fbpixel

Search icon
Search
Let's get fit: 6 ασκήσεις για ενδυνάμωση χεριών και πλάτης χωρίς βάρη
WELLNESS

Let's get fit: 6 ασκήσεις για ενδυνάμωση χεριών και πλάτης χωρίς βάρη

Δείτε θεαματικά αποτελέσματα χωρίς να σηκώσετε ούτε ένα κιλό!


Αν δεν σας είναι καθόλου ευχάριστο να σηκώνετε βάρη, αλλά θέλετε να τονώσετε τα χέρια και την πλάτη σας εμείς σας έχουμε την λύση. Ήρθε η ώρα να μπείτε σε πρόγραμμα ακολουθώντας τις 6 παρακάτω ασκήσεις που θα σας χαρίσουν το σώμα των ονείρων σας, χωρίς να χρειαστεί να σηκώσετε ούτε ένα κιλό. Ωστόσο, για εκείνες που θέλουν να πάνε την προπόνηση τους ένα βήμα παρακάτω, πρέπει να αναφέρουμε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαράκια ή ακόμα και λάστιχα για να κάνετε τις ασκήσεις λίγο πιο δύσκολες, θέτοντας συνεχώς νέες προκλήσεις στον εαυτό σας. Τι λέτε, ξεκινάμε;

Κάμψεις

Ήρθε η ώρα να πάμε στον...στρατό. Κάπως έτσι θα νιώσουμε με την συγκεκριμένη άσκηση. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πραγματοποιήσουμε τις κλασσικές και πολυαγαπημένες κάμψεις των ανδρών, αυτή τη φορά σε μια πιο light εκδοχή. Καθίστε, λοιπόν, στα γόνατα και αφήστε την “μαγεία” της βαρύτητας και του σωματικού σας βάρους να κάνουν την δουλειά τους.

shutterstock-1681327432.jpg

Glute Bridges

Γνωστή και ως “πυελική γέφυρα” η άσκηση αυτή θα ενδυναμώσει τόσο τους γλουτούς, όσο και την πλάτη σας. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ξαπλώστε στο mat σας ανασηκώστε τη λεκάνη σας και κινητοποιήστε όλους τους μυς στα πόδια και στον κορμό. Προσπαθήστε να κρατηθείτε στο ίδιο σημείο για περίπου 45 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε ξανά.

Burpees

Αν γυμνάζεστε για αρκετό καιρό, τότε σίγουρα την έχετε συναντήσει. Τα burpees είναι ευχή και κατάρα για τους αθλούμενους, όμως το μόνο βέβαιο είναι πως χαρίζουν αψεγάδιαστο κορμί. Έτσι, εκτός από την ενδυνάμωση των χεριών, θα τονώσετε όλα τα μέρη του σώματος σας, θα κάψετε λίπος, αρκετές θερμίδες και θα εκτοξεύσετε τον μεταβολισμό, αλλά και την καρδιαγγειακή σας αντοχή.

Κυκλικές ασκήσεις και ψαλιδάκια

Σταθείτε όρθια έχοντας τα χέρια σας τεντωμένα πλάι στο σώμα σας. Τεντώστε τα και ξεκινήστε να τα στριφογυρίζετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Πραγματοποιήστε αυτή την άσκηση για 40 δευτερόλεπτα στην εκάστοτε κατεύθυνση. Μετά από αυτό φέρτε τα χέρια μπροστά στο σώμα σας σχηματίζοντας ένα Χ κάνοντας 20 τέτοιες επαναλήψεις.

shutterstock-1771631639.jpg

Άσκηση με καρέκλα

Αυτή η άσκηση είναι, ίσως, λίγο πιο δύσκολη από τις υπόλοιπες. Χρησιμοποιήστε μια αρκετά σταθερή καρέκλα και βάλτε την να ακουμπάει στον τοίχο. Βάλτε τα χέρια σας στο μπροστινό της μέρος, έχοντας τα πόδια λυγισμένα, ενώ η πλάτη σας βρίσκεται κοντά σε αυτήν. Κάντε 15 βυθίσεις ή παραμείνετε στο ίδιο σημείο για όση περισσότερο ώρα μπορείτε και επαναλάβετε ξανά.

Mermaid pose

Ξαπλώστε στην αριστερή πλευρά έχοντας τα γόνατα σας ελαφρώς λυγισμένα. Ακουμπήστε το αριστερό σας χέρι στον δεξί ώμο, έχοντας την δεξιά σας παλάμη στο πάτωμα. Έπειτα, προσπαθήστε να ανασηκώσετε το σώμα σας όσο πιο ψηλά μπορείτε. Πραγματοποιήστε 20 επαναλήψεις στην κάθε μεριά.

Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε βάρη στις προπονήσεις μας για να ενδυναμώσουμε το σώμα μας. Ειδικά, αν είστε αρχάριες τότε προτιμήστε να γυμνάζεστε μόνο με τη συμβολή της βαρύτητας και του σωματικού σας βάρους και να είστε σίγουρες πως αυτή είναι μια πολύ καλή αρχή, καθώς θα δείτε σίγουρα θεαματικά αποτελέσματα.

Beach body process...