fbpixel

Search icon
Search
Lesante Cape: Το νέο «κόσμημα» της Ζακύνθου προσφέρει αυθεντική φιλοξενία 5 αστέρων
TRAVEL

Lesante Cape: Το νέο «κόσμημα» της Ζακύνθου προσφέρει αυθεντική φιλοξενία 5 αστέρων

Το luxurious resort μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε την αριστοκρατική κληρονομιά του νησιού


Στον παραδοσιακό οικισμό Ακρωτήρι της Ζακύνθου και μόλις δύο χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, ξεπροβάλλει μια πεντάστερη όαση υψηλού κάλους. Σε αυτήν τη γοητευτική, και γεμάτη με φυσικές ομορφιές, τοποθεσία, στην οποία δέσποζαν τα αρχοντικά των ευγενών της περιοχής, το exclusive resort, Lesante Cape, ξεχωρίζει χάρη στην προσωπική του υπογραφή στο θαλασσινό τοπίο. Το luxurious καταφύγιο άνοιξε τις πόρτες του φέτος το καλοκαίρι και μας προσκαλεί σε μια μοναδική εξερεύνηση της εκλεπτυσμένης επτανησιακής κουλτούρας. 

lesante-cape-01.jpg
lesante-cape-05.jpg

Ως η τελευταία προσθήκη στo roster της βραβευμένης Lesante Collection, και περήφανο μέλος των Leading Hotels of the World, γνωρίζει άρτια πως να μας εισάγει στην αυθεντική ταυτότητα της ελληνικής φιλοξενίας. Σε αυτόν τον επίγειο, κατάφυτο παράδεισο, κεντρικός άξονας είναι η ηρεμία. Ένα high quality ησυχαστήριο στην κορυφή του λόφου, με πανοραμική θέα στο ατελείωτο γαλάζιο του Ιονίου, πλημμυρίζει από τα γλυκά αρώματα της φύσης που το περιβάλλει. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και σύγχρονη αισθητική γίνονται «ένα» και μας υποδέχονται σε έναν φωτεινό minimal χώρο που αγαπά τα elegant γήινα χρώματα, το ξύλο, την eco - friendly φιλοσοφία και τη μοντέρνα άνεση. 

Ο ορισμός του well - living σε κάθε private δωμάτιο

lesante-cape-07.jpg

Το Lesante Cape μας χαρίζει την κατάλληλη αίσθηση ξεκούρασης που αναζητάμε για το ιδανικό μας καλοκαίρι. Η Μεσόγειος βρίσκεται στο DNA κάθε του χώρου. Πενήντα πέντε ευρύχωρες deluxe σουίτες και δέκα unique βίλες μας προσφέρουν ιδιωτικές στιγμές χαλάρωσης, μέσα από τα υψηλής ποιότητας πακέτα υπηρεσιών. Με προτεραιότητα την θαλπωρή και την αρμονία, κάνει πάντα πράξη το well - living σε κάθε περίσταση της διαμονής μας. Λευκά λινά είδη, μοντέρνες λεπτομέρειες που σέβονται το σχεδιαστικό παρελθόν του νησιού και περίτεχνη διακόσμηση μας συνοδεύουν σε ρομαντικές στιγμές απόλυτης ησυχίας. Στα ιδιωτικά μπαλκόνια, με την εντυπωσιακή θέα προς τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας και την grand κεντρική πισίνα του resort, ο original χαρακτήρας της αναψυχής είναι μονόδρομος. 

Το γαστρονομικό μονοπάτι που μας ταξιδεύει στο αριστοκρατικό παρελθόν

lesante-cape-17.jpg

Το πολυτελές resort επενδύει στην καθημερινή επαφή με τη φύση και την αγνή πρώτη ύλη που αυτή «γεννά». Ο ευλογημένος αυτός τόπος συμβολίζει την ανθρωπιά και την απλότητα, στοιχεία που απεικονίζονται με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο στην γαστρονομική του κουλτούρα. Κάθε πιάτο αποπνέει τον διαχρονικό κοσμοπολίτικο αέρα της Ζακύνθου και μας συνοδεύει σε ένα ξεχωριστό ταξίδι στο γευστικό της παρελθόν. Κάθε στιγμή της ημέρας, μπορούμε να απολαύσουμε την μοναδική αυτή μαγειρική ταυτότητα. 

Μέσα από την δημιουργική φαντασία και δεξιοτεχνία του, ο executive chef, Άγγελος Μπακόπουλος, ένας από τους πιο ταλαντούχους της γενιάς του, διατηρεί με τον πιο ζωντανό τρόπο τις νοστιμιές της τοπικής παράδοσης, τις οποίες παντρεύει με τις δικές του ανατρεπτικές τεχνικές. Ο ίδιος έχει προσδώσει μια σύγχρονη ερμηνεία στην κλασική αγαπημένη συνταγή του «μπουρδέτου», αλλά και στην traditional μαγειρίτσα, πιάτα που ταυτίζονται άρρηκτα με την ιστορία του νησιού, "χτίζοντας" μια ενδιαφέρουσα νόστιμη καινοτομία. 

