fbpixel

Search icon
Search
Κολλαγόνο: Οι 3 τύποι ανθρώπων που πρέπει οπωσδήποτε να το λαμβάνουν καθημερινά
HEALTH

Κολλαγόνο: Οι 3 τύποι ανθρώπων που πρέπει οπωσδήποτε να το λαμβάνουν καθημερινά

Ανακαλύψτε αν το κολλαγόνο κρίνεται απαραίτητο για εσάς!


Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από τη λήψη κολλαγόνου καθώς είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο ανθρώπινο σώμα, που βρίσκεται στους τένοντες, τους συνδέσμους, το δέρμα, τους μυς, τα οστά και τα αιμοφόρα αγγεία, αλλά μειώνεται με την ηλικία - οπότε ο εφοδιασμός των φυσικών αποθεμάτων σας είναι σίγουρα μια καλή ιδέα.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που μπορούν πραγματικά να δουν αποτελέσματα από την προσθήκη συμπληρωμάτων κολλαγόνου στη ρουτίνα τους, αμέσως. Παρακάτω, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τους τρεις τύπους ανθρώπων που θα πρέπει να το εντάξουν στη ρουτίνα τους ως καθημερινή τελετουργία.

Έχετε λεπτές γραμμές

Ένα αποκαλυπτικό σημάδι ότι πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κολλαγόνο; Οι λεπτές γραμμές, που αποτελούν στην πραγματικότητα ρυτίδες στο πρώιμό τους στάδιο.

Η λύση; Εισάγετε τα πεπτίδια κολλαγόνου: Η έρευνα δείχνει ότι αυτά είναι σε θέση να υποστηρίξουν την ελαστικότητα του δέρματος και την πυκνότητα του δερματικού κολλαγόνου. Αυτό το επιτυγχάνουν προάγοντας τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και άλλων μορίων που συνθέτουν το δέρμα, όπως η ελαστίνη, από τον οργανισμό, και αυτές οι κρίσιμες για το δέρμα πρωτεΐνες είναι εγγενείς στην ελαστικότητα και τη λείανση του δέρματος. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι μπορούν ακόμη και να προάγουν τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος - πράγμα ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι το αφυδατωμένο δέρμα μπορεί επίσης να αποκαλύψει λεπτές γραμμές.

shutterstock-2227464053.jpg

Βρίσκεστε στην εμμηνόπαυση

Τεχνικά, οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να αρχίσει να παίρνει κολλαγόνο (η φυσική σας παραγωγή μειώνεται κατά 1% κατά μέσο όρο κάθε χρόνο μόλις φτάσετε στα μέσα της δεκαετίας του 20, οπότε πολλοί θεωρούν ότι αυτό είναι το σημείο εκκίνησης).

Όμως οι άνθρωποι που βιώνουν την εμμηνόπαυση βλέπουν μια δραματική πτώση (περίπου 30%) στην παραγωγή κολλαγόνου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και γι' αυτό πολλοί αρχίζουν να βλέπουν σημαντικές αλλαγές στο δέρμα (όπως λεπτές γραμμές και χαλάρωση) κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έτσι, μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο για τη λήψη κολλαγόνου για να υποστηρίξουν τα φυσικά τους επίπεδα. Πέρα από τα οφέλη για το δέρμα, η λήψη κολλαγόνου είναι επίσης εξαιρετική για τις αρθρώσεις, καθώς και αυτές χάνουν φυσικά τη χαλαρότητα καθώς μεγαλώνουμε.

shutterstock-1332846914.jpg

Επιθυμείτε σφριγηλό, ενυδατωμένο δέρμα

Τέλος, αν θέλετε σφριγηλό, ζωηρό και ενυδατωμένο δέρμα  τότε σίγουρα θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο λήψης κολλαγόνου. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση κολλαγόνου είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του "δέρματος ζελέ", μια έννοια που έγινε viral αφού η δημιουργός περιεχομένου Ava Lee (γνωστή και ως Glow With Ava) δημοσίευσε ένα βίντεο με τον εαυτό της στη μέση του προσώπου.Όταν ο facialist της τσιμπάει το μάγουλό της, αυτό κρατάει αμέσως το σχήμα του. "Αυτό απλά δείχνει ότι έχετε αρκετό μαξιλάρι στήριξης από κάτω, εξηγεί η facialist της. Ο τρόπος που αναπηδάει... Είναι η τέλεια συνοχή ζελέ. Αυτό είναι ένα τέλειο σημάδι ότι έχετε ένα το ιδανικό επίπεδο κολλαγόνου στο δέρμα.

Και ενώ μπορείτε να καταναλώσετε τροφές πλούσιες σε κολλαγόνο (ασπράδια αυγών κ.λπ.), μπορείτε επίσης να καταφύγετε σε συμπληρώματα κολλαγόνου υψηλής ποιότητας. Μπορείτε να το εντάξετε σε collagen matcha latte το πρωί, στο οποίο ανακατεύετε το κολλαγόνο και τη σκόνη matcha μαζί πριν το ρίξει πάνω από το φυτικό γάλα ή στα πρωινά σας smoothies.