fbpixel

Search icon
Search
5 ολοκαίνουρια βιβλία που θα διαβάσουμε αυτό το φθινόπωρο
ARTS & CULTURE

5 ολοκαίνουρια βιβλία που θα διαβάσουμε αυτό το φθινόπωρο

Οι νέες κυκλοφορίες που αξίζουν την προσοχή σας


Τα βιβλία είναι συνώνυμα με τις στιγμές χαλάρωσης και τον ελεύθερο χρόνο. Είναι αλήθεια πως μπορεί κανείς να «βυθιστεί» στις σελίδες τους, να γνωρίσει έναν άλλον κόσμο και να γίνει «κομμάτι» του, να ταυτιστεί με πρόσωπα και ιστορίες. Γι' αυτό, λοιπόν, συγκεντρώσαμε παρακάτω όλες τις νέες κυκλοφορίες που δε θα αφήνουμε από τα χέρια μας το φθινόπωρο και είμαστε σίγουροι πως θα ξετρελάνουν κάθε book lover.

Ανακαλύψτε τες!

1. «Τελειώνει με εμάς», Colleen Hoover

b4dad55572c81d91538b8bc70497b8ba.png

Κάποιες φορές αυτός που σε αγαπάει περισσότερο είναι και αυτός που σε πληγώνει περισσότερο. Η ζωή δεν ήταν εύκολη για τη Λίλι, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να δουλέψει σκληρά για να εκπληρώσει όλα όσα ονειρευόταν. Αφού έφυγε από τη μικρή πόλη του Μέιν, σπούδασε, μετακόμισε στη Βοστόνη και άνοιξε τη δική της επιχείρηση. Έτσι, όταν γνωρίζει τον γοητευτικό νευροχειρουργό Ράιλ Κινκέιντ, ξαφνικά η ζωή της φαντάζει πολύ όμορφη για να είναι αληθινή. Ο Ράιλ είναι δυναμικός, πεισματάρης, ίσως και λίγο αλαζόνας. Όμως είναι και ευαίσθητος, πολύ ευφυής κι έχει αδυναμία στη Λίλι. Και όταν φοράει ρούχα χειρουργείου γίνεται ακόμα πιο γοητευτικός. Η Λίλι δεν μπορεί να τον βγάλει από το μυαλό της. Ωστόσο η τεράστια απέχθειά του για τις σχέσεις είναι ανησυχητική. Και παρόλο που η Λίλι γίνεται η εξαίρεση στον κανόνα του, δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί για ποιο λόγο ο Ράιλ απέφευγε να δεσμευτεί. Όμως, δεν την κατακλύζουν μόνο τα ερωτηματικά για τη σχέση της αλλά και οι σκέψεις της για τον Άτλας Κόριγκαν – τον πρώτο της έρωτα που τη δένει με το παρελθόν που άφησε πίσω της. Ήταν η αδελφή ψυχή και ο προστάτης της. Όταν ξαναεμφανίζεται, ξαφνικά ό,τι έχει χτίσει η Λίλι με τον Ράιλ απειλείται...

Εκδόσεις Διόπτρα


2. «Χωρίς κανόνες», Elsie Silver

9786180156683-2096783324.webp

«Οι κανόνες ήταν απλοί. Να κρατήσω τα χέρια μου μακριά από την κόρη του και να μην μπλέξω. Όμως τώρα έχω κολλήσει μαζί της. Υπάρχει μόνο ένα κρεβάτι. Κι εντάξει, οι κανόνες φτιάχτηκαν για να σπάνε». Ο Ρετ Ίτον είναι το πρόσωπο του επαγγελματικού ροντέο. Το παιδί-θαύμα. Ή τουλάχιστον ήταν, ώσπου έριξε μπουνιά σε έναν δημοσιογράφο μπροστά σε ανοιχτή κάμερα και πλέον οι χορηγίες του κρέμονται από μία κλωστή. Τώρα ο ατζέντης του λέει ότι θα πρέπει να φτιάξει την εικόνα του, οπότε αναθέτει στην κόρη του, Σάμερ Χάμιλτον, την πλήρη επίβλεψη του Ρετ για το υπόλοιπο της σεζόν. Όμως, ο Ρετ δε χρειάζεται νταντά, ειδικά μία με στενό τζιν, σέξι χαμόγελο κι ένα στόμα που δεν μπορεί να ελέγξει. Ένα στόμα που δεν μπορεί να σταματήσει να το σκέφτεται. Η Σάμερ λέει ότι υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να ξεπεράσουν. Η καρδιά της δεν μπορεί να δεχτεί άλλο πλήγμα. Το ίδιο και η φήμη του Ρετ. Αλλά ο Ρετ δεν έχει μάθει να υπακούει σε κανόνες.

