fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Κεφάλαιο αντηλιακό: Απαντήσεις στις 5 πιο συχνές ερωτήσεις

Φυσικά σας προτείνουμε και μερικά από τα δικά μας αγαπημένα


Κεφάλαιο αντηλιακό: Απαντήσεις στις 5 πιο συχνές ερωτήσεις

Πιθανότατα γνωρίζετε καλά ότι, είτε με βροχή, είτε με ήλιο, όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν καθημερινά αντηλιακό. Είναι μια συνήθεια στον κόσμο του skincare που ομολογουμένως συνοδεύεται από ορισμένες προκλήσεις, όπως το να βρείτε ένα προϊόν που σας αρέσει, το να θυμάστε να το εφαρμόζετε καθημερινά και μετά να θυμάστε να το εφαρμόζετε ξανά. Για αυτόν τον λόγο, οι μορφές αντηλιακών που κάνουν την εφαρμογή εξαιρετικά εύκολη είναι η δικά μας win-win επιλογή και για αυτή τη χρονιά.

sunscreens.jpg

Πόσο αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιώ;

Πρώτον, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ζημιά από τον ήλιο μπορεί να συμβεί ακόμα και σε μια συννεφιασμένη μέρα - ή ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους, αν κάθεστε δίπλα σε ένα παράθυρο. Έτσι, η εφαρμογή SPF στο πρόσωπο και το λαιμό καθημερινά είναι απαραίτητη, ανεξάρτητα από την εποχή. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι 2 mg/cm² ή με άλλα λόγια μια ποσότητα αρκετή για να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια του εκτεθειμένου δέρματος στο πρόσωπο, που ισοδυναμεί με περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού. Μην παραλείπετε κανένα μέρος της επιφάνειας του δέρματος. 

Θυμηθείτε να εφαρμόσετε το SPF στο στήθος και το ντεκολτέ σας, καθώς και στα χείλη και στην κορυφή των αυτιών.

Χρειάζομαι SPF ακόμη και αν υπάρχει στην κρέμα προσώπου ή στο foundation;

Εάν βασίζεστε στον SPF στο μακιγιάζ ή στην ενυδατική σας κρέμα, ήρθε η ώρα να κάνετε upgrade. Αν και το SPF στο μακιγιάζ είναι ένα εξαιρετικά καλό πρόσθετο, η ποσότητα του SPF δεν είναι αρκετή για να παρέχει επαρκή αντηλιακή προστασία. Το κλειδί είναι ένα κατάλληλο προϊόν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει συγκεντρωμένες ποσότητες προστασίας. Το αντηλιακό είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας πριν από το foundation και θα πρέπει να εφαρμόζεται 20 λεπτά πριν βγείτε έξω. 

Our Picks

 UVA & UVB

UVA & UVB

Αντηλιακή με Υαλουρονικό SPF25, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 PA+++

PA+++

Mattescreen Sunscreen SPF30, Supergoop!, Sephora

BUY ME
 Top choice

Top choice

Διάφανο αντιηλιακό gel προσώπου, Panthenol Extra, Medisei

BUY ME

Πρέπει όλοι να φοράνε αντηλιακό;

Ο ήλιος δεν κάνει διακρίσεις, και παρά τις κοινές παρανοήσεις, όποιο τύπο δέρματος και αν έχετε, πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό για να εξασφαλίσετε ότι το δέρμα σας προστατεύεται. Αν και οι πιο σκούροι τόνοι είναι ελαφρώς πιο ανθεκτικοί στον ήλιο, μπορούν να καούν και είναι επιρρεπείς σε βλάβες. 

Είναι προτιμότερο το chemical ή το mineral αντηλιακό;

Με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείτε αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος, που προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB, είτε επιλέγετε χημικό είτε φυτικό αντηλιακό είναι απλώς θέμα προτίμησης. Τα φυσικά φίλτρα, τα οποία είναι συνήθως λιγότερο ερεθιστικά, κάθονται στην επιφάνεια του δέρματος και μπλοκάρουν τις ακτίνες UV. Τα χημικά φίλτρα, τα οποία τείνουν να έχουν λεπτότερη σύσταση και επομένως κάθονται καλύτερα κάτω από το μακιγιάζ, λειτουργούν μέσα στο δέρμα και απορροφούν τις ακτίνες σαν σφουγγάρι.

face-sunscreens.jpg

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσω το SPF;

Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος κάθε μέρα, αλλά ακόμα περισσότερο όταν φοράτε αντηλιακή προστασία. Το SPF έχει σχεδιαστεί για να κολλάει στο δέρμα σας και να παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι, ο διπλός καθαρισμός είναι το κλειδί. Ξεκινήστε με ένα καθοριστικό με βάση το λάδι ή με ένα balm και στη συνέχεια περάστε σε καθαρισμό με αφρό. Είναι πολύ σημαντικό να δίνετε προσοχή σε αυτό το στάδιο καθώς σε άλλη περίπτωση μπορεί να οδηγηθείτε σε ερεθισμό, breakouts ακμής αλλά και σε φραγμένους πόρους.