fbpixel

Search icon
Search
Tα πιο άτυχα items που δεν πρέπει να έχετε σπίτι σας σύμφωνα με το Feng Shui
INTERIORS

Tα πιο άτυχα items που δεν πρέπει να έχετε σπίτι σας σύμφωνα με το Feng Shui

Αυτά τα έξι αντικείμενα σπιτιού μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση


Όταν πρόκειται να ακολουθήσουμε τους κανόνες του Feng Shui για να βελτιώσουμε την ενέργεια του σπιτιού μας, πολλοί από εμάς επικεντρωνόμαστε στο τι πρέπει να προσθέσουμε και ξεχνάμε τι πρέπει να αφαιρέσουμε. Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν αρκετά κακότυχα αντικείμενα στο Feng Shui που υπάρχουν στους εσωτερικούς μας χώρους και συχνά αγνοούμε. Πρέπει να γνωρίζετε ότι πόσο μεγάλη επίδραση μπορεί να έχει στην τύχη σας ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και η τοποθέτησή του στον ενεργειακό χάρτη του Feng Shui, και το να έχετε το λάθος item μπορεί να εξουδετερώνει τα θετικά βήματα που έχετε κάνει για να βελτιώσετε τις ροές ενέργειά σας.

Παρακάτω, σας αποκαλύπτουμε τα έξι πιο άτυχα αντικείμενα που μπορεί να έχετε στο σπίτι σας και με τι πρέπει να τα αντικαταστήσετε!

1. Ξεραμένα ή νεκρά φυτά 

shutterstock-1587429823.jpg

Τα φυτά εσωτερικού χώρου θεωρούνται συχνά καλός οιωνός, αφού φέρνουν τη φύση μέσα στο σπίτι, και ακόμη, καθαρίζουν τον αέρα, αλλά δεν είναι όλα καλά - ειδικά αν στα φυλλώματά τους ξεχωρίζει το καφέ αντί του πράσινου χρώματος. Είναι καλύτερο να έχετε φρέσκα και ζωντανά φυτά στο σπίτι σας, καθώς τα νεκρά ή αποξηραμένα μπορεί να συμβολίζουν τη στασιμότητα και την έλλειψη ανάπτυξης.

Αντικαταστήστε τα με υγιή φυτά που προάγουν τη ζωτικότητα και τη θετική ενέργεια.

2. Κάκτοι 

shutterstock-2305445609.jpg

Δεν είναι μόνο τα νεκρά φυτά εσωτερικού χώρου που πρέπει να κρατάτε μακριά από το σπίτι σας - υπάρχουν πολλά ζωντανά φυτά που πρέπει επίσης να αποφεύγετε κατά το Feng Shui - και οι κάκτοι ανήκουν σε αυτά που φέρνουν κακή τύχη. Δεν έχει να κάνει με τον κάκτο καθεαυτό, αλλά περισσότερο με τα αιχμηρά χαρακτηριστικά που έχει. Αυτά μπορούν να δημιουργήσουν μια μορφή επιθετικής ενέργειας, γνωστή ως sha chi. Έτσι, αν είστε fan του είδους, καλύτερα να τα κρατάτε σε εξωτερικό χώρο ή κάπου που δεν περνάτε πολύ χρόνο.

Αντικαταστήστε τα με φυτά που διαθέτουν κυκλικά φύλλα, που εκπέμπουν μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας. 

3. Σπασμένα αντικείμενα 

shutterstock-2061879050.jpg

Τα σπασμένα αντικείμενα όχι μόνο δεν δείχνουν καλά στη διακόσμηση του σπιτιού σας, αλλά είναι και εχθροί της δημιουργίας καλού Feng Shui στην κατοικία σας. Το να έχετε ραγισμένα ή σπασμένα items προσελκύει στάσιμη ή αρνητική ενέργεια. Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να συμβολίζουν τη φθορά, την αστάθεια ή την έλλειψη φροντίδας.

Αντικαταστήστε τα ή επισκευάσετε τα για να αποκαταστήσετε την αίσθηση της αρμονίας και της θετικότητας στον χώρο σας. Προτιμήστε άθικτα και καλά συντηρημένα κομμάτια που προκαλούν μια αίσθηση ολότητας και ζωτικότητας. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με items που είναι σε καλή κατάσταση και οπτικά ελκυστικά, καθώς αυτό προάγει μια πιο θετική και ανεβαστική ατμόσφαιρα. 

4. Στάσιμο νερό ή ενυδρεία

shutterstock-1349784068.jpg

Αν και είναι πολύ πιο πιθανό να έχουμε στάσιμο νερό έξω στους κήπους μας (το οποίο είναι επίσης κακό για το Feng Shui), το νερό που βρίσκεται σε σιντριβάνια εσωτερικών χώρων ή ακόμη και σε ενυδρεία μπορεί να προσελκύσει αρνητικές ενέργειες στο σπίτι σας. Το στάσιμο νερό πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει τη στασιμότητα και την παγιδευμένη ενέργεια.

Κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης και καλοκαιρινής περιόδου, καλό είναι να διασφαλίζετε ότι όλα τα υδάτινα στοιχεία, όπως σιντριβάνια ή ενυδρεία, συντηρούνται καλά και το νερό διατηρείται καθαρό και ρέει. 

5. Καθρέφτες στην κρεβατοκάμαρα 

shutterstock-2153209607.jpg

Οι καθρέφτες είναι απαραίτητοι σε κάθε σπίτι γιατί μας βοηθούν να ελέγχουμε την εμφάνισή μας, αλλά υπάρχουν αρκετοί κανόνες στο Feng Shui γι' αυτούς, που πρέπει να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε ότι δεν θα γίνουν αντικείμενα κακοτυχίας. Οι καθρέφτες στα υπνοδωμάτια, για παράδειγμα, θα πρέπει να τοποθετούνται με προσοχή και θα πρέπει να αποφεύγετε να τους βάζετε απέναντι από το κρεβάτι. Αυτό, επειδή οι καθρέφτες θεωρείται ότι μεταδίδουν και αντικατοπτρίζουν την ενέργεια στο δωμάτιο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ανησυχία και να ενισχύσει αυτή την αίσθηση ενώ κοιμάστε.

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο φανταστικό είναι να έχετε έναν ήρεμο, ξεκούραστο ύπνο; Αν αυτή η πρόταση σας εκφράζει, τότε δοκιμάστε να τοποθετήσετε καθρέφτες σε άλλα σημεία του σπιτιού, όπου μπορούν να βοηθήσουν στην κίνηση της ενέργειας χωρίς να διαταράξουν τον ύπνο σας. Για την κρεβατοκάμαρα, χρησιμοποιήστε όμορφα έργα τέχνης αντί για καθρέφτες, τα οποία μπορούν να αντανακλούν την προσωπικότητά σας και να δημιουργήσουν μια καταπραϋντική ατμόσφαιρα. 

6. Άδεια βάζα 

shutterstock-2134518379.jpg

Τα ζωηρά μπουκέτα λουλουδιών είναι ιδανικά για τοποθέτηση στη διακόσμησή σας για να επιτύχετε το καλύτερο Feng Shui. Το να αφήνετε όμως αυτά τα άδεια βάζα σε κοινή θέα, ειδικά όταν μένουν γεμάτα με νερό, μπορεί να ενθαρρύνει το λεγόμενο «κενό» στη ζωή σας και να μειώσει την τύχη σας στις σχέσεις.

Θα πρέπει πάντα να αποθηκεύονται σε ένα ντουλάπι, που δεν μπορείτε να τα δείτε, ή να γεμίζουν με εντυπωσιακά λουλούδια!