακοπές


Καλοκαίρι σημαίνει Ελλάδα και αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να προγραμματίσουμε ένα ταξίδι σε κάποια από τα μαγευτικά νησιά της χώρας μας. Άλλωστε, οι υψηλές θερμοκρασίες μάς έχουν κάνει να αποζητάμε διακοπές πριν καν μπει ο Ιούνιος! Τι γίνεται, όμως, όταν πέφτουμε στην "παγίδα" ορισμένων λαθών, χάρη στα οποία δεν μπορούμε να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές ηρεμίας στον προορισμό που τελικά θα επιλέξουμε; Έχει συμβεί σε όλους μας να μην υπολογίσουμε κάτι σωστά κι εν τέλει τίποτα να μην πάει έτσι όπως το είχαμε ονειρευτεί. Γι' αυτό κι εμείς καταγράψαμε τα πιο κοινά mistakes, που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του πριν κλείσει τις φετινές διακοπές του.

Ακόμη, σας δίνουμε τις λύσεις για να περάσετε τις πιο αξέχαστες summer moments στα νησιά της χώρας μας!

Επιλέγετε τον λάθος προορισμό

Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε νησιά, τα οποία διαφέρουν μεταξύ τους. Δεν είναι όλοι οι προορισμοί για όλα τα γούστα και αυτό ενδεχομένως να το παραμελείτε, διοργανώνοντας διακοπές σε τόπους που τελικά δεν είναι your cup of tea! Άλλα νησιά είναι ιδανικά για ήσυχες, οικογενειακές διακοπές, ενώ κάποια ενδείκνυνται για διασκέδαση, ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων για το island nightlife που προσφέρουν. Φέτος, ανάλογα με το τι ζητάτε από το δικό σας καλοκαίρι, καταλήξτε σε έναν προορισμό που να ανταποκρίνεται όσο γίνεται περισσότερο στο δικό σας lifestyle και τις ανάγκες. Εάν ταξιδέψετε με τον σύντροφό σας, επιλέξτε ένα νησί όπως η ρομαντική Σαντορίνη ή η Μήλος, ενώ για party στιγμές με την παρέα σας κατευθυνθείτε στη Μύκονο ή στην Ίο. Για family moments, η Τίνος, η Χίος ή η Κρήτη είναι ό,τι πρέπει!

shutterstock-1329907514.jpg
Ίος

Διαλέγετε «ακατάλληλη» εποχή

Όπως στον προορισμό στον οποίο θα καταλήξετε, έτσι και στην επιλογή της εποχής που θα ταξιδέψετε, υπάρχουν κάποια standars που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. Όλα εξαρτώνται από το τι θέλετε να βιώσετε και πώς ακριβώς οραματίζεστε τις διακοπές σας. Εάν, για παράδειγμα, θέλετε να ταξιδέψετε στη Μύκονο και θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία, μια επίσκεψη την άνοιξη είναι η πιο ιδανική για εσάς. Αντίστοιχα, νησιά διάσημα για τις γραφικές παραλίες τους, όπως η Μήλος και τα Κύθηρα, είναι υπέροχα μέρη για να πάτε το φθινόπωρο, όταν η θάλασσα είναι ακόμη ζεστή, αλλά ο τουρισμός αρχίζει να μειώνεται. Φυσικά, θα γνωρίζετε πως την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου -και γενικότερα σχεδόν όλο τον Αύγουστο- τα περισσότερα νησιά είναι γεμάτα κόσμο.

Δε δοκιμάζετε τα τοπικά πιάτα

Διακοπές δεν είναι μόνο οι στιγμές χαλάρωσης και οι βουτιές στην παραλία. Είναι και οι γεύσεις που οφείλει κανείς να δοκιμάσει, ώστε να γίνει κατά κάποιον τρόπο «ένα» με τον τόπο. Δε χρειάζεται να περιορίζεστε στις επιλογές ενός ξενοδοχείου ή να επιλέγετε πολυτελή, gourmet εστιατόρια ή και fast food. Στις επόμενες διακοπές σας φροντίστε να δώσετε μια ευκαιρία στα πιάτα που προσφέρουν τα τοπικά ταβερνάκια, καθώς και δοκιμάστε τοπικά προϊόντα που δε θα βρείτε πουθενά αλλού.

shutterstock-150600884.jpg
Κρήτη

Περνάτε τον περισσότερο χρόνο μέσα σε ένα ξενοδοχείο

Είναι αλήθεια πως τα ξενοδοχεία μπορούν να προσφέρουν μια all inclusive εμπειρία διαμονής στους επισκέπτες τους, γεγονός που σας κάνει να περνάτε σχεδόν όλη την ημέρα στις εγκαταστάσεις του. Ωστόσο, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να εξερευνήσετε τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά και τη γοητεία του νησιού που θα επιλέξετε και να αφεθείτε στην αυθεντική αύρα του τόπου. Plus, εάν αγαπάτε την τέχνη, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, κάτι που δεν μπορεί να σας προσφέρει η παραμονή σας στο resort που θα επιλέξετε.

Αφιερώνετε πολύ χρόνο στις φωτογραφίες για τα social media

Όλοι μας λίγο-πολύ είμαστε «θύματα» των social media, θέλοντας συνεχώς να μοιραζόμαστε με τους followers μας τις προσωπικές μας στιγμές - πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε σε ένα όμορφο location. Ωστόσο, αυτό μπορεί να γίνει κι ένας από τους λόγος που δεν απολαμβάνουμε όσο θα θέλαμε τις διακοπές μας. Εάν το κάνετε κι εσείς κι αν είστε από αυτούς που θέλουν να απαθανατίζουν κάθε τους υπέροχη στιγμή, καλό είναι φέτος να αφήσετε για λίγο στην άκρη το κινητό σας και να φροντίσετε να ζήσετε πραγματικά το κάθε λεπτό, χωρίς το μυαλό σας να είναι στα likes που θα συγκεντρώσει κάποιο πιθανό post. Πιστέψτε μας, θα χαρείτε πολύ περισσότερο τις διακοπές σας!

280762882-487096646433879-3187634258195948522-n.jpg
Σαντορίνη | Image source: @bei.bei.wei

Προτιμάτε τα λάθος σουβενίρ

Είναι κάτι σαν παράδοση το να αγοράζουμε ως δώρο για τους αγαπημένους μας κάποιο μαγνητάκι από το νησί των διακοπών μας. Το μυαλό μας, συνήθως, περιορίζεται σε αυτήν την ιδέα, χωρίς να σκεφτόμαστε μια άλλη πιο ενδιαφέρουσα επιλογή. Θα το έχετε παρατηρήσει κι εσείς! Παρόλα αυτά, εάν θέλετε να κάνετε τη διαφορά, υπάρχουν τόσες πολλές εναλλακτικές λύσεις, που ενδεχομένως θα είναι και πιο χρήσιμες. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε κάποιο τοπικό γλύκισμα, ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό για το σπίτι, κάποιο άρωμα που θα κλείνει στο μπουκάλι του όλες τις μυρωδιές του τόπου, ένα κερί ή ένα handmade αξεσουάρ από ντόπιους τεχνίτες.

Let the summer begin!