fbpixel

Search icon
Search
Λεία ίσια μαλλιά: Έχουμε όλα τα tricks για να τα πετύχετε
HAIR & NAILS

Λεία ίσια μαλλιά: Έχουμε όλα τα tricks για να τα πετύχετε

Αποκτήστε τα για τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις


Τα τελευταία χρόνια, το επίπεδο σίδερο έγινε απαραίτητο στοιχείο σε σχεδόν κάθε εργαλειοθήκη περιποίησης μαλλιών. Από τα ίσια μαλλιά της Britney Spears του χθες μέχρι το κομψό bob της Lucy Hale του σήμερα, τα σούπερ ίσια μαλλιά φαίνεται να είναι πάντα στην μόδα. Αυτό που φυσικά τα κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι πως είναι εφικτό να γίνουν στο σπίτι, χωρίς να επισκεφτείτε το αγαπημένο σας κομμωτήριο. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή, προστασία και καλή διάθεση για να δημιουργήσετε το πιο εντυπωσιακό look.

Παρακάτω θα βρείτε όλα τα απαραίτητα βήματα.
straight-hair.jpg


Στεγνώστε με κρύο αέρα

Εάν έχετε ήδη κατακτήσει τα ίσια και κομψά μαλλιά με το κλασικό «blowout», μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αλλάξετε ελαφρώς τη μέθοδο σας με εκρήξεις δροσερού αέρα. Αφού αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους περίπου κατά τα τρία τέταρτα, χωρίστε τα μαλλιά σας σε τμήματα όπως θα κάνατε συνήθως. Χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση "cool" στο πιστολάκι σας και βεβαιωθείτε ότι το πιστολάκι σας κινείται συνεχώς από τη ρίζα στην άκρη. Κρατήστε το πιστολάκι περίπου 10 εκατοστά μακριά από τα μαλλιά σας όσο τα στεγνώνετε. 

Τυλίξτε τα μαλλιά σας

Το τύλιγμα μαλλιών είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να αποκτήσετε ίσια μαλλιά χωρίς θερμικό styling, αλλά δεν ξέρουν όλοι πώς να το κάνουν αποτελεσματικά. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά μαθήματα περιτυλίγματος μαλλιών στο YouTube που απευθύνονται σε σχεδόν κάθε τύπο μαλλιών. Ενώ υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι για διαφορετικές υφές και μήκη μαλλιών, τα βασικά είναι σχεδόν τα ίδια. Θα χρειαστείτε μακριά πιαστράκια καθώς και ένα σατέν φουλάρι ή τουρμπάνι «περιτυλίγματος μαλλιών». Για να τυλίξετε τα μαλλιά, διαχωρίστε το επάνω τμήμα σας και χρησιμοποιήστε μια χτένα με λεπτά δόντια για να τα χτενίσετε. Κρατώντας τα μαλλιά τεντωμένα, φέρτε τα στην αντίθετη πλευρά του κεφαλιού σας από όπου πέφτουν φυσικά και καρφώστε τα σφιχτά στο πλάι του κεφαλιού σας. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε αυτήν τη μέθοδο για κάθε τμήμα των μαλλιών σας και να ασφαλίσετε με ένα τουρμπάνι μαλλιών πριν πάτε για ύπνο το βράδυ.

 Smooth effect

Smooth effect

Cocomino Marula Cream Conditioner, Drunk Elephant, Sephora

BUY ME
 All you need

All you need

Smooth Infusion Naturally Straight, Aveda , Attica

BUY ME
 Pro results

Pro results

Taming Elixir Serum Styling, Sebastian Professional, Hondos Center

BUY ME

Χρησιμοποιήστε προϊόντα που προορίζονται για ίσιωμα μαλλιών

Υπάρχουν σαμπουάν, κοντίσιονερ, leave-in μαλακτικά προϊόντα και σχεδόν οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε που στοχεύουν σε ένα λείο αποτέλεσμα. Ο πειραματισμός με προϊόντα που προορίζονται για ίσια μαλλιά ή που προορίζονται να κάνουν τα μαλλιά σας πιο εύκολα στο χτένισμα, θα μπορούσε να είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Οι εξομαλυντικοί οροί και τα μαλακτικά με σπρέι γεμάτα κερατίνη μπορούν να επικαλύψουν τα μαλλιά σας, να τα βαρύνουν και να χαλαρώσουν τις μπούκλες σας.

Κοιμηθείτε με τα μαλλιά σας βρεγμένα

Δοκιμάστε να κοιμηθείτε με βρεγμένα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε μια λωρίδα μαλλιών για να δέσετε μια χαλαρή αλογοουρά στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας και, στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα σχήμα κότσου τυλίγοντας τα μαλλιά σας γύρω από αυτήν την αλογοουρά και στερεώνοντας τα με ένα επιπλέον δέσιμο. Εάν κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά, μπορείτε να σκεφτείτε να αγοράσετε μια σατέν μαξιλαροθήκη. Αυτό θα μειώσει την τριβή στα μαλλιά που μπορεί να συμβεί ενώ κοιμάστε, δίνοντας στα μαλλιά σας πιο ίσια εμφάνιση μόλις τα αφήσετε χαλαρά το πρωί.

straight-hair.jpg

Δοκιμάστε μια μάσκα μαλλιών

Μπορείτε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας σε βάθος με μια μάσκα μαλλιών DIY για να τους δώσετε πιο λαμπερή και ίσια εμφάνιση. Οι μάσκες μαλλιών που προορίζονται για την αποκατάσταση της πρωτεΐνης στα μαλλιά θα μπορούσαν να κάνουν τα σγουρά μαλλιά να φαίνονται πιο χαλαρά. Δοκιμάστε μια μάσκα μαλλιών που χρησιμοποιεί ωμό αυγό, μέλι manuka ή αβοκάντο για ένα βαθύ μαλακτικό αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ζεστό λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο ως θεραπείες με ζεστό λάδι για να εμποτίσετε και να ενισχύσετε τα σγουρά μαλλιά.