Εκδόσεις Ψυχογιός


3. «Η υπόθεση Αλάσκα Σάντερς», Joël Dicker

14631.jpg

Απρίλης του 1999. Το Μάουντ Πλέζαντ, ήρεµη κωµόπολη του Νιου Χαµσάιρ, συγκλονίζεται από τη δολοφονία της Αλάσκα Σάντερς, νεαρής επίδοξης ηθοποιού, που βρίσκεται βάναυσα δολοφονηµένη στην όχθη µιας λίµνης. Ο υπαστυνόµος Γκαχάλογουντ και οι συνεργάτες του δεν αργούν να εντοπίσουν τους βασικούς υπόπτους. Ο ένας καταλήγει νεκρός, ο δεύτερος οµολογεί, η υπόθεση κλείνει. Έντεκα χρόνια αργότερα µια ανώνυµη επιστολή θα ανατρέψει τα πάντα. Ο διάσηµος συγγραφέας και ερασιτέχνης ντετέκτιβ Μάρκους Γκόλντµαν, παλιός φίλος του Γκαχάλογουντ από την εποχή της εµβληµατικής Υπόθεσης Χάρρυ Κέµπερτ, θα πιάσει από την αρχή το νήµα της υπόθεσης. Ο υπαστυνόµος είναι αποφασισµένος να ξανανοίξει τον φάκελο και να αποκαταστήσει την αλήθεια, ξετυλίγοντας το κουβάρι µιας ιστορίας που κρύβει πολλές ανατροπές και εκπλήξεις για όλους.

Εκδόσεις Πατάκη


4. «Όλα είναι όμορφα», Eleanor Ray

25f9cf3b120e32010d5635bd2e36cc56.jpg

Ένα εξαιρετικά γραμμένο, αισιόδοξο μυθιστόρημα, ιδανικό για τους αναγνώστες που αγάπησαν το βιβλίο Η Έλενορ Όλιφαντ είναι απολύτως καλά, με ένα όμορφο μήνυμα – όσο αποκαρδιωτικά κι αν μας φαίνονται τα πράγματα, μπορούμε να βρούμε την ομορφιά στα πιο απροσδόκητα μέρη. Όταν ο κόσμος της Έιμι Άστον κατέρρευσε, εκείνη άρχισε να συλλέγει διάφορα αντικείμενα. Μερικά ενθύμια από ευτυχισμένες στιγμές: λίγο αγιόκλημα να της θυμίζει το αγόρι που αγαπούσε, ένα σπασμένο πουλί από πορσελάνη, μια παλιά γλάστρα από τερακότα… πράγματα που άλλοι θα πετούσαν, αλλά για την Έιμι αντιπροσωπεύουν τη ζωή που θα μπορούσε να έχει ζήσει. Έντεκα χρόνια αργότερα, το σπίτι της ξεχειλίζει από τα αντικείμενα που αγαπάει – σε λίγο δεν θα υπάρχει χώρος για την ίδια. Αλλά, όταν μετακομίζει μια οικογένεια στο διπλανό σπίτι, μια τυχαία ανακάλυψη φέρνει στο φως ένα μυστήριο και η τακτική ζωή της Έιμι αρχίζει να καταρρέει. Αν βρει το κουράγιο να αντιμετωπίσει το παρελθόν της, θα καταφέρει να κερδίσει το μέλλον που νομίζει πως έχει χάσει;

Εκδόσεις Κλειδάριθμος


5. «Επιστροφή στο μηδέν», Anthony McCarten

b855c66a7f55a51bbbb9a40592238abf.jpg

Δέκα Αμερικανοί πολίτες έχουν επιλεχθεί για να συμμετάσχουν στην τελική δοκιμή ενός πρωτοποριακού λογισμικού κατασκοπείας της εταιρείας Fusion, που μπορεί να εντοπίσει οποιονδήποτε οπουδήποτε κι αν βρίσκεται στη Γη. Καθένας από τους συμμετέχοντες έχει δύο ώρες να εξαφανιστεί. Από την Ώρα Μηδέν και για τις επόμενες τριάντα μέρες θα πρέπει να κάνει ό,τι χρειάζεται για να διαφύγει από την Ομάδα Σύλληψης της Fusion. Όποιος τα καταφέρει θα λάβει ως αμοιβή τρία εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Αν ωστόσο συλληφθούν όλοι οι συμμετέχοντες, η εταιρεία που έχει δημιουργήσει το λογισμικό θα αναλάβει ένα συμβόλαιο 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη CIA, αλλάζοντας τα δεδομένα στις παρακολουθήσεις προσώπων για πάντα.

Εκδόσεις Ψυχογιός