fbpixel

Search icon
Search
Κάκτοι & Παχύφυτα: Οι πιο εντυπωσιακές επιλογές για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας
INTERIORS

Κάκτοι & Παχύφυτα: Οι πιο εντυπωσιακές επιλογές για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας

Τα outdoor plants που θα χαρίσουν jungle αύρα στους exterior χώρους σας


Κάκτοι. Ένα είδος φυτών στο οποίο πολλοί στρέφουν την προσοχή της, επιλέγοντάς για τη διακόσμηση της κατοικίας τους. Από την άλλη, πολλοί είναι αυτοί που το αποφεύγουν, έχοντας διαβάσει τους κανόνες του feng shui, γνωρίζοντας την αρνητική ενέργεια που φέρνουν μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, οι κάκτοι και γενικότερα τα παχύφυτα αποτελούν μια τέλεια ιδέα για να εντάξει κανείς στο μπαλκόνι ή τον κήπο του, χαρίζοντας με την προσθήκη τους μια jungle αισθητική και κάνοντας τον χώρο να παραπέμπει σε safari spot.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα δικά μας αγαπημένα παχύφυτα και τους εντυπωσιακούς κάκτους, που αξίζουν μια θέση στους extrerior χώρους του σπιτιού σας!

Opuntia microdasys

cactus-picture-28.jpg

Πρόκειται για μια βοτανική ποικιλία ενός είδους κάκτου που προέρχεται από το Μεξικό, όπου φύεται σε ξηρές, πετρώδεις τοποθεσίες της ορεινής ζώνης. Αργά και σταθερά, αποκτά χαμηλή, σχετικά συμπαγή θαμνώδη ανάπτυξη, ενώ στα μέσα του καλοκαιριού βγάζει μερικά άνθη σε κίτρινο χρώμα. Αποφύγετε να το τοποθετήσετε σε μέρη με πολλή υγρασία, καθώς το συγκεκριμένο φυτό λατρεύει τη ζέστη και το έντονο φυσικό φως.

Echinopsis

main-5-703x700.jpg

Το Echinopsis προέρχεται από τη Νότια Αμερική, συγκεκριμένα από την Αργεντινή, τη Χιλή, τη Βολιβία, το Περού, τη Βραζιλία, τον Ισημερινό, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη. Το γένος περιλαμβάνει συνολικά 150 είδη, τα περισσότερα από τα οποία δεν υπερβαίνουν τα δύο μέτρα σε ύψος. Αποτελεί ένα αρκετά σπάνιο είδος κάκτου, αλλά σε περίπτωση που καταφέρετε και το βρείτε, η παρουσία του στον χώρο σας θα δώσει πολύ ιδιαίτερο και jungle χαρακτήρα.

Pigmyweeds

pigmyweeds-6947384-1280.jpg

Το Pigmyweeds, γνωστό και ως «κρασούλα», ανήκει σ' ένα από τα πιο δημοφιλή παχύφυτα. Πρόκειται για ένα φυτό που διαθέτει στρογγυλά, συμπαγή φύλλα και λευκά άνθη στην κορυφή. Για να ευδοκιμήσει θα πρέπει να τοποθετείται σε σημεία όπου δε θα έχει άμεση επαφή με το ηλιακό φως. Εάν το επιλέξετε, οφείλετε να γνωρίζετε πως την άνοιξη χρειάζεται πότισμα μία φορά την εβδομάδα, τώρα το καλοκαίρι έως και δύο φορές, ενώ το φθινόπωρο και τον χειμώνα ανά δύο εβδομάδες - ίσως και πιο αραιά.

Agave

agave.jpg

Άλλο ένα γνωστό και αγαπημένο φυτό, που πολλοί προτιμούν για το μπαλκόνι ή τον κήπο τους. Η αγαύη τοποθετείται κυρίως σ' εξωτερικό χώρο, τόσο σε γλάστρα ή στο χώμα. Χαρακτηρίζεται για τα αγκαθωτά γκριζοπράσινα φύλλα της και τα λευκά νήματά της. Μπορεί να φτάσει έως και 90 εκατοστά, ενώ ξεχωρίζει -μεταξύ άλλων- για την τεράστια αντοχή της σε ακραίες καιρικές συνθήκες - τόσο στον καύσωνα όσο και στο υπερβολικό κρύο.

Mammillaria

shutterstock-2109511736.jpg

Ένα από τα μεγαλύτερα και συνηθέστερα γένη των κάκτων είναι η Mammillaria. Προσαρμόζεται πανεύκολα στις φυσικές συνθήκες και «μαθαίνει» επιδέξια να ζει και να αισθάνεται καλά σε εξαιρετικά άγονες περιοχές. Τις περισσότερες φορές, αυτό το είδος έχει στρογγυλό ή κυλινδρικό σχήμα. Μάλιστα, μέσα στο καλοκαίρι βγάζει και μερικά πολύχρωμα άνθη που είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Florist Kalanchoe

shutterstock-663894538.jpg

Ίσως το πιο cute και πολύχρωμο φυτό αυτής της λίστας! Η καλαγχόη ξεχωρίζει για τις έντονες αποχρώσεις των λουλουδιών της, όπως το κόκκινο, το φούξια και το κίτρινο. Για να επιβιώσει χρειάζεται λίπανση 2 φορές το μήνα και πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα μόνο μία την εβδομάδα. Προσοχή όμως: Τοποθετήστε τη σε σκιερά σημεία του σπιτιού σας, διότι δεν αντέχει στις ηλιακές ακτίνες.