aggelos-bakopoulos.jpg
Άγγελος Μπακόπουλος
fiore-fine-dining-02.jpg

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που παρουσιάζει βέβαιο ενδιαφέρον είναι η δημιουργία επτά διαφορετικών τμημάτων στο resort που διακρίνονται για την μυρωδιά του νησιώτικου τρόπου ζωής που ορκίζεται στην ιερή κληρονομιά της. Το Μποστάνι, μια βιολογική φάρμα που βρίσκεται στους χώρους του ξενοδοχείου, φέρνει στο προσκήνιο την αυθεντικότητα, προμηθεύοντας όλους τους μοναδικούς γαστρονομικούς προορισμούς του θερέτρου με φρέσκες, αρωματικές πρώτες ύλες, έτοιμες να μετατραπούν σε απολαυστικά πιάτα. Στο Fiore, το fine dining εστιατόριό του, λευκά τραπεζομάντιλα και κρυστάλλινα ποτήρια μας κάνουν την καλύτερη παρέα δίπλα στο αλμυρό ηλιοβασίλεμα, καθώς γνωρίζουμε την γοητευτική απλότητα του νησιού. Στο εστιατόριο Elea, ξεκινάμε την ημέρα μας με το πιο λαχταριστό πρωινό, μέσα από μια σειρά από παραδοσιακά εδέσματα, όπως τα χωριάτικα μπισκότα βουτηγμένα σε γλυκό, σκούρο καφέ, φρεσκοψημένο ψωμί και δροσερά φρέσκα φρούτα. Η κατάλληλη στιγμή να αισθανθούμε την ζεστασιά του ήλιου. Στο Novita,το εστιατόριο και bar του Lesante Cape ενδείκνυται για πλουσιοπάροχα γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το Novita Pool Bar είναι ο κατάλληλος προορισμός δίπλα στην πισίνα για δροσιστικά drinks και χορταστικά snacks. 

fiore-fine-dining-01.jpg

Στο Noble Bar, έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε exclusive ετικέτες κρασιών, αλλά και premium cocktails, ενώ στο Καφενείο, το παραδοσιακό καφενείο του χωριού, αποκτούμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία αισθήσεων από την αληθινή Ζάκυνθο. Λιχουδιές και ροφήματα που αντέχουν στο χρόνο μας καλούν για να τα ανακαλύψουμε.

lesante-cape-15.jpg

Το πολυτελές καταφύγιο αναζωογόνησης

lesante-cape-09.jpg

Μια luxurious απόδραση ηρεμίας, εμπνευσμένη από την αρχαία αρχιτεκτονική που λατρεύει τον ήλιο, τα φυσικά ελιξήρια με γηγενή βότανα και τις μεσογειακές πρακτικές θεραπείας. Το υπερσύγχρονο Armonia Wellness & Spa, διαθέτει μια εσωτερική πισίνα, τρεις αίθουσες περιποίησης μασάζ και μια σουίτα μασάζ, σάουνα, χαμάμ, τζακούζι και γυμναστήριο σε έναν κομψό χώρο, ο οποίος μας μυεί στην ζακυνθινή ιεροτελεστία υγείας και ευτυχίας. Μια καταρτισμένη ομάδα επαγγελματιών spa μας προσφέρει ένα εξειδικευμένο πακέτο υπηρεσιών ευεξίας και μας διδάσκει τι σημαίνει η πραγματική έννοια της αναζωογόνησης και της περιποίησης.

Μαθαίνοντας τις κρυμμένες ομορφιές της Ζακύνθου

lesante-cape-13.jpg

Το Lesante Cape επιμελείται ιδιαίτερα την γνωριμία μας με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Ζακύνθου. Με την ενεργή συμβολή της αφοσιωμένης ομάδας, Concierge, η οποία έχει αναλάβει το σχεδιαστικό κομμάτι μιας σειράς καθηλωτικών δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες, με άξονα πάντα την ψυχαγωγία και την διασκέδασή του στην αξεπέραστη φύση του νησιού. Κρουαζιέρες με ιδιωτικά σκάφη σε μυστικούς κολπίσκους, σπηλιές και στο γνωστό σε όλο τον κόσμο Ναυάγιο μας προκαλεί δέος. Αν επιθυμούμε να ακολουθήσουμε μια διαφορετική κατεύθυνση, μπορούμε να ξεναγηθούμε με αυτοκίνητο στα γραφικά χωριά, να απολαύσουμε βόλτες με ποδήλατα, αλλά και να γνωρίσουμε ακόμη πιο ουσιαστικά τις φυσικές ομορφιές μέσα από πεζοπορίες σε προσεκτικά χαρτογραφημένες διαδρομές απίστευτης ομορφιάς. Για τους θερμούς λάτρεις της μαγειρικής, τα cooking classes του Lesante Cape αποτελούν την μοναδική ευκαιρία για να μάθουμε όλα τα μυστικά που κάνουν την ελληνική κουζίνα ανεπανάληπτη.

Info: Ακρωτήρι, Ζάκυνθος, Instagram: @lesantecape, Facebook: Lesante Collection Luxury Resorts, Zakynthos Greece