fbpixel

Search icon
Search
LFW Beauty Report: Όσα ξεχωρίσαμε από τα looks της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου
EDITORS' CHOICE

LFW Beauty Report: Όσα ξεχωρίσαμε από τα looks της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου

Τα makeup looks & τα hairstyles που έχουν την προσοχή μας


Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου μπορεί να πραγματοποιήθηκε υπό διαφορετικές συνθήκες λόγω της πανδημίας αλλά οι εμφανίσεις που είδαμε, καθώς και τα looks που ξεχώρισαν, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης από τους απανταχού fashionistas και πηγή έμπνευσης για εμάς. Στο επίκεντρο των σχολιασμών, όμως, βρέθηκαν και τα beauty looks που παρατηρήσαμε στα μοντέλα και συγκέντρωσαν σίγουρα αμέτρητα θετικά σχόλια, ενώ τα βλέπουμε στα social media ξανά και ξανά. Από απλά, κλασικά και διαχρονικά με vintage διάθεση μέχρι λαμπερά και extravagant, η φαντασία των επίδοξων makeup artists και hairstylists κάλπασε, χαρίζοντάς μας απίστευτες ιδέες για τις spring/summer 2021 εμφανίσεις μας.

Πάνω από τα εντυπωσιακά φορέματα, τα αντρόγυνου στιλ κοστούμια και τα fashion forward αξεσουάρ, υπήρχαν μυριάδες beauty ideas ιδανικές για να συνθέσουν το απόλυτο moodboard για τα μελλοντικά μας outfits. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από τα makeups & hairstyles που κέρδισαν τις εντυπώσεις μας και σας τα παρουσιάζουμε, για να γεμίσετε από εικόνες απαράμιλλου στιλ και φινέτσας! Είναι ονειρεμένα...

Toga

toga.jpg
Courtesy of Toga

Ο οίκος χαρακτηρίστηκε για τις εκκεντρικές δημιουργίες του και τα αέρινα υφάσματα που είναι ιδανικά για τη σύγχρονη γυναίκα, αλλά και για κάθε ανατρεπτική προσωπικότητα που επιθυμεί να κάνει statement εμφανίσεις. Το ίδιο statement υπήρξε και το μακιγιάζ, το οποίο διακατεχόταν από δραματικά eye looks με παχιές γραμμές μαύρου eyeliner, το οποίο μάλιστα έφτανε μέχρι και το κινητό βλέφαρο λειτουργώντας σαν σκιά. Μια νέα πρόταση για τον χώρο της ομορφιάς, που οι απανταχού beauty gurus και makeu artists θα υιοθετήσουν ασυζητητί.


Erdem

erdem-photo.jpg
Image Source: Courtesy of Erdem


Μπορεί το φυσικό μακιγιάζ να αποτελεί τεράστια τάση τον τελευταίο χρόνο συστήνοντας νέα πρότυπα, πιο φρέσκα και νεανικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το no makeup makep παραμένει στάσιμο. Ο οίκος Erdem αποφάσισε να παραλλάξει την εκδοχή του natural μακιγιάζ κάνοντας πιο ροδαλά τα μάγουλα με ένα ροζ ρουζ που προσφέρει ένα χρώμα υγείας στα cheekbones. Μια χρωματική πινελιά που ταιριάζει σε κάθε τόνο επιδερμίδας, από τον πιο ανοιχτό μέχρι τον πιο σκούρο.Φυσικά, λατρέψαμε τα ρομαντικά headbands σε λευκές αποχρώσεις που ολοκληρώνουν τέλεια τα looks. 

Victoria Beckham

vb-MRkPs.jpg
Image Source: Andrew Vowles

Από την άλλη, η Victoria Beckham παραμένει πιστή στο απόλυτα natural μακιγιάζ χωρίς παραλλαγές, κάτι που διαπιστώσαμε στο Spring/Summer 2021 show της παρουσία της οικογένειάς της. Τα μοντέλα έφεραν αλαβάστρινες επιδερμίδες, με διακριτικές λάμψεις και χείλη στις αποχρώσεις του nude και του πιο ροζ, αρκετά κοντά στο φυσικό χρώμα των χειλιών. Όσον αφορά τα μαλλιά, τα χτενίσματα που επιλέχθηκαν ήταν αρκετά απλά και ανεπιτήδευτα τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο πως δε χρειάζονται πολλά πολλά για να είναι μια γυναίκα stylish και κομψή. 

Emilia Wickstead

119778770-2773525732974726-7286086344894925208-n.jpg
Image Source: @emiliawickstead

Στον συγκεκριμένο οίκο το ενδιαφέρον μονοπώλησαν τα χτενίσματα που δημιουργήθηκαν στα μοντέλα, με τη χωρίστρα στο πλάι. Plus, το sleek & straight αποτέλεσμα στα μαλλιά ήταν άλλο ένα σήμα κατατεθέν του brand που θέλησε να συστήσει μια πιο clean cut φιλοσοφία στα χτενίσματα. Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα χαμηλά και αυστηρά σινιόν ή αλογοουρές που ταίριαζαν απόλυτα με τα κομψά midi φορέματα και κοστούμια. 

Molly Goddard

119800700-178971623683755-5953691579279581987-n.jpg

Image Source: @dhpr_london

Τα κόκκινα χείλη απ' ό,τι φαίνεται δε θα φύγουν ποτέ από το προσκήνιο με τον οίκο Molly Goddard να τα παρουσιάζει σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε look του spring/summer 2021 show του. Φυσικές βάσεις στο πρόσωπο, ανεπαίσθητες γήινες αποχρώσεις στα βλέφαρα, διακριτικό ρουζ, σχεδόν ανύπαρκτο, και φυσικά red lips να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, ήταν η πρόταση του οίκου στο κομμάτι του μακιγιάζ. Ένα makeup που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. 

Rixo

rixo.jpg
Image Source: Courtesy of Rixo

Η ασημένια σκιά στα μάτια είναι από τις αποχρώσεις που σίγουρα δεν περιμένουμε να δούμε στις τάσεις του μακιγιάζ για την άνοιξη/καλοκαίρι, αφού την έχουμε συνδυάσει με πιο γιορτινές περιόδους. Ωστόσο, ο οίκος Rixo αποφάσισε να εισάγει ένα νέο beauty trend που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των beautistas ξεφεύγοντας από τις συνηθισμένες νόρμες στο makeup. Για να υποστηρίξετε αυτό το μακιγιάζ, φροντίστε απλώς το υπόλοιπο πρόσωπο να διατηρεί μια «ησυχία». 

Burberry

erdem.jpg
Image Source: Courtesy of Burberry

Σε αντίθεση με την Emilia Wickstead, στον οίκο Burberry η χωρίστρα βρισκόταν στο κέντρο των μαλλιών δημιουργώντας πιο αυστηρές γραμμές στα hairstyles που επιλέχθηκαν. Παράλληλα, το ίδιο αυστηρό ήταν και το μακιγιάζ, το οποίο πρότεινε μεν το φυσικό makeup, αλλά ταυτόχρονα τόνιζε τα ζυγωματικά των προσώπων των μοντέλων επαναφέροντας το contouring, το οποίο είχε πάρει την κατιούσα το τελευταίο διάστημα. 

Κεντρική φωτογραφία: Erdem, NARS Cosmetics