fbpixel

Search icon
Search
Κεριά: Πώς να αυξήσετε τη διάρκειά τους και ποια είναι τα λάθη που κάνετε όταν τα καίτε
INTERIORS

Κεριά: Πώς να αυξήσετε τη διάρκειά τους και ποια είναι τα λάθη που κάνετε όταν τα καίτε

Διότι το φθινόπωρο πλησιάζει και θα αποτελέσουν βασικό στοιχείο στη διακόσμησή σας


Το φθινόπωρο πλησιάζει και ψάχνετε τρόπους για να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα στους χώρους σας; Τα κεριά αποτελούν την ιδανική προσθήκη σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας, καθώς προσφέρουν το απόλυτο vibe που αναζητάτε. Τι γίνεται, όμως, όταν αυτά τελειώνουν γρήγορα και δεν μπορείτε να απολαύσετε την αύρα τους για πολύ καιρό; Είναι αλήθεια πως η διάρκειά τους πολλές φορές είναι μικρή, ιδίως όταν τα καίτε επί καθημερινή βάση, αλλά υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που, αν τις ακολουθήσετε, θα δείτε τη διαφορά.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε...

1. «Όχι» στα πολύ ζεστά περιβάλλοντα

Όταν προσθέτετε ένα κερί στη διακόσμησή σας, είναι προτιμότερο να αποφύγετε τα δωμάτια του σπιτιού σας όπου ο ήλιος εισέρχεται περισσότερο ή υπάρχει πολλή ζέστη εξαιτίας της θέρμανσης. Είναι λογικό τα κεριά σας να λιώνουν πιο εύκολα, οπότε θα χρειαστεί να το λάβετε υπόψη σας. Επίσης, θα σας προτείναμε να μην τοποθετείτε τα κεριά πολύ κοντά μεταξύ τους κατά την καύση, διότι προκαλείται υψηλή θερμότητα, άρα λιώνουν γρηγορότερα.

shutterstock-2272495203.jpg

2. Προσοχή στην πρώτη καύση 

Κάθε φορά που ανάβετε ένα καινούριο κερί, καλό είναι να το καίτε από μία έως δύο ώρες και όχι λιγότερο ή περισσότερο. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, το κερί σας -ανάλογα φυσικά και με το μέγεθός του- θα πάρει υγρή μορφή, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία στο φιτίλι να ενοποιηθεί με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη σύσταση του κεριού. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε φορά που θα το ανάβετε, θα λιώνει ολοένα και πιο αργά, εφόσον η πρώτη του καύση πραγματοποιήθηκε σωστά από τη δική σας πλευρά και αυτό θα το καταλάβετε στην πορεία.

3. Τι ισχύει για το φιτίλι

Κι όμως, ακόμα και το ίδιο το φιτίλι μπορεί να είναι ο λόγος που ένα κερί τελειώνει σύντομα. Είναι σημαντικό να το προσέξετε για να εξασφαλίσετε την ιδανική καύση και αυτό μπορεί να το καταφέρετε μόνο εάν το φιτίλι βρίσκεται στο σωστό σημείο και στα κατάλληλο μάκρος. Τι σημαίνει αυτό; Για να διασφαλίσετε ότι το κερί σας καίει ομοιόμορφα, βεβαιωθείτε πως το φυτίλι βρίσκεται ακριβώς στη μέση, γιατί συμβαίνει συχνά να ξεφεύγει σε άλλα σημεία κατά τη διαδικασία κατασκευής του. Το ιδανικό μήκος, επίσης, είναι τρία έως πέντε χιλιοστά, ενώ δεν υπάρχει λόγος να ξεφεύγει πολύ από την επιφάνεια του κεριού.

shutterstock-2274369797.jpg
Τα πιο συχνά λάθη που ενδέχεται να κάνετε...

1. Παραμελείτε το να διατηρείτε καθαρό το κερί σας

Είναι σημαντικό η επιφάνεια του κεριού σας να παραμένει καθαρή από υπολείμματα φυτιλιού και σπίρτα. Όταν αυτά συσσορεύονται είναι πιθανό να λειτουργήσουν ως δευτερεύον φυτίλι, κάνοντας το κερί σας να τελειώσει πιο γρήγορα.

2. Άσκοπη καύση

Αφήνετε αναμμένα τα κεριά σας ακόμα και όταν δε βρίσκεστε στον χώρο όπου τα έχετε τοποθετήσει. Κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο, καθώς καίνε χωρίς την επιτήρησή σας και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τα αφήνετε να λιώνουν χωρίς να τα απολαμβάνετε.

shutterstock-2262008471.jpg

3. Μετακινείτε τα κεριά την ώρα που ανάβουν

Κάτι εξίσου επικίνδυνο, εφόσον εύκολα μπορεί να κυλίσει το καυτό υγρό στα χέρια σας. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο δεν είναι καθόλου απίθανο το να μετακινηθεί το φιτίλι κι έτσι τα κεριά να χάσουν την αρχική τους μορφή και το σχήμα, με αποτέλεσμα να μην καίνε ομοιόμορφα.