fbpixel

Search icon
Search
Κάνατε lip fillers; Όλα όσα πρέπει να αποφύγετε μετά την εφαρμογή
FACE & BODY

Κάνατε lip fillers; Όλα όσα πρέπει να αποφύγετε μετά την εφαρμογή

Η aftercare ρουτίνα που θα σας σώσει


Τα fillers για τα χείλη μπορούν να βοηθήσουν να γεμίσουν τα πάνω και τα κάτω χείλη σε σχετικά μικρό χρόνο και με μη διαταραχή του τρόπου ζωής σας. Υπάρχουν διάφορα υλικά πλήρωσης στην αγορά και φυσικά τύπος πληρωτικού που επιλέγετε είναι κάτι που πρέπει να συμφωνήσετε αμοιβαία με τον χειρουργό σας. Και παρόλο που οι ενέσεις ποικίλλουν στις τεχνικές τους από ασθενή σε ασθενή με βάση πράγματα όπως η ατομική ανατομία και τα επιθυμητά αποτελέσματα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να αποφεύγουν όλοι μετά τη λήψη των lip fillers. Όπως με κάθε επεμβατική διαδικασία, αισθητική ή μη, είναι ζωτικής σημασίας να έχετε μια περιεκτική συζήτηση με τον χειρουργό σας σχετικά με τη μετέπειτα φροντίδα. Για αυτό εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω τα tips που θα σας σώσουν από ένα δυσχερές αποτέλεσμα. 

lips-1.jpg

Lip Fillers: Τα βασικά 

Όπως αναφέραμε υπάρχουν διάφοροι τύποι χειλιών πλήρωσης στην αγορά. Τα συνηθέστερα, πληρωτικά υαλουρονικού οξέος, είναι το Restylane ή το Juvederm. Για ασθενείς που αναζητούν filler χειλιών, πολλοί ειδικοί προτείνουν fillers υαλουρονικού οξέος γιατί μπορούν να διαλυθούν εάν υπάρχει επιπλοκή ή εάν ο ασθενής το επιλέξει. Όσο για τον τύπο τεχνικής που θα γίνει, αυτό είναι καλό να είναι προσαρμοσμένο στους ατομικούς στόχους και την ανατομία κάθε ασθενούς. Αν και η λήψη πληρωτικών είναι μια γρήγορη διαδικασία - συνήθως διαρκεί μόνο 15 έως 30 λεπτά - όπως οποιαδήποτε άλλη ενέσιμη διαδικασία πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως όλες οι άλλες επεμβατικές διαδικασίες. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό ο ασθενής να έχει τη σωστή συναίνεση για τους κινδύνους, τα οφέλη, και εναλλακτικές λύσεις στη διαδικασία που εξετάζεται.

Η διαδικασία δεν είναι εντελώς ανώδυνη, αλλά είναι συνήθως ανεκτή από ασθενείς που συνήθως βιώνουν μικρή ενόχληση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας παράγοντας μουδιάσματος. Πριν από την ένεση, τα χείλη καθαρίζονται και απολυμαίνονται. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλήρωσης χειλιών, ο ειδικός κάνει επανειλημμένα την ένεση, κάνει μασάζ στο σημείο της ένεσης και αξιολογεί τα αποτελέσματα για να καθορίσει εάν και πού μπορεί να χρειαστεί περισσότερο πληρωτικό. Μετά τις ενέσεις, η μετέπειτα φροντίδα είναι το κλειδί. 

megan-fox-pink-lips.jpg

Για να εξασφαλίσετε το πιο θετικό αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε μετά τη λήψη lip fillers.

1. Τραύμα στα χείλη

Ως "ασθενείς" θα πρέπει να αποφεύγετε κάθε είδους τραύμα στα χείλη αμέσως μετά τη θεραπεία. Επειδή τα χείλη αποτελούνται από ευαίσθητο ιστό, το τραύμα είναι σχετικό. Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε τραύματα στα χείλη, συμπεριλαμβανομένου του δαγκώματος των χειλιών.

2. Καταναλώνετε τροφές που είναι πολύ ζεστές ή πολύ κρύες

Αμέσως μετά τη διαδικασία μείνετε σε τροφές που έχουν μέτρια θερμοκρασία. Η κατανάλωση φαγητού που είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό μπορεί να προκαλέσει κρυοπαγήματα ή κάψιμο στα χείλη εάν οι ασθενείς καταναλώνουν προϊόντα που είναι πολύ κρύα ή ζεστά. Μάλιστα, μην ξεχνάτε πως αυτή η διαδικασία θα σας αλλάξει την αίσθηση στα χείλη αμέσως μετά τη διαδικασία. 

3. Κατανάλωση αλκοόλ

Για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα εμφάνισης μώλωπες, θα πρέπει να αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ για τις πρώτες 24 έως 48 ώρες μετά τη θεραπεία. Γιατί; Γιατί το αλκοόλ αραιώνει το αίμα και μπορεί να επιδεινώσει τους μώλωπες. Προτείνεται επίσης να αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ λίγες ημέρες πριν από τη διαδικασία για τον ίδιο λόγο.

frosted-lips-makeup.jpeg

4. Ποτό με καλαμάκι 

Μέσα στις αμέσως 24 έως 48 ώρες μετά τη διαδικασία, είναι καλύτερο να αποφύγετε τη χρήση καλαμιού για ποτό. Η πίεση και η κίνηση που απαιτούνται για τη χρήση ενός καλαμιού μπορεί να προκαλέσουν παραμόρφωση του πληρωτικού.

5. Εντατική άσκηση

Είναι καλύτερο να αποφύγετε την έντονη άσκηση ή δραστηριότητα αμέσως μετά τη διαδικασία. Τουλάχιστον για τις πρώτες 24 έως 48 ώρες μετά τη διαδικασία. Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να αυξήσουν τον καρδιακό σας ρυθμό και την αρτηριακή σας πίεση, γεγονός που μπορεί να αυξήσει το πρήξιμο και τους μώλωπες.

6. Κραγιόν ή Lip Balm

Για τουλάχιστον οκτώ ώρες μετά τη θεραπεία, ενθαρρύνεται από τους ειδικούς να αποφεύγετε να βάζετε πράγματα όπως κραγιόν ή βάλσαμο για τα χείλη. Αυτό βοηθά στη μείωση της πιθανότητας μόλυνσης. Έτσι, το balm ή το gloss μπορεί να χρησιμοποιηθεί το συντομότερο 24 ώρες μετά τη λήψη του filler, εφόσον εφαρμόζονται απαλά για να αποφευχθεί η υπερβολική πίεση στο φρέσκο ​​filler. Τα χείλη σας μπορεί να είναι ευαίσθητα, επομένως ένα ήπιο βάλσαμο για τα χείλη μπορεί να είναι πιο άνετο στην αρχή.